Teade

Collapse
No announcement yet.

Juhe SB Live 5.1(3*3.5 mm) -> RCA(L+R)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Juhe SB Live 5.1(3*3.5 mm) -> RCA(L+R)

    Ostsin hiljuti Soundblaster Live 5.1 helikaardi, millel on ka digitaalne heliväljund. Kahjuks ei ole minu vanakooli Techincs kodukinol digiheli sisendit vaid on hoopis RCA sisend (vasak ja parem kanal eraldi). Ühendasin praegu tavalise 3.5mm stereo -> 2 RCA juhtmega tagakõlarite väljundist ning valisin seadetest Creative LiveSurround. Sedaviisi suudab ressiiver heli kõikidesse kõlaritesse ära jagada ja heli on suht hea, aga sedasi ei saa kasutada õigesti näiteks EAX effekte ja see ei ole ikka õige surround. Ma tahaksin teha sellise juhtme, et kõik 3 3.5 mm väljundit oleksid jagatud vasaku ja parema sisendikanali vahel ja siis võibolla Pro-Logic Dekooder oskab need kanalid jälle õigetesse kõlaritesse suunata. Kas keegi oskab öelda, kas selline asi on üldse võimalik? Siis tahaks subwooferi kanali eraldi välja võtta ja otse aktiivsubwooferisse saata, sest minu keskusel pole ka subwooferi jaoks eraldi kanalit. Siis oleks veel selline küsimus, et kas center-kanali peaks saatma vasakusse ja/või paremasse kanalisse?
    Lisaks juurde mõned pildid:
    1) Mõned väljalõiked helikaardi manualist:

    Helikaardi väljundid
    Connecting to a discrete 6 channel amplifier
    Connecting with a 5.1 computer speaker system

    2) Mina tahaksin teha umbes sellise juhtme(Palun ärge naerge)
    Eskiis juhtmest

    Kui keegi on kunagi midagi sellist teinud või teab sellistest asjadest rohkem, kui mina, siis võiks teada anda.
    Sic itur ad astra...

    #2
    Variant 1. Vahetada välja oma vana receiver sellise vastu,millel oleks digi sisend ja/või 5.1 heli sisend.
    Variant 2. Uuri,äkki võimaldab see helikaart kuidagi seadistada nii,et 5.1 heli tuleks kahe kanalipaari kaudu ( L + R ).
    Kui receiveril puudub eraldi 5.1 sisend ja helikaart ei võimalda kogu heli kahte kanalit mööda välja saata,siis mingi tavalise juhtmete tinutamisega asja ilmselt ei saa lahendada.
    Vana helitehnika remont Pärnus

    Comment


      #3
      mul ka sama helikaart ja mul resiivril on digi sisend seda küll ainult 1 rca ja minagi olen sellise dilemma ees et kuidas ma ühendama pean ... hetkel läheb resiivrisse vasaku kanali ots (helikaardi esikõlarid) aga tahaks neid kuidagi kokku saada .. mis kasu mul siis sellest kaardist on ? :S digital väljund aga kasutada ei saa ... on ka võimalus kõik analoog ühenduses panna aga mul resiiver ~5m. eemal ja juhtmed läheks liiga palju maksma :S olen proovinud helikaardil siis ned otsad kokku liita aga siis ei tule mingit heli
      MÜÜA : 10gd & BOSE kõlarid

      Comment

      Working...
      X