Teade

Collapse
No announcement yet.

Õhtu täis helisid...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by moi@Dec 6 2004, 10:35
    Niipalju kui mina olen eri ajakirjades kõlarite filtritest pilte näinud on kõigil alla 1000 eurostel kõllidel filtrites lüüdid ja ferriit/metall südamikul poolid. Audesel vist ainult teistmoodi, vähemalt vanemates seeriates oli?
    Kui sa Pärnus ei pesitseks veaks ka oma võimu ja kastid su juurde ja võrdleks natuke
    filtrite kõrgsageduse osas ei ole eriti haruldane kohata ka polüprop. kondesid, selles kõlaris olid aga kõik lüüdid, aga üks pisike pool oli siiski õhksüdamikuga
    tegelikult, kui kõlar mängib kenasti, on kõik õigustatud.
    aga sinu visiidi vastu ei oleks mul midagi. ühtlasi küsiks, mis kõlarid sul praeguseks ajaks on jne.

kui ausalt kõik ära rääkida, tuleb mul tunnistada, et alguses võttis pisut kõhedaks, kui kõlariostja mainis, et võtab tehnika võrdluseks kaasa. mulle Peerlessi kesksagedus eriti meeldinud, tüdruk-sõber isegi ütles nende kõlarite kohta, et absoluutselt ei meeldi (ta fännas Seas´i alumiinium midbasse). aga kokkuvõttes läks kõik hästi, isegi oli pisut kahju oma neid kõlareid ära anda, ajapikku jõudsin juba nendega harjudagi...

Comment

Seda nüüd küll et kõik konded ei ole lüüdid aga ikkagi kuidagi nutune on maksta 15000 kõllide eest kus filtrites koonerdatud on. Korralikus kõlaris peaks koos korraliku heliga ikka tehniliselt korralikud filtrid ja muu kama olema.

Mul valmis uus aretus teiste vene lintvaljukate ja phaseplug-iga kevlarist (õigemini natuke kevlarist Monacori SPH135KEP) midbassiga, filtrites õhksüdamikul poolid ja kõrgetel polüpropüleen konded, lüüte pole üldse.
      Võimule sain ka uued lambid sisse aga Pärnu sõit on raskendav asjaolu.

Comment

Moi - kas sinu valik Monacori kasuks langes tänu sagedusriba tasasusele või mis oli põhjuseks? Õnnestus sul enne lõplikku otsuse tegemist asja ka kuulata?
        Kuidas üldse sinu lahendus kõlab?
        Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
        indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Valik oli natuke juhuslik, tahtsin proovida, mis häält kevlar ja phaseplugi teevad. Teine variant mida kaalusin oli Visatoni AL130 aga kuna nende hinnad olid umbes samad ning alumiinium koonuste hääle mulle eriti ei meeldi (filtrit ka keerulisem tänu suurele resonantsile teha), sai siiski SPH-135KEP valitud. Monacor ka sellepärast, et oli üks odavamaid kevlareid ja Eestist saada, kuigi teda kuulata ei olnud võimalik. Monacoriga tuleb olla tegelikult ettevaatlik, nende asjade kvaliteet on vist nii nagu jumal juhatab. Minu SPH-135-de T/S parameetrid olid totaalselt teised kui tehnilistes andmetes kirjas ja ega sageduskarakteristik nii sirge ka ei ole kui andmetes näha. Lisaks oli oluline, et SPH-d sai suht kõrgelt lõigata. Mul lõigatud umbes 3,5 kHz pealt, madalamalt lõgates ei mängi lintvaljukas kuigi hästi.
          Kokkuvõttes tulid omaarust suht korraliku heliga kastid. Bassi -3 dB on umbes 48 Hz, ülemine -3 dB on 35kHz. Midbass on just see mis mulle meeldib, osaliselt selle pärast, et eelmistel kõllidel oli midbass nigel ja kesksagedus läheb kõrgetega paremini kokku. Väike bassi kumin kuskil 50-60 Hz peal natuke häirib ehk. Helipilt on väga konkreetne kui õiges paigutuses kuulata, natuke võibolla isegi liiga tükkideks laiali võtavad mõningad helitööd.

Comment

tnx, moi.

sai valmis prototüüp kast/paneel selle kolmeribalise projekti tarvis (Vifa PL11 ja D27 ning Audese kärgbass). filtriga oli parasjagu pusimist aga sain nad kõlama.
            ühtlasi panin kõrvale mängima ka teise kõlari (Vifa P17 ja D27), mille võrdluseks kiirelt kokku ühendasin.
            mu valik langes kaheribalise kõlari kasuks. täna siis tegin neile korraliku filtri ja tulemusega olen väga rahul, kohe nii rahul, et kolmeribaline projekt ei lähegi käiku.

minu õnn oligi see, et suur elementide valik võimaldas kombineerida ühe enda maitse jaoks parima kõlari. muide proovisin P17-ga ka Seasi tviiti, aga Vifa D27 oli lihtsalt palju mahedam. Seasi alumiiniumkoonusega oleks D27 ka kindlasti paremini kõlanud. kusjuures alumiiniumi resonantside summutamine polegi nii ülejõu käiv, praegu kahtlustangi, et agressiivne sound oli tingitud just sellest tviidist. alumiiniumi heli oli äärmiselt vastuvõetav, rohkem häiris see, et notch filter tegi kõlari filtri tervikuna liiga keeruliseks (lisandus 3 komponenti).
            eelistan lihtsust, seepärast langeski valik kaheribalise kasuks (ja filtris ka ainult 4 komponenti).

nüüd tuleb vaid korralikke kaste neile oodata ning vist ongi minu teekond kõlarite osas lõpule jõudmas...

see muidugi ei tähenda, et ma tellimise peale enam midagi ei ehitaks, aga see jutt ei kuulu sellesse teemasse.

intz, ootan sind siis kunagi enda juurde sinu Peerless riiulikõlaritega, saame siis ennast oimetuks kuulata, kindlasti käib ka võistlusmoment asja juurde.

Comment

Kui midagi tõsist organiseerite peab vist hakkama kaaluma ühte Pärnu otsa.
              Aga anna teada.

Comment

Kui midagi tõsist organiseerite peab vist hakkama kaaluma ühte Pärnu otsa.
                Aga anna teada.
                Vabalt!
                Ainuke probleem selles, et minu projekti valmimine veidi lükkub - tweedid saan alles uuel aastal... Ilmselt kõigile osapooltele oleks mõistlikum kui asi leiakski aset uuel aastal?
                Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

ega kiiret pole jah.
                  ma teeks hea meelega selleks ajaks valmis ka Vifa P13-ga ning Seasi L15-ga mingisugused kõlarid.

P17 ning D27 kooslus on selline mahe ja neutraalne, aga kunagised Seas elementidega kastid viisid nagu rohkem muusikasse, haarasid kaasa. olen nüüd pisut segaduses...
                  üritangi alumiiniumid mõne pehmema tweediga paari panna, eks siis paistab, mis juhtuma hakkab.

Comment

kuna siit paar tegelast on huvi tundnud mu projektide piltide vastu, siis midagi leidsin intzu albumis tuhnides.

Seas L15 & 27TFFC

Comment

Working...
                    X