Teade

Collapse
No announcement yet.

Hiina DAC-id vs brändikad

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Hiina DAC-id vs brändikad

Tahaks teada mida siin rahvas arvab viimasel ajal toodetud Hiina DAC-idest. Vähemalt üks foorumlane on neid mitmeid proovinud ja kuulanud korralikus süsteemis. Hiina DAC-i mõõtetulemused on tavaliselt väga head. Kuid kuidas on lood subjektiivsete arvamustega/kogemustega ja kõrvadega kuulates, mitte seadmetega/mikrofonidega. Teadmata mõõtetulemusi, puhtalt kõrva järgi, otsustasin viimati oluliselt kehvemate näitajatega samaväärse DACi kasuks, aga see selleks. Jagage kogemusi, arvamusi...

Ostnud, müünud, vahetanud erinevaid . Heli kõigil hea. Mõni ei toeta netflixi automaatikat. Tuleb käsitsi ümber lülitada. Mõni ei mahu füüsiliselt teleka taha.
    Aga heli nagu mainisin kõigil ühtemoodi hea, pean silmas optilisest analoog stereosse. Samas mis imeheli sa ikka telekast ootad.
    Üks on veel katsetamistest üle. Ärifoorumis leitav

Comment

Hiinakatest rääkides minu lähenemine on juba mõned aastad olnud minimalstlik. Kuna mulle meeldivad digivõimud ja ma tarbin peamiselt ainult PCM digiaalset heli, siis võimalusel eelistan täisdigitaalset võimu, et ahelas ei toimuks DA-AD-DA. Igapäevasel kasutusel pisut järgi aidatud Alientek D8 koos kvaliteetsema toitega. Selle võimu objektiivsed näitajad ei ole väga head, aga ma eelistan võimendi juures transparentsust "oma arvamusele", nii et minu arvates ülihea hinna-kvaliteedi suhe, pealegi võtaks mulle subjektiivselt sama meeldiva koosluse tekitamine klassikalise setupi puhul palju rohkem riiuliruumi.
      Toidan trolle!

Comment

Üsna raske on selliseid võrdlusi teha, nii nagu brändikaid on ka Hiina DAC-e nii palju erinevaid, et kõiki ei saa ühte patta panna.
        Mul ka pikemat aega juba kasutusel Hiina poolfabrikaatne DAC, ei nurise ja mängib täitsa hästi, peale selle on ta veel NOS ja puhtalt takistil IV-muundusega ja passiivse filtriga. See siis näiteks sellest, kui erinevad need Hiina DAC-id võivad olla.

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
          Hiinakatest rääkides minu lähenemine on juba mõned aastad olnud minimalstlik. Kuna mulle meeldivad digivõimud ja ma tarbin peamiselt ainult PCM digiaalset heli, siis võimalusel eelistan täisdigitaalset võimu, et ahelas ei toimuks DA-AD-DA. Igapäevasel kasutusel pisut järgi aidatud Alientek D8 koos kvaliteetsema toitega. Selle võimu objektiivsed näitajad ei ole väga head, aga ma eelistan võimendi juures transparentsust "oma arvamusele", nii et minu arvates ülihea hinna-kvaliteedi suhe, pealegi võtaks mulle subjektiivselt sama meeldiva koosluse tekitamine klassikalise setupi puhul palju rohkem riiuliruumi.
          Kas sinu kõlareid toidab digitaalne signaal?

Comment

Üks mu hea tuttav Moskvast sai ka hakkama DAC-i projektiga, kel huvi on, võib tutvuda siin:
            Отечественная аппаратура к нам попадает нечасто, тем более столь высокого класса. Конвертер поражает воображение концепцией, исполнением и ...
            "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud otoño poolt Vaata postitust

Kas sinu kõlareid toidab digitaalne signaal?
              No peaaegu. Ehk signaal saab esimest korda analoogiks põhimõtteliselt kõlari klemmidel.
              Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                Üks mu hea tuttav Moskvast sai ka hakkama DAC-i projektiga, kel huvi on, võib tutvuda siin:
                https://www.salonav.com/arch/2021/05...factor-dac.htm
                Küsi kuidas on võimalik, et sellel on Отношение сигнал/шум: -119 дБ ja Динамический диапазон: ≥ 147 дБ (уровень -60 dBFS)?

Comment

Venelastel on juba nõukogude ajast tehnikat, eriti just sõjatehnikat, mis ei oma maailmas analooge...

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust

No peaaegu. Ehk signaal saab esimest korda analoogiks põhimõtteliselt kõlari klemmidel.
                    D klassi võimendi kasutab pulsilaiusmodulatsiooni ja see pole digitaalne. Enne võimendamist muundatakse digi sisendist tulev signaal analoogkujule.

Comment

ja wiki kirjutab

Heli

Kui juhtida PWM-signaal kõlarisse, on võimalik teha heli sünteesi muusikas. Muutes signaali perioodi, saab programmeerija muuta noodi kõrgust, ning muutes täitetegurit, saab programmeerija muuta heli tugevust. Väljundsignaal paneb kõlari membraani võnkuma ja kostab heli.[10]

Impulsilaiusmodulatsiooni kasutades saab teostada heli võimsusvõimendeid – PWM-võimendeid.

Üks pulsilaiusmodulatsiooni eeliseid on see, et liikudes ühest ahelast teise, püsib signaal terve aja digitaalsena. Vahepeal ei ole vaja digitaalsignaali muuta analoogsignaaliks. Hoides signaali digitaalsena, esineb info edastamisel vähem müra. Müra saab digitaalset signaali mõjutada ainult juhul, kui on nii tugev, et suudab loogilise ühe muuta loogiliseks nulliks (või vastupidi). Just müra vähesus on üks peamiseid põhjuseid, miks vahel pulsilaiusmodulatsioon kommunikatsiooniks valitakse. Lõpuks saab infot vastuvõtvas pooles muuta RC- või LC-filter kõrgesagedusliku kastsignaali analoogsignaaliks.[3]

Helisalvestuses kasutatavates analoogmagnetofonides on vahelduvvooluga eelmagneetimise korral sisuliselt tegemist impulsslaiusmodulatsiooniga.

Comment

Kes see nii vigast Wikit kirjutab, nii keeleliselt kui sisuliselt? Kui keeleliselt poleks nii valesti võiks arvata, et humanitaarid on tehnika kallale asunud.

Comment

Esmalt postitatud otoño poolt Vaata postitust

D klassi võimendi kasutab pulsilaiusmodulatsiooni ja see pole digitaalne. Enne võimendamist muundatakse digi sisendist tulev signaal analoogkujule.
                          https://et.wikipedia.org/wiki/Pulsilaiusmodulatsioon
                          See on ilmselt pikalt vaidlemist võimaldav küsimus. Kas digitaalse signaali PWM-iks muundmine on signaali analoogiks muundamine? Umbes sarnane küsimus, kas PCM signaali DSD-ks muundamine on digitaalse signaali analoogiks muundamine?

Comment

Tegelikult ma pidasin silmas 1000€ ringis maksvaid hiinakaid Topping, SMSL, Gustard vs Chord, Mytec, RMI, Schiit jne.

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                              Tegelikult ma pidasin silmas 1000€ ringis maksvaid hiinakaid
                              Oleksid kohe pealkirjas seda hinnalipikut võinud mainida.

Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Working...
                              X