Teade

Collapse
No announcement yet.

Subfoofer+põhikõlarid(kontsert)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Subfoofer+põhikõlarid(kontsert)

Mõtlesin teha subwoofrile filter: 35-300hz, samas põhikõlaritele sellise, et hakkaks mängima alles 175Hz pealt(-3db), kas on mõte asjalik ja tasub teostamist.Ega see ju segama ei tohiks hakata, et nad teatud ribas koos mängivad(asi selles, et subw. tuleb 2.järku aga põhikõlarid 3.järku), äkki mingi faasimoonutus hakkab segama???

Ja siis selline probleem,et tegin mõned arvutused ja sain subw. veel talutavad konded-poolid: 5,9 ; 2 mH ja 95uF aga põhikõlarite kõrgpääsufilter on metsapoole: 80 ; 240uf ja 5,1mH.Et ega ma vist siin midagi muuta ei saa, et konded vähe väiksemad tuleks, sest sagedust ei taha ka palju tõsta.Aktiivfiltrit ei hakka tegema, kuna vaja selle võimu taha ju subw. ja põhikõlarid koos ühendada.

Olen isegi mingi aeg tagasi sellist mõtet vaaginud, nii et minu meelest mõte missugune.
    Filtri arvutus peaks õige olema.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Ma siin jäin mõtlema, et küll sul peavad ikke head naabrid olema, et nende istumist kontsertkõlaritega kütad ;D ;D
      kris@andmevoog.eu

Comment

kust kohast sa 240nese paberkondensaatori välja võlud?

Comment

Vanade telekate/raadiote seest võib nii mõndagi leida
          kris@andmevoog.eu

Comment

Kontsertkõlarite puhul om parem kasutada krossoverit. Kui on suured võimsused, hakkad kaotama eriti suuri võimsusi filtri pääl ja filter ise läheb ka jubedalt kolakaks. Ja selle juures ei saa siiski vajalikku teravat serva ja summaarne väljund läheb ebalineaarseks, mõned sagedused tõusevad esile, mõned langevad. Selle vastu aitab, kui panna igale kõllile oma võim ja siis krossover sinna ette. Ja siis see krossover lõikab sissetuleva heli ribadesse. Ja igat riba võimendab oma võim ise. Ning muidugi ei pea olema keskriba võimud nii suured, kui sub'il.
            Võimalus on siis ise ehitada aktiivne krossover opakate baasil (madalate voolude ja pingetega on lihtne teha väga head filtrit) või siis soetada selline valmiskujul, ntx vaarmannist CX2310 BEHRINGER SUPER X Crossover/Limiter 2stereo/3mono 1830.00 EEK. Muidugi käib enamikel kallimatel krossoveritel kaasas ka kohe sisseehitatud limiter, mis piirab üleliigse väljundvõimsuse ja võib päästa võimendi elu mõnest lollusest tungitud tümakast. Ja muidugi on asi häälestatav, nuppudest saab paika keerata keskmiste/bassi tasakaalu ja ka sagedust muuta.

Comment

No mul aktiivfiltritega kokkupuudet pole aga vahepeal toppisin migitele 12"kinokatele ühe võimu,kus keerasi bassi maha ja suubile oma võim, kus v''nasin bassi peal ja kõrged maha.
              muusika on kuulamiseks

Comment

No ma ikka nende suurte võimude ja valjukatega tegeld..Seal tuleks ikka enne lõppvõime filtreeringud teha (crossoveriga),nende skeeme ka võrgus küll.

Comment

Working...
                X