Teade

Collapse
No announcement yet.

Juhtmed või juhe

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Juhtmed või juhe

Küsimus on suhteliselt teoreetiline. Ja kysimus seisneb selles et kas teha üks RCA juhe (oli vist RCA vähemalt minu arust oli?) Nuh see suht tavaline juhe. Ja siis kas osta lihtsalt yleminekud RCA->väike stero klappi ots ja RCA ->2 X mono suur pulk ja siis ka veel RCA -> stero suur pulk.
    Või siis teha igayhe jaoks eraldi juhe nii umbes 1m. Oleks iga juhe.
    Mis arvate? Kas Vahe otsad helikvaliteedile ei mõju halvasti?
    Info võib olla ELUOHTLIK!

Kui signaal suht nõrk, siis vahet pole. Samas tugeva singnaali puhul (kõlar) ja piisavalt saasta ülemineku/juhtmete puhul võib asi olla ka kõrvaga kuulda.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Suuremjaolt oleks asi tarvilik selepärast et CD pleieriga lasta kas pulti või siis võimendisse heli. Kuna tegelen suht palju näiteringidega mis sõidavad ringi siis igalpool peaaegu erinevad otsad/võimud. Mõtlesin et kui teex otsadega siis ostaks yhe korraliku RCA näitex http://www.djstore.ee/pood/product_i...oducts_id/1295

Comment

Kõige mõtekam oleks ilmselt üle minna kännule (XLR siis) ning unustada RCA. Tänapäeva prof. helitehnikas on känd standard ning sellega ei jää kuskil hätta. Kõiksugu üleminekud on ka olemas, tõsi küll, eks nad kallid ole, aga mina ei usaldaks eriti näiteks neid odavaid rca-pulk üleminekuid, vähegi tihedama kasutuse puhul läheb neid nagu leiba. Cd pleieri jaoks tee 2 kaablit: väike pulk->2xmono suur pulk ja väike pulk->rca. Siis võid kindel olla, et kuskil hätta ei jää (eeldusel, et vene pulte jalgu ei jää ). Võimaluse korral unustaks üldse pleieri ja kasutaks cd dekki. Pistikud võiksid olla näiteks Neutrikult. Jällegi kallis, aga võid kindel olla, et 150km kodunt eemal keikkal olles katkise kaabli näol üllatust ei tule. Kokku joodad kaablid ise, peaks ilmselt odavam tulema lõppkokkuvõttes kui poest valmiskujul osta.

Üsna toreda komplekti üleminekuid saab mõne ajaga kokku, kui näiteks iga palgapäev omale mõni säärane lubada
        Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Ise kasutan tööl XLR'isid ja jämedaid pulkasid. Enamus otsi on Proeli omad, need on music centeris märgatavalt odavamad kui mujal neutriku omad ja pole ka siiani hätta jätnud. Kõik pikemad kaablid peaksid kindlasti olema korralikust jämedast kummikaablist tehtud ja ka balanseeritult ühendatud. XLR'id on märgatavalt paremini ühenduvad ja ka juhtmete loksutamise peale ei krõbise vms, nagu pulgad kipuvad pärast aastast tööd kohe tegema hakkama.
          Lühikesed juhtmed on mul tevalos müüdavate pistikute peal ja neid on alati varuga. (btw, hoiduge nendest odavama otsa omadest... uskuge mind, poole peo ajal on väga nõme pulti lahti kiskuda, et sisse ära lagunenud pulk eemaldada). Metallist korpusega pistikud siiski kannatavad juba ettevaatlikku kasutamist. Kuna need on ainult puldiga lähedal oleva tehnika ühendamiseks vajalikud, siis ei juhtu nendega eriti midagi, kuid teine juhe peaks olema asenduseks valmis. Kuigi ka vahetükke peab olema, on need siiski enamasti hädalahenduseks - kui midagi puudu tuleb või on vaja midagi kiiresti kombineerida kokku.

Comment

Ma arvan siis et on mõtekam teha XLR-s kaablist RCA-RCA ja siis ka RCA-2 X suur monopulk. Ja pärast teha lihtsalt CD pleierile ots, sest CD pleier on nagu väiksematel ja vähem kraami nõudvate yrituste tarvis mida on muidugi rohkem, Muidu suurematel asjadel kasutan CD dekki või MD - mängijat. Praegu on mingi käkk odav juhe ja plastik RCA -väike pulk. Kysimus: Palju selle XLR kaabli meeter on? Ma siit tevalost vaatasin praegu aga sealt sain aint otsi :unsure:

Comment

Kännukaabel peaks maksma kuskil 10-15kr/m, poes nimetatakse teda enamasti mikrofonikaabliks.

Ma arvan siis et on mõtekam teha XLR-s kaablist RCA-RCA
              CD mängija ja puldi vahele kännu panek on juba overkill, tee ikkagi mõned tavalised rca kaablid. Känd on eelkõige ikkagi mikrofonide-pillide jaoks ning puldi ja võimendite vahele.

Comment

Veel üks kysimus siis milline juhe valida tavalise aga korraliku RCA tegemiseks?
                Juhe võiks olla kummist ja must (enamjaolt ongi :unsure: )
                Otsad tuleksid metallist
                Juhe ei pea olema nelja sooneline. Võib ka kahene, ei tea täpselt kuidas on. Minu teada tehakse kaheste juhetega ja ned siis pannakse kokku. Nagu seal näha http://www.djstore.ee/pood/product_i...oducts_id/1295.
                Midagi sarnast siis tahaks kokku saada. oleksin väga tänulik kui keegi just juhet täpsustaks sest otsade asjast saan aru

Täname!

Comment

Astu sisse näiteks Sound&Lighti. Seal on rullide peal kõiksugu kaableid, vali endale meelepärane. Mida jämedam, seda parem, samas ka kallim. Kui valida ei oska, palu müüjalt abi, tema teab!

Comment

Working...
                  X