Teade

Collapse
No announcement yet.

CAT5 helikaabel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuule moi ! Minu arvates on see asi nii, et tegu ei ole võimu ebastabiilsusega, kuid sellise kaabli kasutamisega muudad võimendi ebastabiilseks sest:kui on kasutatud negatiivses tagasisides RC ahelat prim.mähiselt siis paratamatult sa paned ju mahtuvuse kaabli mahtuvuse võrra parallelselt juurde ja muudad tagasisides oleva C suurust. See muudab tagasiside sügavust, mille tõttu lähebki võim võnkuma ja seda soodsal juhul, kui tagasiside töötab kriitilisel piiril.Loodan, et said aru mida ma konkreetselt mõtlen. Juhul kui pole RC ahelat tagasisides ja on ainult takistuslik tagasiside siis sa lisad ju sellele kondeka ja tekitad RC ahela.Ja seda hullem on asi.

näit. vaatasin üht konkreetset Maranz lambiskeemi, kus oli tagasisides RC ahel 6.8 k.oomi ja sellel paral. 680pF. kondekas. Kui lähtuda nüüd sellest et saadi kaabli soontevaheliseks mahtuvuseks 400pF siis jääb see mahtuvus paralleeli 680pf-ga. seega on tagasisides kondekas 1080pF.ja onngi tagasiside muutunud.See on näiteks, et oleks arusaada mida mõtlesin.

Ärge nüüd hakake paralleeli vedama lampvõimu ja transsvõimu vahel. kuna teema oli algatatud kõlarikaabli ja selle fantastilisete omaduste pärast. määramatta mida konkreetselt kasutatakse. pole selline mahtuvus kasuks ei ühele ega teisele variandile.

Comment

Ei saanud aru. Antud katsetajal ei lähe kaabli mahtuvus paraleeli tagasiside ahela RC lüli C-ga: katsetatud lampvõim - ja ei muuda tagsisisde sügvust.

Comment

2 Humax
        Kas sa seda oled lugenud?

solving capacitance issue #1solving capacitance issue #2

Comment

Lugesin teemat mitu korda ja...
          Tekkis küsimus.
          Miks siis audiofiilid võimu kõlarile võimalikult lähedale või lausa sisse ei topi , saaks neid pikofaradeid ju minimeerida ???
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Jätkuks:
            Mõõtsin ära oma kõlarikaablite mahtuvused.
            2,5m pikk ja 3,3mm2 tuli 200pF; 2,5m pikk, 2,5mm2, sooned rohkem lahus kui tavaliselt 80 pF.
            Soomlaste Hi-Fi lehtis 6-7 2004 numbris oli kuni 300 euri maksvate kaablite test, seal testiti 5 m pikkuseid kaableid ja mahtuvused olid vahemikus 1200 kuni 100 pF.
            Nii et see 400pF pole üldse palju.
            Rohkem ikka määras genereerimisel võim, ehk just see, et tegu oli lampvõimuga millel trafo resonants koos kaabli mahtuvusega võis muutuda.'
            Testist selgus ka selline asi, et rohkem kui mahtuvus mõjub helile induktiivsus. 100 kHz peal kukkus sageduskarakteristik suurima induktiivsusega kaablil 2 dB, väikseimal aga 0,4 dB. Subjektiivse hinnangu järgi mängisid paremini need kaablid millel oli väike induktiivsus ja väike takistus, mahtuvus ei mõjutanud hindeid. Punkte said kaablid 8,3 kuni 7,5 kümne palli süsteemis.

Comment

moi, sa ei jaganud mu mõtet lahti - kui erinevate sageduste hilistus on erinev siis on bs. Õhus sageduste vahel hilistuse erinevusi ei teki. Küll tekib tämbriregulaatoris. See kajastub ka faasikaras.

Comment

Mõõtsin ära oma kõlarikaablite mahtuvused
                Aga kui ei ole mõõtmisvõimalusi kas siis pean lähtuma mõttest mida jämedam seda parem
                Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

Originally posted by KaruTEC@Jan 19 2005, 12:37
                  moi, sa ei jaganud mu mõtet lahti
                  Mõttest sain küll aru aga norisin selle kallal, mis siia kirja olid pannud.
                  Viimase posti kallal annaks veel norida aga ei viitsi enam

TO. video

Üldiselt polegi mõõtmisel mingit mõtet, sest kaabli mahtuvus (mõistuse piires) ei ole korrelatsioonis kaablitest läbi tuleva heli kvaliteediga.
                  Tavaliselt on küll nii, et mida jämedam seda parem. Peaasi, et kaabel klemmide alla ära mahuks ja rahakott kannataks ostmist.

Comment

Selle vaidluse kohta postitan siia ühe lingi.
                    Kellel on keel paremini suus ja omavad teadmisi käesolevast valdkonnast, palun kommenteerige.
                    Oleks kangesti isegi huvitatud.
                    http://www.passlabs.com/downloads/articles/spkrcabl.pdf

PS. 2000 aasta septembri?? kuu Tehnikamaailmas peaks olema eestikeelne lühilugu kõlarikaabli olemusest. Oluliselt "pealiskaudsem", kui käesolevas teemas käsitletav, kuid asi seegi.

Comment

Mis minu viimases postis valesti oli ? Norida pole vaja, lihtsalt tahaks targemaks saada.

Comment

Kui minu käest küsisid, siis valesti ei ole, saaks ainult norida.

Iga faasinihe ei ole hilistumine aga iga hilistumine toob kaasa ka faasinihke, grupihilistumine pole "päris" hilistumine, digitaalselt saab tämbreid keerata ka ilma faasinihkeid tekitamata.

Comment

Originally posted by moi@Jan 24 2005, 09:35
                          digitaalselt saab tämbreid keerata ka ilma faasinihkeid tekitamata.
                          Muide, saab ka analoogis, aga skeem tuleb ku*adi keeruline.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vaevalt see hea on kui keegi suuabki valmis ehitada, siirdekarakteristik tuleks sellisel analoog pulgal väga halb.

Comment

Originally posted by moi@Jan 24 2005, 12:55
                              Vaevalt see hea on kui keegi suuabki valmis ehitada, siirdekarakteristik tuleks sellisel analoog pulgal väga halb.
                              Ei pruugi tulla. Tuleb lihtsalt grupihilistumine. Lisaks tämbri kruttimisele on vaja faas tagasi "aidata" aga kuulmisseisukohalt pole seda mõtet teha. Inimene kuuleb monoallikast erineva algfaasiga signaali samamoodi.

Comment

Originally posted by moi+Dec 27 2004, 09:15--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (moi @ Dec 27 2004, 09:15)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Deus@Dec 25 2004, 15:37
                                aga ma olen suht kriitiline ja kitsa silmaringiga
                                Annab tunda. [/b][/quote]
                                5lk vaidlemist ja mis tulemuseks oli? sama hea kui tavaline kaabel või stemgi ... mida ma siis alguses ütlesin? :P

See Allar88 poolt korraldatav üritus võiks ära toimuda juba, siis saaks igaüks ise kuulama minna, et kas seal on mingi vahe sees või mitte.
                                -

Comment

Working...
                                X