Teade

Collapse
No announcement yet.

Hiina DAC-id vs brändikad

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Esmalt postitatud otoño poolt Vaata postitust

D klassi võimendi kasutab pulsilaiusmodulatsiooni ja see pole digitaalne. Enne võimendamist muundatakse digi sisendist tulev signaal analoogkujule.
    https://et.wikipedia.org/wiki/Pulsilaiusmodulatsioon
    Kind of jah, aga ma räägin siin implementatsioonist, kus see toimub kivi sees ja viisil, mis on optimeeritud sellele konkreetsele väljundile. Ma ei räägi tavalisest D klassi võimust.

Click image for larger version

Name:	ddx.png
Views:	344
Size:	92,0 KB
ID:	1113689
    Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
      mida siin rahvas arvab viimasel ajal toodetud Hiina DAC-idest.
      mida sa pead silmas DAC-i all kas kogu implementeeritud DA muunduri plokki voi ainult kivi mis omab digitaal liidest ja mitmeid I/O kontroll-porte ???

. . . isegi kui teha kõik "õigesti" selleks , et väljundi mürad oleksid minimaalsed oleneb suur osa konkreetsest PCB disainist , mis "adresseerib" signaali radu ja komponentide toiteid kogu mooduli ulatuses = teoreetiliselt on ka halvast kivist võimalik kvaliteeti välja imeda kui vajaminevad silu-/kompensatsiooni ahelad on reaalselt võimalik tekitada

https://www.google.com/search?q=dac+nonliearity+sources

https://www.google.com/search?q=%22r...k%22+dac+thd+n
      viimati muutis kasutaja ci139; 14 m 2021, 18:36.

Comment

Ma mõtlesin valmis seadmeid, mille saad panna lauale/räkki mängima peale juhtmete ühendamist. Näiteks need: https://shenzhenaudio.com/collections/decoder-dac

Comment

Ma mõtlesin valmis seadmeid, mille saad panna lauale/räkki mängima peale juhtmete ühendamist. Näiteks need: https://shenzhenaudio.com/collections/decoder-dac
          Mille poolest näiteks rme adi-2 dac, ei rahulda, miks peab just hiinlaste pole vaatama? Mida sellist peab seal olema, et rahule jääksid? Ma saan varsti ühe prototüübi kätte, see on küll mõeldud professionaalseks kasutamiseks, s.t. et ei ole dsd ega usb, ja muud veidrused on küljes. Aga kui oskad täpselt seletada mida vaja oleks, võib sellest ka kodukasutus versiooni välja töötada. Kui leiad et midagi tuhande euroga saab müüa, võin vabalt väljatöötamise kinnimaksta. Arvan et paari kuu pärast, kui hästi läheb, võin heli juba demonstreerida. Aga mis seal veel peab olema, ja kuidas välja peab nägema, selleks et müügiks läheks, seda mina ei tea. Selles suhtes profidega on lihtsam, neid huvitab ainult heli ise, ja spetsiifiline funktsionaalsus.

Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

mis siis usb asemel küljes on aes/ebu, madi, dante, rednet?

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
              mis siis usb asemel küljes on aes/ebu, madi, dante, rednet?
              Mis mõte on järgiahvida seda mis juba tehtud on. Aga jutt pose sellest, tahaks teada mida siis kodukasutajal puudu on, et ei suuda valikut teha.

Comment

noh see sõltub subjektist. endal küll midagi puudu ei ole.

Comment

RME ADI2 on suht sama heliga, mõni lugu tundus veidi parem, aga mitte nii palju, et tahaks vahetada. Kahjuks puudub ka analoog läbilase/sisendi valimine. Ehk ma arvasin, et ~4 aastaga on suurem areng DAC-idel ja äkki üüber heade näitajatega hiinakad on paremad, kui minu väga viletsate näitajatega DAC. Samas paljudele meeldib moonutustega LP heli ka, seega võib-olla ei peagi DAC-il üüber head teh näitajad olema.

Sisenditest võiks olla kindlasti USB, I2S, spdif ja RCA/XLR analoog läbilase.

Comment

tegelikult tehakse vähikäiku. vanad asjad olla parema heliga kui uued. endalegi tundub nii firewire410 tundus veidi parem kui umc1820.

rada7 kidrameestelt tuli ka sarnaseid arvamusi. kuigi õllehelistaja mõjus seal kui härjale punane rätik.

Comment

Ma nüüd natuke utreerin.
                      Kumba sa siis ikkagi otsid, DAC-i või efektiplokki? Digi poolel saab DSP-ga neid efekte teha nii palju kui kulub, ka vinüüli matkida või anda sooja kesksageduses rõhutatud lambiheli.
                      DAC-id on ammu arenenud sinnani, et nüüd toimub areng põhiliselt mõõdetavate numbrite paranemises, kõrva jaoks mingit suurt arengut ei ole juba pikalt olnud, kõrvaga kuuldavuse piir on ammu käes.
                      Võibolla ehk just odavate Hiina DAC-ide osas on areng olnud aga teises aspektis, nüüd annavad need palju väiksema raha eest välja sama häid mõõtmise numbreid kui palju kallimad varem.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                        tegelikult tehakse vähikäiku. vanad asjad olla parema heliga kui uued. endalegi tundub nii firewire410 tundus veidi parem kui umc1820.
                        Äkki on selles süüdi hoopis väga head moonutustevabad teh näitajad?

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                        Kumba sa siis ikkagi otsid, DAC-i või efektiplokki? Digi poolel saab DSP-ga neid efekte teha nii palju kui kulub, ka vinüüli matkida või anda sooja kesksageduses rõhutatud lambiheli.
                        Tegelikult tahaks all-in-one seadet (hetkel kõik eraldi), et ei tekiks kiusatust midagi vahetada ja ühenduskaableid oleks minimaalselt. "Ussipesa" käib ka närvidele. Rääkisin ühe kaasfoorumlasega kellel on selline kvaliteetne seade, aga DAC osa pidi ikkagi vilets olema ja mainis, et "odavad" hiinakad on paremad.

Kas DSP-ga saab heli kõlarist "1-2m" taha poole viia (või sedasi aju lollitada), et jääks mulje, nagu kõlareid ei olegi ja et laulja oleks laval mikrofoni taga, mitte heli ei oleks kõlarites või keset tuba? Krt see oleks äge, siis saaks vist väga odavate asjadega lahendatud.

Comment

Kas DSP-ga saab heli kõlarist "1-2m" taha poole viia (või sedasi aju lollitada), et jääks mulje, nagu kõlareid ei olegi ja et laulja oleks laval mikrofoni taga, mitte heli ei oleks kõlarites või keset tuba? Krt see oleks äge, siis saaks vist väga odavate asjadega lahendatud.
                          Saab ja see on lihtsam kui oskad arvata.

Comment

Sisenditest võiks olla kindlasti USB, I2S, spdif ja RCA/XLR analoog läbilase.
                            Sisuliselt tahad veel juurde analoog preampi, ja analoog väljundeid vist võiks ka rohkem olla, kui üks. Kui asi ükskord valmis saab, kas tahad testimises osaleda?

Comment

Tegelikult tahaks all-in-one seadet (hetkel kõik eraldi), et ei tekiks kiusatust midagi vahetada ja ühenduskaableid oleks minimaalselt.
                              See oli täpselt kaalutlus, mis mind DDX-i poole vaatama pani. Kuigi mu all-in-one võim/powerdac on hinnaklassis, mille eest "päris audios" saab umbes pool ühenduskaablit. Aga mul on natuke isiklik mäss ka selle vastu, et võtan palju pappi ja siis saan hea, seetõttu püüan avastada, kus on võimalik minimaalse kulutusega saada mind rahuldav tulemus (vahest on) ja kus on vältimatu käia palju plönni välja (vahest on ka nii, näiteks kõlarite puhul). Vahetamisest ikkagi ei pääsenud, natuke tegelesin võimu sees toiteosa puhtusega ja ka toiteploki vahetasin lineaarse vastu välja
                              Toidan trolle!

Comment

[QUOTE=olavsu1;n1113712]tegelikult tehakse vähikäiku. vanad asjad olla parema heliga kui uued. endalegi tundub nii firewire410 tundus veidi parem kui umc1820.

rada7M
                                Kõige tähtsam pole mitte üks asi, vaid komplekt. Mis puutub kidrameestesse, siis minu naabrile Martin Jürman´ile meeldis minu RME ja Martenite heli niivõrd, et ta küsis, kas nad võivad oma bändiga
                                minu süsteemi referentsiks võtta...
                                viimati muutis kasutaja Veix7; 15 m 2021, 14:45.

Comment

Working...
                                X