Teade

Collapse
No announcement yet.

Nõukogudeaegne lintmakk

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Nõukogudeaegne lintmakk

Küsimus kas keegi teab, kuidas parandada lintmakki? Pole kunagi teinud ühtegi parandust ja mulle tundub, et jupid puudu.

Lisan ka pildi. Võin ka niisama ära anda kui keegi viitsib sellega tegeleda.

Kõikk on imelihtne.Leia puuduvad jupid,kruti või jooda külge.Leia vead ja kõrvalda ned.

Comment

Tegu Kometa 212 mudeliga. Ise olen selle töökorras õnnetukese jäätmekäitlusse viinud, kuna ei vastanud isegi elementaarsetele lintmaki nõuetele.
      Püsti ei mängi; ketas max 15 cm; kaas läbipaistmatu; üks mootor, mis kiirust ei jälgi/kontrolli; universaal-helipea, millega kohe-nüüd lindistamist jälgida ei saa.
      viimati muutis kasutaja martk; 28 m 2021, 23:41.
      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud vanakool poolt
        Lõpupoole toodeti ka 18 kettale.
        Selle indeks oli 1 ja kattepaneelid olid plastist, mitte alumiiniumist.

Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
          Selle indeks oli 1 ja kattepaneelid olid plastist, mitte alumiiniumist.

Mitte ainult. Ka vanemat alumiiniumiga varianti oli kaks eri sorti, erinevatele ketastele.
          Ära tunneb selle järgi, kus asub lindiloendur - kas ülal keskel või alumises nurgas.

Comment

See on see "suurem variant".
            Esmalt postitatud Ntesla poolt Vaata postitust
            Küsimus kas keegi teab, kuidas parandada lintmakki?
            Noh mõned äkki teavad..
            Noh tegelikult see on parem ja vaiksem kui Majakid/Jupiterid.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
              Noh tegelikult see on parem ja vaiksem kui Majakid/Jupiterid.
              Et siis julgustad teemaalgatajat - 2. klassi vene lintmakid olid midagi väärt ? Et Kometa 212 võimaldas mehhaanilist vaikust kuulata enam, kui snežet/majak/orbita/jauza?

Comment

Kui seina ühendad ja suitsu tihendid peavad ning mootorid ringi käivad on juba suur osa tehtud.

Comment

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                  Et siis julgustad teemaalgatajat - 2. klassi vene lintmakid olid midagi väärt ? Et Kometa 212 võimaldas mehhaanilist vaikust kuulata enam, kui snežet/majak/orbita/jauza?
                  Kas mina olen süüdi, et Sulle omal ajal katkine makk sattus ? Endal katki, järelikult ka teistel.
                  Kometa ja Nota olid selles mōttes erandid - jõuülekanne oli rihmveoga. Ehk mehaanika üsna vaikne.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                    Kas mina olen süüdi, et Sulle omal ajal katkine makk sattus ? Endal katki, järelikult ka teistel.
                    Kometa ja Nota olid selles mōttes erandid - jõuülekanne oli rihmveoga. Ehk mehaanika üsna vaikne.
                    Mul pole hapude viinamarjade sündroomi. Omal ajal ajasin oma kometa212 mootori tööle läbi kvartsi st mootoriks oli tesla 24V variant raadiomaja mahakantud kaasaskantavast lintmakist. Aga ikkagi 30 aastat hiljem läks prügimäele, sest võrdluses nt samaaasta philipsi 45xx mudelitega oli ta vägagi õnnetu.

Olles kursis sovjetiaegsete 2., 3. ja 4. klassi helitehnikaga - ei nuta neid aegu taga - sel ajal remonditi neid teadmiste saamiseks pioneeride palees helitehnika ringis, et üleüldse aru saada, kuis töötab transistor, diood, takisti ja relee. Ja jõnglane oli rõõmus, kui mootor pöörles ja lindilt mingigi pomin kostus
                    viimati muutis kasutaja martk; 01 m 2021, 23:04.

Comment

Working...
                    X