ma usun et väga pro oin sinujuures filme vaadata ja ise arvan kah et kinos on asi magedaks jäänud ja ka mina olen huvitatud faktis, et palju palju siis pilet maksab :lol: Igastahes minu poolt jõudu ja jaksu edaspidiseks :P
Teade
Collapse
No announcement yet.
Kuidas ma omale 4.1 kodukino tegin :)
Collapse
X
-
Jõulud-aastavahetus läbi ja paar palgapäeva rõõmu toonud Sai natuke oma süsteemi täiendatud/moditud.
Esimene suurem vahetus oli võimude kallal. Need kaks vene võimu (vt. esimest postitust) läksid minema ja asemele Pioneer VSX-609 RDS kodukino ressiiver. Võimsust 5*80W DIN, millest peaks täiesti piisama minu PRAEGUSTE vajaduste jaoks. Subbareid jäi toitma ikka Yamaha, mis väga edukalt oma tööga hakkama saab.
Teiseks tööks võtsin ette subbarite ümberehitamise. Kuna esialgsed olid planeeritud võimalikult kõvat maavärinat tekitama, siis jäi neil tibake täpsusest puudu ja vähe kiiremat muusikat kuulates kriipis viivitus liiga suurelt kõrva. Ja veel tundus bass liiga "õhuline" olema. Peale mõningat mõtlemist otsustasin 38L kinniste kastide kasuks. Algul küll kartsin, et võibolla ei vea alumine ots enam välja, kuid kuna mul ikkagi 2 subbarit on, siis otsustasin proovida. Sai siis saag tööle pandud ja jupid maha. Ühel subbaril oli juba enne pealmine vineeri kiht väga kehvalt liimitud ja minu kartused said kinnituse, kui pealmine kiht kooruma servadest hakkas. Kiskusin siis kõik lahtise osa maha. Õnneks on mul olemas lintlihvija, millega sai peale seda jama terve esikülg ühe vineerikihi võrra õhemaks lihvitud.
Uued katused kastidele peale ja põhitöö oligi tehtud. Jalad selga, kangapoodi, vatiinirull selga ja kodu poole tagasi. Toppisin mõlemad kastid üksjagu villa täis ja elemendid külge tagasi. Viimistlusel tahtsin proovida midagi väheke erinevat ja katsin kastid musta marmoriga (kleepekas). Enda arvates on lõpptulemus visuaalselt täitsa OK.
Heli on nüüd palju täpsem, konkreetsem ja mulle meelejärgi. Saab nii mussi kuulata, kui ka filme vaadata. Kõige madalam osa, mida rohkem tunda kui kuulda on, jäi küll õige pisut lahjemaks, kuid väristab sisikonda siiski. Ja soovitaks teistelegi, et neid elemente kasutades üle 40l pole mõtet kasti teha.
Viimane täiendus oli arvuti poolelt. Vahetasin SB LIVE 5.1 Digital helikaardi Terratec`i AUREON 5.1 vastu. Kuigi SB`l on digital out, tuli sinna ikkagi väga palju müra ja sahinaid sisse ning signaal oli pisut nõrk võimu jaoks (st. võimu volumet pidi väga palju peale keerama). Pelgasin küll alguses mulle tundmatud firmat, kuid otsustavaks sai Terratecil olev optiline väljund. Sellega olen küll väga-väga rahul. Absoluutselt mitte mingisugust lisasahinat-raginat pole, keera seda volumet niipalju kui tahad. Heli tundub sama hea nagu Creativel ja võimuga sobib väga hästi kokku. Julgen küll soovitada kõigile, kel võimul optiline sisend.
Järgmine plaan on keskkõlar. Praegu on see ajanappuse ja finantsolukorra pärast seisma jäänud, kuid varsti loodan sellega algust teha.Tuleb lihtsalt täiega panna!
Comment
-
Nonii. Vahepeal on palju aega mööda läind ja vett merre vooland. Minu süsteem on aga põhimõtteliselt samaks jäänud. Vahepealsetest saavutustest tasuks ainult ära märkida ressiiveri läbikärsatamist. Sai arvutil videokaarti vahetatud ja siis audio otsade tagasipanemisel lasin terve sisendiploki läbi ressiiveril. Ei lülitanud seda enne välja, sest et raadiot kuulasin parasjagu ja ei tulnud selle peale, et midagi juhtuda võiks nii. Arvuti oli küll välja lülitatud. Ja ega midagi muud polnudki, kui et see isane pistik vastu arvuti korpust korraks puutus. Hiljem selgus, et mu antennivõimendi kõvat pinget genereerib... Optiline sisend aga töötab ja kodukino kuulamiseks käib asi veel küll. Moraal kõigile - ALATI tuleb KÕIK võimalikud süsteemid välja lülitada kui mingi teostus käsil!!!
Täna aga koitis lõpuks see päev, mil kokku panin juba suvel valmis treitud elemendid. Nielt valmis sai mu keskkõlar Visatoni SC10 ja W130 baasil. Tnx intzule filtri eest. Kuna kõik muudkui kiidavad nende elementide kokkusobivust, siis oli endalgi päris huvitav seda kogeda. Kui lõpuks juhtmed järgi ühendasin ei pidanud pettuma - on ikka häid asju veel siin maailmas Lisan mõned pildid siis veel, kui viimistlus valmis. Praegu lihtsalt hele vineer. Kange isu tuli küll peale midagi suurt ja ilusat kohe ehitama hakata peale seda, kuid praegu nii kiired ajad tööl, et koju jõudes lihtsalt siruli kukun ja vahest mõne filmi ära vaatan.
Ahjaa, seda veel et vahetasin composite video kaabli S-Video vastu ja projektoril läks pilt suts paremaks. Soovitan teistelegi võimalusel S-Videot kasutada.Tuleb lihtsalt täiega panna!
Comment
Comment