Teade

Collapse
No announcement yet.

Optiline audiokaabel 15-20m

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Optiline audiokaabel 15-20m

Oleks vaja ühendada arvuti optiline audioväljund resiiveriga. Vahemaa 15-20m. Valmis kaablid A-kaablis ja Tevalos on max 10m.
    Leidsin SELLISE jubina, millega peaks vist olema teoreetiliselt võimalik ühendada kaks valmis kaablit?!
    Kas tasub nii teha või on võimalik seda kaablit ka ise teha ostes FIIBEROPTILISTfiiberoptilist kaablit ja otsikud. Ei ole neid veel kunagi käes hoida, kas ühendamine on that-easy, et ühendan lihtsalt otsiku otsa ja olemas või on seal ka mingeid nippe?
    Kuidas ma valin optilist kaablit? (1mm? või hoopis 0,25mm? vms)

Lugesin just üht foorumit, kus laideti 20m optilist ühendust maha! Probleem oli lihtne, ei hakanud tööle!

Comment

Originally posted by Sully@Dec 27 2004, 01:46
      Lugesin just üht foorumit, kus laideti 20m optilist ühendust maha! Probleem oli lihtne, ei hakanud tööle!
      Ehk saad ka lingi anda!

Comment

minu teada kah optiline kaabel just talubki vahemaad hoopis paremini kui tavaline vaskkaabel, ja pealegi ka ei sega teda häired, sest seal liigub hoopis valgus sees, ja see valgus mis seal sees liigub, sellel (jällegi minu teada) puuduvad igasugused kaod. miks muidu on tartu-tallinna vahel (näiteks) pandud interneti kablana optiline kaabel. ja kusjuures mina küll ei usu et iga 10 meetri agant jaamad oleks topitud...

Comment

Aga kui laseri võimsus on väike, siis 20m pärast ei tule enam midagi loetavat välja. Kodused seadmed veavad tavaliselt 10m välja, 20m on juba kuuldavasti nii-ja-naa
          ... siiski kogemustega spetsialist@71
          * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Originally posted by saajatz@Dec 27 2004, 11:32
            minu teada kah optiline kaabel just talubki vahemaad hoopis paremini kui tavaline vaskkaabel, ja pealegi ka ei sega teda häired, sest seal liigub hoopis valgus sees, ja see valgus mis seal sees liigub, sellel (jällegi minu teada) puuduvad igasugused kaod. miks muidu on tartu-tallinna vahel (näiteks) pandud interneti kablana optiline kaabel. ja kusjuures mina küll ei usu et iga 10 meetri agant jaamad oleks topitud...
            Vaevalt sinna tõesti iga 10m tagant ühendsued on tehtud ja seal on ikka vähe vihasemad kaablid kah.
            Teatud kaod tekivad igal pool, aga ma kah ei tahaks kuidagi uskuda, et 20m on valguskaablile ületamatu vahemaa, pigem oli probleem ühendusega.
            Katsetasin siin lühema kaabliga ja peab ütlema, et signaal hüppas üle 5mm ühuvahe vabalt (tõmbasin pistiku resiiverist välja ja emmaldasin aeglaselt). Lugesin kuskilt netist, et ka väikesed kaabli vigastused elab signaal üle.

Küsimus antud hetkel on vist selles, kuidas oleks mõtekam?
            Kui ma ostan 1mm plastik fiiber kaablit (eeldan, et see on just see, mida mul vaja on) hinnaga 28eek/m ja otsikuid 2tk 50eek/tk, siis 20m tegemine maksab mulle 660eek või kui ma ostan valmis, otsikutega 10m kaabli hinnaga 305eek ja ühe nö ülemineku 25eek, siis ma saaks hakkama 635eek. Hinnavahe praktiliselt puudub

Küsimus endiselt, et kumb siis?!

Comment

Originally posted by arx33@Dec 27 2004, 11:47
              Aga kui laseri võimsus on väike, siis 20m pärast ei tule enam midagi loetavat välja. Kodused seadmed veavad tavaliselt 10m välja, 20m on juba kuuldavasti nii-ja-naa
              Et probleem või btekida siis helikaardi väljundi võimsusega? :unsure:
              Ei tea, kas ma selle kohta kuskil mingeid andmeid kah suudan välja võluda. Helikaart ise on hetkel emaplaadil Abit NF7-S integreeritud.

Comment

probleem pole mitte helikaardi enda väljundvõimsuses, vaid helikaardil oleva optiliseväljundi laseri võimsuses (see punane laser). Lihtsamalt seletades - kui see laser on võimas, nagu näiteks telefonijaama transmissiooni seadmetel, siis võid kihutada 100km seda signaali ilma kaduteta. Koduseadmetes on nõrgemad laserid (maksavad tunduvalt vähem) ja signaali saad ka lähemale saata. Kõige parem, kui saad katsetada seda 10m+10m kaablit koos jätkuga. Kui sobib - ostad ära; kui ei - viid poodi tagasi.
                * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

probleem pole mitte helikaardi enda väljundvõimsuses, vaid helikaardil oleva optiliseväljundi laseri võimsuses (see punane laser).
                  See ongi üks põhjustest, miks pikema kaabli puhul soovitatakse koaksiaalkaabliga digital out-i, mitte optilist.
                  Kas koduseadmete optilises väljundis ikka on laser? Minumeelest vilgub seal punane valgusdiood .

Comment

Originally posted by Moger+Dec 27 2004, 10:09--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Moger &#064; Dec 27 2004, 10:09)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Sully@Dec 27 2004, 01:46
                    Lugesin just üht foorumit, kus laideti 20m optilist ühendust maha&#33; Probleem oli lihtne, ei hakanud tööle&#33;
                    Ehk saad ka lingi anda&#33; [/b][/quote]
                    see oli audio.ee

Comment

http://groups.google.com/groups?hl=et&lr=&...roup%3Dee.audio

leidsin teema ülesse

Comment

Originally posted by arx33@Dec 27 2004, 11:47
                        valguskaablis polegi kadusid. need ei saa tekkida põhimõtteliselt. sest et see valgus mis valguskaabli sees liigub, on sellise nurga all, et ta ei suuda sealt väljuda, eelmine aasta veel füüsikatunnis sai õpitud seda asja. oli vist et alfa prim 1 on väiksem kui beeta prim 1 vms... ei mäleta täpselt. aga igatahes tean et nii on.

Comment

mingid kaod on kindlasti olemas neid ei saa kuidagi vältida
                          kaod on = 0 kui on ideaal tingimus
                          ise arvan et mõni mees ei saa 20m kaabli vedamisega hakkama oma rumalusest kuna fiiber optilist kaablit võib painutada ainult mingi nurga all ja kui seda rohkem painutada siis selge see et osa signaalist läheb kaotsi, enda optilisi kaableid hoian kah alati väga korralikult vältimaks igasugu vigastusi

Comment

See, mis te koolis õpite on ideaaltingimustel teoreetika Kui kadusid poleks, võiks ju edastada signaali kodusest CD optilisest väljundist mööda fiibrit lõppmatusesse kaugusesse. Paraku see nii ei ole. Esmased kaod (peegeldused) tekivad juba näiteks ühendus pistikus ja neid on kaks. Lisaks on alati ka signaali ülekandval keskkonnal (fiiberkiul) olemas "takistus". Need on küll fiibripuhul väikesed, aga pikkadel distantsidel on need juba määravad. Seepärast on reaalses elus selleks valida laseri võimsus ja lainepikkus ning ühendused tehakse kadude vähendamiseks "keevitades"

Kodutehnikal on vastavalt standardile selleks piiriks 10m. Tavaliselt kasutatakse GaAs LED-i lainepikkusel 660nm ja võimsus oli ca 0,05W (kui nüüd mälu ei peta). Digitaal edastusel asi lihtne - kui kaabel liiga pikk, siis teises otsas olev vastuvõtja ei "leia" enam sünkrosignaaali ja ongi kõik. Moonutusi ei teki - on lihtsalt vaikus.

Comment

Kaabli jätkamine pole küll hea mõte. Ühestükis kaabliga on siiski mingi väike lootus. On esinenud isegi 10m-se fiibriga probleeme.
                              Igal plussil on omad miinused

Comment

Working...
                              X