Teade

Collapse
No announcement yet.

Rip mqa

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Rip mqa

    Good luck kõigile kes seda MQA mulli ostsid ja enda süsteemi MQA ühilduvaks upgradesid. Siinmail neid vist küll väga palju ei olnud.

    Tidal saatis mulle just kirja:
    On July 24, 2024, we’re replacing the music in TIDAL’s MQA catalog with FLAC versions. In addition to this change, we're removing all podcasts and music available in 360 Reality Audio.
    Toidan trolle!

    #2
    Parem Hilja kui mitte kedagi.

    Comment


      #3
      Huvitav.Läbi Rooni on MQA veel täitsa olemas.

      Comment


        #4
        Aga pole ju veel 24. juuli ka mitte.

        Jutt Tidali loobumine MQA-st oli mu meelest juba eelmisel aastal kui Lenbrook MQA õigused ära ostis.

        Comment


          #5
          Veel uudiseid sel teemal. MQA uus nimi paistab olevat AIRIA. Üks striimingupakkuja, kes seda hakkab pakkuma on HDTracks. Lubatakse ka platvormide osas laieneda. Ehk siis pm sama strateegia, uued nimed.
          Toidan trolle!

          Comment


            #6
            Pole viitsinud väga MQA-l silma peal hoida aga nagu väike otsimine näitas, olla ostuga tulnud kaasa 21 miljonit £​ võlgu või käis MQA vahepeal pankrotist läbi. Tidal olla olnud kõige suurem osa MQA rahavoost.

            Comment


              #7
              Autor: Rob Watts (Chord Electronics):
              ...tihendus 88,2/96-lt 44,1/48-le on tõsine viga, mis on seotud suurte helikvaliteedi ja mõõtmisprobleemidega. Esiteks on sellel tohutu sälk sagedusel 22,05 kHz või 24 kHz, mis avaldab mööduvat mõju ajastusele; teiseks on süsteemil täiesti vastuvõetamatud varjunimeprobleemid, mis tähendab, et moonutus 20 kHz juures on tohutu 1% – ja aliasing mõjutab tohutult ka helikvaliteeti, kuna jällegi halvendab see mööduvat ajastust; kolmandaks on süsteem kadudega ja teisendab 24-bitise signaali 17-bitiseks. See on jällegi vastuvõetamatu.
              Minu nõuanne on ignoreerida MQA-d ja valida alati muutmata originaalfail


              From Rob Watts (Chord Electronics):
              …the compression from 88.2/96 to 44.1/48 this is seriously flawed with major sound quality and measurement issues. For one, it has a massive notch at 22.05 kHz or 24 kHz that is introduced, which will have transient timing repercussions; secondly the system has completely unacceptable aliasing issues, which means distortion at 20kHz is a massive 1% - and aliasing has a huge consequence to the sound quality too, as again it degrades transient timing; thirdly the system is lossy, and converts a 24 bit signal into something like 17 bits. This is again unacceptable.
              My advice is to ignore MQA and always go for the unchanged original file

              Comment


                #8
                Eks seda oli juba pikemat aega arvata, et varem või hiljem MQA hääbub. Vaimusutus vaibus juba mitu aastat tagasi. Kus ja kes kasutasid MQA-d? 99% MQA-d pärines TIDAL-ist ja peamised tarbijad olid ka TIDAL-i kasutajad. DAC-ide tootjad panid MQA toe rõõmuga sisse, eks inimesed ju ikka taha midagi uut ja uus märgis DAC-i esipaneelil ei tee ju paha. TIDAL-i kasutajate hulk on kindlasti päris suur, aga näe teised platvormid miskipärast ei läinud MQA kasutuselevõtuga kaasa.

                Aga arvestades maailma keerulist olukorda, oleks mõistlik investeerida hoopis muusikasse kohalikul kõvakettal või plaatidesse plaadiriiulis.

                Ka muusika ja hi-fi tööstustel on rasked ajad ees. Väga hästi on aru saada et ei teata, kuhupoole peaks edasi liikuma.

                Comment

                Working...
                X