Teade

Collapse
No announcement yet.

kasti materjal

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kasti materjal

Mõtlesin teha suured kontsertõlarid-olen aga probleemi ees, et mis oleks just sellisele võimsale kõlarile parim materjal(mdf ei hakka osatma)-kas männipuit sobiks, kui liimida ca2,5cm paksustest ja ca 5cm laiadest liistudest plaat kokku..
    Põhimõte peaks olema, et ta tuleks võimalikult jäik ja tugev.

ma pole kül mingi spets aga arvan, et need peaks vastu küll pidama ;D Kuid kas see on just kõige parem lahendus? :-/ Ei oska ma öelda.
    <::Nii arvan mina aga miski pole kindel::>

Comment

nii palju kui mina olen aru saanud,siis mänd on liiga pehme.. kask vist peaks parem olema

Comment

tee kast mingi 2cm paksusest vineerist kokku..... asi on kyllalt j2ik ja tugev ka..
        Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
        DeeJay Catass

Comment

Ära sa jumala pärast tavaliset liimpuitu kasuta - puti ei ole surnud materjal, jätab kõlaritele sellise omamoodi soundi juurde. Kasuta ikka vineeri või saepuruplaati kui MDF-i ei taha kasutada. Muuseas, Eesti suurim kontsertkõlaritega ja lavatehnikaga tegelev firma kasutab samuti veekindlat vineeri.
          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
          indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

ag kui viitsid juba sellise asjaga nagu liimimisega tegeleda, kas sa betoonist kasti ei taha omale?
            KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Kõlareid ehk kõlakaste (kastid mis kõlavad) tuleks teha ikkagi naturaalsest või siis liimitud puidust. Ma arvan et asi peab ikka mingitmoodi kõlama ka. Saepuruplaat ei anna vist mitte kõige paremat tulemust. Viiuleid ja kitarre hakkavad muidu ka saepuruplaadist tegema.
              ehh... andrjusa

Comment

betoon peaks ikka ülibro olema
                KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Kui ei viici betooniga jamada, siis peaxid niisugused ikkagi suht tummised kastid tegema, et kontsertkõlari siseresonantsid sealt kastist välja ei kumaks. Kasuta vähemalt 25mm paksust vineeri, ning ka sisetoestus poleks paha Kui saladus pole, mis valjukaid sa kasutad ?
                  kris@andmevoog.eu

Comment

Kõlarite idee ongi selles et kõla annvad just valjukad, kast peaks olema neutraalne. Olete kusagil poes näinud liimpuidust kaste? Ega ole küll. Ja saepuruplaat kõlbab tegelikult ka väga hästi - vastupidiselt mõnele arvamusele.
                    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/

Comment

Sobib küll jah, aga siiski võiks saepuruplaat olla tiba paksem kui vineer sama kasti juures.
                      kris@andmevoog.eu

Comment

Paksem peaks ta küll olema jah - kui vineer/MDF on ntx 19 mm paksusega, siis saepuruplaat võiks olla vähemalt 22 mm.

Comment

1 viga on veel see, et kruviaugud pole eriti korduvkruvitavad :-/
                          kris@andmevoog.eu

Comment

kruviauku paned ehitusliimi ka ennem
                            KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

No tuleb osata teha. Huvitav mul küll sääraseid probleeme ei valmista saepuruplaadist kasti tegemine.

Comment

Working...
                              X