Kas on võimalik häälestada kuulmise järgi ja/või testri abil? On ka sagedusmõõtja, aga ma ei ole veel seda tundma õppida jõudnud (äsja keldrist leidsin, isa varandus) ja ei tea, kas see mõõdab piisavalt.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Tuuner Laspi 001 Stereo
Collapse
X
-
Mõnda lihtsamat plokki ju isegi saab aga Laspi oma küll ei soovitaks kõrva järgi kruvima hakata. Endal on siiamaani meeles Estonia-008 plokiga nähtud vaev aastat 20 tagasi. Enam küll sellist tempu ei teeks. Kui just hirmus tahtmine on ja valmisolek hiljem ikkagi asi meistri juurde viia, kui untsu läheb (seejuures võib juhtuda, et tuleb kuulata valitud rahvalikke väljendeid...), siis siin oli juttu, kuidas ilma mõõteriistadeta häälestada. Poolide ja kondekate positsioonitähised on muidugi teised. Kui põhimõte selge, võib ju proovida.
Sagedusmõõtjaga on see jama, et kui ploki külge ühendada, siis ajab sageduse paigast ära. Ja iga sagedusmõõtja ei pruugi ossi nõrka signaali mõõtagi, ilma asja kapitaalselt häälest ära ajamata. Häälestad skaalapiirid paika ja kui hiljem lahti ühendad on jälle häälestus metsas. Üks variant on muidugi sidestusaas + eelvõim, sest selle mõju ossi sagedusele pea olematu aga minu meelest pole mõtet seda ühe ploki pärast tegema hakata. Pealegi oleks korralikuks häälestamiseks ikkagi vaja vähemalt VHF generaatorit.Harjutamine teeb harjutajaks.
Comment
-
Katsetasin siiski... L7-l võtsin kaks keerdu maha ja siis kõiki poole ja seadekondekaid kasutades sättisin paika, vältides peegelsagedusi. Indikaatoriteks olid enda kuulmine ja tuuneri osutiga häälestustäpsuse indikaator. Juba nädal aega töötab stabiilselt. Sättisin küll oma ühe oma lemmikjaama (Raadio 2) järgi, aga ka skaala alumine ots on kuuldav nagu iga teise raadiogagi, ehk siis tugevad jaamad hästi, nõrgemad halvemini. Pereraadio küll kadus, aga seda ma taga ei nuta
Ei riski veel sagedusala laiendama hakata. Tõsta aga kavatsen teda veel, sest Klassikaraadio kolis ülespoole (Tartus ja Lõuna Eestis 105,6 mögahertsi).
Comment
Comment