Teade

Collapse
No announcement yet.

Cd mängiate kvaliteet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Originally posted by MantaOwner@Dec 10 2004, 12:06
    2 asja on mängust siiani välja jäänud, nimelt ostja varasem kuulamiskogemus ehk kui hea kõrv tal on ja teiseks on oluline ka ülejäänud süsteem, eriti kõlarid - kui head need on. Teisisõnu - algaja ei pruugi üldse vahet teha nt 1 500 või 15 000 eeku maksval cd-mängijal ja teisest küljest ei pruugi ka kogenud kuulaja jaoks 15 000 eeku maksva cd-mängija hea sound esile tulla, kui seal taga on mingid suvalised odavad kõlarid.
    Pelgalt andmete põhjal helitehnika ostmise võiks kiiremas korras ära unustada, parim variant on ikkagi ise kuulata erinevat tehnikat ning lisaks sellele võib arvestada ka nn kõrvaga vendade arvamusega.

    Tõnu
    Kuulamiskogemuse kohta nii et see on erinevate cd deck'idega väga väike aga ma püüan paremuse poole ja ega see ei saagi ju paremaks muutuda kui pole paremaid pille proovinud.
    Võimendiks on Dual mis on minuarust kõvasti parem kui mu vana JVC ja kõlariteks saavad Indreku tehtud Bufu nr 2. (Võimu kohta niipalju, et ma arvan ega see mul veel viimaseks ei jää kunagi kauges tulevikus oleks soov ehk mingi marantz veel soetada aga see pole kindel.)
    Hetkel on mul odava otsa tehincs ja ma pole sellega mitte eriti rahul kuulata saab aga pole nii hea kui peaks. Sellepäras küsingi teiste arvamusi, et milliseid siis kiidetakse?

    Comment


      #17
      Elektoonikahiiglased ei ole stereokomponentide arendamisest viimasel ajal enam huvitatud.Stereoseadmed on niisuguste firmade,nagu NAD,Rotel,Cambridge Audio,Denon ja Marantz rida.Kallimas hinnaklassis aga hoopis teised tegijad.Silmaringi laiendamise mõttes osta mõni selleteemaline ajakiri ja külasta Inglise,Saksa või Vene foorumeid.Enne kui midagi ära ostad tee ka hinnavõrdlus.Eestis võid mõne cd-mängija eest maksta tunduvalt üle,mõne aga saad kätte üpris soodsalt.

      Comment


        #18
        Originally posted by intz@Dec 10 2004, 11:03
        Ka siin valitseb samasugune olukord nagu kõige muugagi - vanad asjad on paremad, korralikumalt tehtud.
        Ei saa nõustuda. Just CD-mängijate osas on areng olnud kõige suurem viimase 10-15a jooksul. Võimude puhul küll, on kõik sama.

        Comment


          #19
          Kiisa tänaval Audiocentris oli veel hiljuti üks korralik NAD-i CD deck hea hinnaga müügis, mudel oli vist 541 või 542.

          Comment


            #20
            Originally posted by Novembre@Dec 24 2004, 07:42
            Ei saa nõustuda. Just CD-mängijate osas on areng olnud kõige suurem viimase 10-15a jooksul. Võimude puhul küll, on kõik sama.
            Nõustun OSALISELT Novembre-ga. Vaevalt ka võimude puhul kõik sama on, eks iga asi areneb edasi.

            Comment


              #21
              Originally posted by intz@Dec 9 2004, 19:37
              Vaadata on vähe, kuulata tuleb neid asju.


              Intzu jutuga olen ma täiesti samal arvamusel.
              Asjade arenemise seisukohalt aga niipalju, et asjad küll arenevad, kuid ega see tähenda, et nad kvaliteetsemaks lähevad. Kõik oleneb sellest, millele tootja rõhku oma arengus paneb. Mõni nimetab arenguks seda, kuidas vähema kuluga ja odavamalt kauba valmis saaks, nii et näiteks helikvaliteet veel kuulatav oleks. Siis ka kasum kõvem, mis ongi ju eesmärk. Ja kui mingi uus leiutis heli paremaks teeb, nimetatakse toode Hi-End`iks ja küsitakse vastavalt ka suurusjärgu võrra rohkem pappi. Sellepärast saabki kasutatud võimu palju soodsamalt, kui sama kvaliteetse tutika. Ja kuna võimudel pole liikuvaid (st. kuluvaid) osi, on nad ÜLJUHUL kas terved või katki. Cd-mängijat või makki ostad juba rohkem õnne peale.
              Tuleb lihtsalt täiega panna!

              Comment


                #22
                "Viimasel ajal"ei mõelnud ma mitte 10-15 aastat,vaid 3-4 aastat.Yamaha,Sony,Pioneer jne.on kõik oma stereokomponentide mudelite arvu vähendanud ja cd-mängijaid on kõigil tootmisse jäetud üksikuid.Kui varem tuli iga paari aasta tagant mudelitevalikusse muudatus,siis nüüd on jäänud ainult vanad mudelid.Kusagil ajakirjas mainis Marantzi boss,et stereoseadmete müük on tänu kodukinole kõvasti langenud,kuid nemad jätkavad ka stereopoole arendamist.
                Eelpool nimetatud NAD 542 maksab 5790.- ,NAD 521 bee 3990.-krooni ja mõlemad on oma hinnaklassi tipus.Kui veel hindadest,siis Marantz 5400 maksab 4900.-,Rotel rcd 02 6400.- .NAD,Rotel ja Cambridge Audio on müügil ka Rocca al Mare Viva Elektroonikas.

                Comment


                  #23
                  Originally posted by Novembre+Dec 24 2004, 07:42--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Novembre @ Dec 24 2004, 07:42)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-intz@Dec 10 2004, 11:03
                  Ka siin valitseb samasugune olukord nagu kõige muugagi - vanad asjad on paremad, korralikumalt tehtud.
                  Ei saa nõustuda. Just CD-mängijate osas on areng olnud kõige suurem viimase 10-15a jooksul. Võimude puhul küll, on kõik sama. [/b][/quote]
                  DAC&#39;ide jms elektroonika osas küll, kuid ehituskvaliteedi/materjalide pealt on ju palju rohkem hakatud kokku hoidma. Ja tõelise stereokvaliteedi eest pead ka aina rohkem maksma, kuna selle arendus muutub tänu kodukino massilisele levikule(ressiiver+dvd vs võimendi+cd) aina kallimaks.
                  52 27 316 Risto
                  teknootik@gmail.com
                  Tallinna südalinn Foorumi keskus Narva mnt 5 / Tallinna Viru Keskuse OMNIVA

                  Comment


                    #24
                    Vs: Cd mängiate kvaliteet

                    Plaanis osta endale järelturult CD deck. Siin teemas jäi segaseks, kas tasub mõnda firmat teisele eelistada. Eelkõige huvitavad firmad Technics, Philips, Pioneer, Sony. Kas nendest firmadest tasub mõnda vältida või eelistada. Nad ja Marantz jäävad esialgu paraku eelarvest välja. Vaja süsteemi tasa ja targu paremuse poole arendada.

                    Comment


                      #25
                      Vs: Cd mängiate kvaliteet

                      Esmalt postitatud intz poolt
                      Kuldne reegel on, et miskeid kahtlase v&#228;&#228;rtusega tootjate omasid ei soovita. Nimekamatel firmadel on ka jamasid tooteid, tavaliselt nendeks odava otsa asjandused.

                      Mis hinnaklassist meil jutt k&#228;ib?
                      Mis osa sellest segaseks j&#228;i? Leia sobiv mudel v&#228;lja ning hakka arvustusi otsima...siiski odavama otsa(hind uuena alla200&#163 arvustusi, enamasti pole.
                      edit:ise sain odava raha eest mudeli Denon DCD1450AR(k&#252;llaltki neutraalne, t&#228;pne ja korraliku bassiga) ja ise pakun, et enne kui k&#245;larid sinna 15k poole ei k&#252;&#252;ni siis pole paremast erilist tolku.
                      viimati muutis kasutaja marcor1; 25 m 2007, 09:51.
                      -

                      Comment


                        #26
                        Vs: Cd mängiate kvaliteet

                        Esmalt postitatud ats poolt
                        Plaanis osta endale järelturult CD deck. Siin teemas jäi segaseks, kas tasub mõnda firmat teisele eelistada. Eelkõige huvitavad firmad Technics, Philips, Pioneer, Sony. Kas nendest firmadest tasub mõnda vältida või eelistada. Nad ja Marantz jäävad esialgu paraku eelarvest välja. Vaja süsteemi tasa ja targu paremuse poole arendada.
                        Nad ja marantz sisuliselt samas hinnas ka ju, mis need eeloetud asjadki. Kui võrrelda samaväärseid asju mudugi.
                        Ise omasin siiamaani siis pioneer pd 505, väga normaalne asi. Nüüd aga kuna kogu komplekt maha müüdud siis tuleb midagi uut nüüd vaatama hakata.

                        Comment


                          #27
                          Vs: Cd mängiate kvaliteet

                          K&#245;larid on lairiba elementidega "horn"-id. Sees on hetkel BG20-ed, kohe varsti leiavad asenduse Fostex FE206 elementide n&#228;ol. Jutt ei k&#228;i kaugeltki S-90'st ega arvutik&#245;laritest.
                          Arvustustega on ka nii, et iga&#252;ks kiidab oma pilli. V&#245;ta kinni kumb siis parem on.

                          Comment


                            #28
                            Vs: Cd mängiate kvaliteet

                            Arvustused ikka asjatundjate poolt - see, et keegi kuskil foorumis kirjutab paari lausega, et mul on ja jube hea, pole loomulikult argument.
                            Samas on siin m&#245;ned leidnud v&#245;lus&#245;na - "v&#228;line DAC" - ehk siis CDm&#228;ngija kohustus on vaid bitid korralikult v&#228;lja lugeda, heliga tegeleb teine aparaat.
                            -

                            Comment


                              #29
                              Vs: Cd mängiate kvaliteet

                              Mõnele võib tundude see küsimus segasena, aga pean tunnistama, et olen CD deckide osas täiesti võhik. Korralik väline DAC on kallis lõbu ja kaugem unistus. Esialgu vaataks signaali ahelas üle lüüdid ja transistorid/opakad.
                              Lihtsalt mõtlesin- äkki kellelgi on silma jäänud, et mõne firma pill on samas hinnaklassis teistest oluliselt halvem või parem.

                              Comment


                                #30
                                Vs: Cd mängiate kvaliteet

                                Kui huvi on korralikuma cd mängi vastu siis siin foorumis tegelt hea kauba pakkujad jätkub, hetkel siis tuleb meelde ray ja jaansaan, http://www.hifiweb.net/index.php?kat=13 siin lehel head kaupa palju.
                                Samas selle hinn ja rahaga on ka nii nagu on kes kui palju seda "headust" vajab, samamoodi peab ka rahakotti kergendama. Ja resurssi pole väga üle ka mõtet osta see on minu arvamus ja nii kavatsen ise ka käituda.
                                Hetkel on nagu valgus ka enda peas koitma hakanud.

                                Comment

                                Working...
                                X