Teade

Collapse
No announcement yet.

Mis 3 auguga kaabel sel võimul läheb?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mis 3 auguga kaabel sel võimul läheb?

    Nii, tervist Tevalorahvas.


    Minul tekkis selline mure, et ostsin omale sellise võimu DAP Palladium 900.

    Andmed ja pilt siin : http://www.musik-service.de/ProduX/PA/Ends...ladium_P900.htm

    vaadakse seda tagumist külge hoolega. Seal on huvitav kaabli otsad IN B ja IN A, ümmargused, 3 auguga, keskmine auk veidike madalam.

    Et kust sellist juhet siia sisse saada ja millised on selle teise otsa võimalused? Nimelt oleks vaja et teises otsas 2x RCA ots, et saaks puldi või mängija sinna ühendada.

    Praegu lasin heli võimu TRS Tip + kadudu, kui joonist vaatate siis näete mis ma sinna ühendasin. Pioneeri mängija, millele teises otsas 2 x RCA.

    Aga kõlaritesse sain ainult kõrged ja keskmised aga bassi mitte.

    Kas puudu ongi just neist juhtmetest??

    Loodan et saan abi,

    Timo

    #2
    Kas need pole mitte XLR pistikud?
    Intel inside.. Idiot outside...

    Comment


      #3
      Just surfasin tevalos ja leidsin ka et need on XLR.


      Võimu kasutusjuhendit uurides näitab et XLR INPUTS Blanced Signals
      Pin1 Ground Pin2 HOT Pin3 COLD


      Lisaks kui joonist vaadata on võimul XLR Pin2+ ja TRS TIP + kuhu käivad juhtmeotsad Jack-Inputs Balanced Signals : Tip-HOT Ring-COLD Sleeve-Ground

      ja
      Jack-Inputs Unbalanced Signals
      Tip-Hot Sleeve Ground


      Et mis neil küll vahet on?


      Kas on selliseid võimalusi et ühes otsas on 2xRCA ja teises otsas on XLR ja 6,35mm Stereopistik ??

      Comment


        #4
        jup, sisendid on XLR ja väljundid on nii klemmidel kui ka SPEAKON'i pistikuga. (speakon on 4 klemmiga ja enamus võimudel on võimalik saada ühest pesast kätte ühtedel klemmidel ühe ja teistel klemmidel teise kanali väljund, seega mõlemad kõlarid ühe pistikuga... teisest pistikust saab eraldi veel teise kanali ka kui vaja.)
        Speakoneid ja XLR'isid osta korralikke. Odavamad, kruvidega XLR'id on paras nuhtlus, sest need kruvid rapuvad lahti ja ikka kaovad ära. Samas korralike PROEL'i ja NEUTRIK'i pistikutega ei ole probleeme. Proeli toodang on aga paar korda odavam. Saada on neid music centerist, kosmose juures.
        XLR on diferentsiaalsignaalile, st mõlemale kanalile oma pistik, signaal kahte otsa pidi. Asja mõte on siis selles, et ühte otsa pidi saadetakse signaali ja teist otsa pidi signaali vastandfaasis (sama signaal, hetkpinge teise märgiga). Võim siis teeb opvõimuga lahutustehte ja saab sealt 2xsignaali, edasi on asi lihtne.
        Miks balanseeritud signaal on hea? Kui mingi müra lööb sisse, siis lööb ta mõlemasse otsa korraga enam-vähem võrdselt samas kaablis. Kui tehakse teises otsas see lahutustehe, siis seal taandub see müra välja ja seepärast on nii signaal palju müravabam.
        Teise otsa pannakse sellistel kaablitel kas ka XLR või siis 6,3mm pulk. Pulgaks pannakse see nn stereopulk, kuid sinna ei lasta mitte siis vasakut ja paremat kanalit vaid sama signaali mõlemad otsad, nn hot ja cold. Enam-vähem kõigil pultidel jms asjadel, millel on pulkpistikud, on just tehtud selliselt ühenduses sees, et kui sinna pista see "stereo"pulk, siis saab sealt kätte mõlemad otsad. Monopulk lühistab ühe otsa ära aga seal on takk ees ja seega midagi ei juhtu.
        Kui tahad tõesti panna sinna võimule sisendiks mittebalanseeritud signaali, siis ühenda cold ja gnd kokku varjega ja hot klemmile siis signaal.

        Comment


          #5
          Viimane kiri on küll väga targalt inimeselt ja väga targa sisuga

          Krt, oleks mul omal ka selline tarkus peas

          Comment


            #6
            Sellise inimesega peaks kohe pikemalt asja üle rääkima.

            Ja kas sellepärast oligi probleem, et mina oma mängija, 2 xRCA tõin teisepool 6,35mm stereopulgaga võimu taha ja ei saanud kõiki helisid kõlarid välja. Just bass jäi puudu.

            ja selline juhe on siis ka olemas, et ühelpool nagu ma mainisin 2xRCA ja teisepool siis XLR ja 6,35 stereo?

            Comment

            Working...
            X