Teade

Collapse
No announcement yet.

CAT5 helikaabel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

CAT5 helikaabel

Kas siinsetest kasutajatest on viitsinud võrgukaablist endale kõlaritejuhtmeid punuda?
    Ise mõtlesin proovida, tegin u. 1m kaabli.
    Tundub, nagu oleks heli puhtam, kõrged mahedamad... aga samas see võib olla ka psühholoogiline tunne.. punumise peale kulus kuskil 4-5h
    Jube töö, näpud ka valutavad.
    Igaljuhul katsetage, välimus on neil lahe B)
    http://www.venhaus1.com/diycatfivecables.html
    http://www.zone.ee/vorstiralli/cat5
    Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
    www.sansui.us/AU-9500.htm

Võimalik, et tundub parem heli, kuna juhe varjestab ise ennast.
    S A C
    Siberian Audio Concept

Comment

Rohkem võib mõjutada selle kaabli väiksem induktiivus asja... Kuigi ma isiklikult seda eriti ka ei usuks... Induktiivsuse teemadel kirjutas Graham Maynard viimases(vähemalt viimases, mida mina lugesin) ajakirjas electronics world. Just elemendi induktiivne iseloom pidavat olema see, mis eristab a-klassi võimendid ab-klassi omadest ja transid lampidest... Igatahes päris huvitav lugemine, ka siis kui ise täielikult sellega nõus ei ole. Tipi raamatukogus on näiteks see ajakiri olemas.

Comment

krt mina olen ka mõelnud, et võiks midagi sellist endale konstrunnida, aga ma ei suuda selgeks teha kuidas seda paganat punuda tuleks... ühed lehed väidavad nii, teised naa. kuidas see ikkagi käib?

Comment

Punud nii nagu tüdrukud endale patse :P 3 juhet, üle keskmise tõstad B)
          Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
          www.sansui.us/AU-9500.htm

Comment

Võtad kallima ette ja hakkad punuma, on ka võimalus teha ni nagu teakse sõbrale käepaela, paned üx paksema juhtme ja selle ümber moodustad selliste peenemate juhtmetega varjestuse.
            S A C
            Siberian Audio Concept

Comment

Kui muud teha pole, siis silailuks vb isegi et kõlbab, muidu ... no ma ei tea Mis induktiivsus siin 1m peal ikka tekib ... ja seal Zone cat5 lehel ... S90 vist seisis? väga High-End.
              Mina usun puhast vaske ja elektrilis näitajaid, mitte seda mida inimesed endale ette kujutavad. Üldiselt elektri puhul on kõik mõõdetav ja arvutatav nii et teoreetiliselt peaks ju TTÜ poisid olema suutelised arvutama ideaalkaabli?
              Alternatiividest veel et kui saavutada ülijuhitavus või ligilähedane seisund sellele, siis peaks ju ka heli puhas olema kuna juhtmetes kadusid pole ... aga kas teha nüüd koju endale vedelläämastik vannid kust kaabel läbi vedada? Sry aga ma olen suht kriitiline ja kitsa silmaringiga ses suhtes <_<
              -

Comment

Originally posted by Deus@Dec 25 2004, 15:37
                aga ma olen suht kriitiline ja kitsa silmaringiga
                Annab tunda.

Comment

soovitaks sellist kõlarikaablit.

Comment

Mina olen juba pikemat aega kasutanud CAT5 kõlarikaablit. Esimene variant oli sooned väljavõtmata 3x2 tehtud. Sooned triibuga ja triibuta eraldi. kokku siis 24x2 soont :P . Mõned kuud tagasi võtsin ette ja tegin puhastatud (välisisolatsioonist) soontest 3x1 ja pärast 3 sellist kokku. Kokku siis 9x2 soont. Esimese ja teise variandi ühe poole keerasin kokku ja kahvli alla surutud ja ilusti tinaga kokku lastud. Teised otsad paks ja uus eraldi, ehk siis biwiring. Paks madalamate ja uus kõrgete peale. Pikkuseks 2x2m.
                    Soundi kvaliteet: kui panin esimese variandi tavalist 2,5mm läbipaistvate asemele oli shok . Kõrvadest oli nagu vatt välja võetud.
                    Praeguse süsteemiga (Blues+FA3ES+CDP707ES) sai katsetatud ka Staright Wire Encore, XLO ultraga ja QED Genesis Silver Spiral hinnaklass 4-5k. Ühtegi halba sõna ei saa nende suhtes rääkida. CAT5 sound tundus kuidagi erksam. Teiste kaablitega on selline tunne, et mingi filtr oma plussidega ja minustega vahele lülitatud. CAT5 laseb läbi nii nagu on.
                    Muidugi õige kõlari CAT5 kaabel peaks tehtud olema Plenum nimelisest ehk teflon soonte isolatsiooniga. Euroopast seda ei saa kuna on keelatud oma põlemisel eraldatuvatest mürgistest gaasidest. Tuleb Usast tellida. Võib, huvi tekkimisel mingi kamba lüüa.

Comment

Lugesin kuskilt, kuidas kutt tegi 10m juhet endale(kaks erinevat juhet punus kokku. ehk siis 2*8 vist).
                      Ei pidavat hea olema. Liiga plaju parasiit helisid, induktiivsus suur(mingi paarkümmend piko faradit vist oli).

Hetkel küll kahjuks ei leia seda lehte.
                      http://www.alldatasheet.com/

Comment

Selle alguses toodud lingi kohta tooks välja ühe jutu sellelt lehelt:

The Furutech RD-2 disc demagnetizer works by demagnetizing the label side of CD&#39;s and DVD&#39;s. I was skeptcial about the demagnetizing thing until going out an buying a cheapo bulk tape eraser from Radio Shack. This stuff works, folks. Although I almost choked when hearing the price of this unit at 2004 CES, I recently decided to bite the bullet and try it. The result? I won&#39;t ever play a CD or DVD without first running through my RD-2. Nuff said.
                        &#036;329.00

Minu arvates ütleb see kõik.

Comment

Originally posted by eq@Jan 8 2005, 17:12
                          Liiga plaju parasiit helisid, induktiivsus suur(mingi paarkümmend piko faradit vist oli).

Närime tähte natukene.

Induktiivsust mõõdetakse henrides (H) , mahtuvust faradites (F).
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Keegi võtke allar88 korraldatavale üritusele kaasa need kaablid ja tehke pimekuulamine, siis hakkan uskuma ka
                            -

Comment

mina tegin täna endale valmis. aega läks mingi... 4h umbes, vasak pöial oli lõpuks nii valus et pidin käed ära vahetama, mis muidugi omakorda kutsus esile kordinatsiooni häired.

Kaablist. sai punutud kokku 9x2 ühe kõlari kaablisse, st et ühte kõlarisse 9 värvilist ja 9 valget. mõtlesin et rohkem esimesel katsel ei hakka jämedamat punnitama, aga nüüd juba mõtted liiguvad jämedama manu...

Helist. tõesti, madalam osa jäi suhteliselt samaks, sahin tundus et vähenes. Kõrgete osa muutus ilusamaks, eriti muutus kuulatavaks isegi Blacky plaat (mille vennanaiselt pihta panin kui ainuke korralik plaat mille tuvastada kiiruga suutsin) siis veel tegin katseid ee.... arvutis leiduva muusikaga. Elektroonilisel muusikal eriti vahet ei teinudki, aga kui kuulata korraliku kvaliteediga instrumendal drum and bass solot, siis oli suhteliselt mõnus, heli on täpne, ja nii nagu lindistatud, nii ka on. aga miinuseks loeksin seda, et toob kehvema kvaliteediga muusikas miinused esile, niet see muutub hoopis veel kehvemaks...

Koondtulemus - soovitan ise järgi proovida julgelt, aga ärge unustage vahepeal puhata, muidu näpud pärast verised&#33; :lol:

Comment

Working...
                              X