Teade

Collapse
No announcement yet.

Kes mida kuulab oma süsteemis.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

rock, punk, heavy metal, 50ndate-80ndate eesti inglise lood, samuti sellised asjad nagu genialistid, tamra, tätte, dagö

Comment

esialgu kuulan siiski arvutist (plaanis on millaski endale korralik CDmängija hankida, aga finantsolukord on siiski see, kuhu kutsa maetud on) helikaardiks on Audigy2 (kui rikkaks saan, asendub M-Audio 192'ga )...ja programmiks Winamp 2.95, lisatud Mad plugin+ssrc waveout...
      kõlarid siis kohaliku meistrimehe intz'u töö (3ribalised, elementideks Audax TM025F1, Visaton W130S, Audes 100w100-6)...ja võimendab kogu seda kammajaad Denon AVR1802 (hetkel stereos)....

nüüd siis tegeliku muusika juurde....absoluutselt seinast seina tegelikult... :unsure:
      kui on vähe vihasem meeleolu (või energialaengut vaja vms)...siis sellised nimed nagu Metallica, Rammstein, Godsmack, Nirvana jne
      kui olukord rahulikum ja niisama muusikat kuulan, siis kas kergem kitarrimuusika (või -rokk) näiteks Dire Straits, Godsmacki uus täisakustiline plaat jne...või siis midagi jazzihõngulist, näiteks mida viimasel ajal telekast reklaaminud on, see Late night moods kogumik (erinevad artistid), ka Air on suht huvitav ansambel....Liisi Koiksoni plaat Gemini Diaries samuti...
      samas oh õudust, oh õudust.....ei saa läbi mürtsuta... ....st teinekord juhtub ka seda kõlarite poolt reprodutseeritud saama...ise kuulan küll sellest nö mürtsukategooriast rohkem sellist hiphop'i, räppi jms...näiteks Kelis on minumeelest täitsa huvitav, Eminemilt leiab häid lugusid...vaibakloppimist eriti ei kuula, samas leidub ka sellest kategooriast häid lugusid....

ehk siis kokkuvõtteks võib öelda, et asi ei olene eriti kategooriast ega lahtritest....vaid konkreetse loo headusest....ja missugune nendest headest lugudest mul parajasti kõrvu paitab (või seljakarvu silitab ) oleneb hetke tujust ja meeleolust....

Comment

Ega minagi ei pea kaasaegsemat musa pahaks. Võimaluse korral loobuks vaibakloppimisest. Siiski eelistaksin vanemat musa nagu Engelbert Humperdinck, Cliff Richard, Joe Dolan, Roy Orbison, The Tremeloes, Herman`s Hermits jne. Meeldib ka Bee Gees ja Jean-Michel Jarre. Kõik sõltub meeleolust. Harilikult kuulan kõrvaklappidega.

Comment

Mulle meeldib Nexus ja Vanilla Ninja.

Comment

Kõik oleneb tujust, kui selline hea tuju, siis rohkem vokaaltrance ja miski taoline. Muidu taustaks Brian Adams, Creed, REM, Coldplay, Iron Maiden, Manowar, Aerosmith... Maitse kõigub seinast-seina

Comment

visatoni toodang toas T130 ja tweetrit peast ei mäleta, kaks riba riiuli kõllid ja seinte peale pandud, madalat otsa toetab hetkel RockfordFosgate. Estonia lõpukas 010 ja mingi radiotehnika junn subakale. Heli väljastab kas estonia raadio või üks arvutitest.
              Kuulan:
              Future sound of London, Infected Mushroom, Tonka, Tiesto, Mauro Picotto, Overseer, Korn, Future Engineers, ... PALJU
              Täielik playlist:
              http://tigu.hk.tpu.ee/~deus/
              -

Comment

House, atmosfäärilisem (ja) soulfuel d&b, jazz, funky, New Age ja klassika, samuti garaazi ja folgilikku kraami.... Kaht esimest annab põhiliselt Raadio 2 ja sealt lindistatud kassetid, ülejäänu tuleb enda ja tuttavate kassettidelt või harvemini muudelt raadiojaamadelt. Hetkel on olemas Radiotehnika kassetikas, Brig 001 võim ja raadioks mingi risu National Panasonic, mille makiosa on likvideeritud. Kui saaks lasta oma Laspi 001 Stereo ümber häälestada, paneks tuuneriks selle.
                Kõlarid on nagu nad on Praegu katsetan varianti, kus oma pooleliolevatesse kastidesse (vajavad veel viimistlust ja värvi, kunagi lähevad neisse Visatoni asjad) toppisin 10GD bassikad ja tweeteriteks tolle National Panasonicu lairibad (kuna ma ei tea nende täpset võimsust jm andmeid peale takistuse, on filtriks esialgu mõne mF suurune kondekas, sätin selle kuulmise järgi)-et kõlarid vähemalt tasakaalus oleksid, kuna seni oli vasakul suur inverter ja paremal pisike Melodija Stereo riiulikõlar, õnneks on nende bassikad samad, kuid suuruste erinevuse tõttu tuli vasakult bassi rohkem. Esmased katsetused andsid hea mulje. Nojah, kui need "tweeterid" läbi kärsatan, on suht suva, kuna nagunii mõtlen uutele (isetehtud) kõlaritele. Ja seni, kuni väljamaa elemente ei saa osta, võib vene kraamiga eksperimenteerida.

Comment

No ütleme nii et põhiline on nagu erx eelnevalt mainis vocaltrance ja d&b.
                  kuulan ka house ning dance.
                  Taustaks tuleb põhiliselt uuno ja R2 tulev muusika
                  Muusikat mängib arvuti, edasi läheb võimu sealt edasi teeb helivõnkeid 2xkeskuse kõrged ning Starsoundi 15" woofer
                  Esialgu olen sistemiga rahul aga eks näib mis tulev aasta toob B-)

Comment

Kuna pole elektroonika-ala inimene, siis on tulnud oma süsteemiks muretseda poekraami isetegemiserõõmu asemel. Nõu eest tänud Hi-Fi klubi meestele siinkohal.
                    6.0 Süsteemi süda on ressiiver Onkyo TX-SR601 E, esikõlarid Audes 012, surround ja tagakõllid Audes 305 ning keskel Audese keskkõlar.
                    CD-d mängitan Estonia/Tesla 001CD ja Pioneeri DV-350 (DVD-)mängijatega, suure mõnuga olen taasavastanud ja kuulan vinüüle Arktur 006-ga.

Muusikat kuulan seinast seina, kui sealt vahelt ära jätta Power Hit radio ja Star FM valik. Võrreldes oma vana, varasema süsteemiga (mingi Sony entry-level ressiiver ja Vega AS25-109 kõlarid) on eespoolkirjeldet süsteemi helikvaliteet oluliselt (&#33 parem, niiet olen nautima hakanud sellist akustilisemat poolt jazzust (Norah Jones, Diana Krall, Hedvig Hanson, Aldi Meola jne). Hilisel tunnil pimedas toas võivad need tegijad pakkuda oma helidega (justkui samas ruumis) vägagi suuri elamusi. Ka sobib eksperimenteerivam pool jazzust, mis kohati ju kattub klubimuusikaga (UFO/United Future Organization, Air, Transglobal Underground ja kõikvõimalikud DJ-projektid). Sihukeste plaatide omapära/ootamatus on, et 6.0 süsteem suudab sealt välja "imeda" üllatavaid ruumiefekte (Neo 6/music), mida tavalise stereo-mode'ga ei taju.
                    Üllatuse ja pettumusega olen avastanud kui viletsa stuudiokvaliteediga võivad olla mõnedki vanade lemmikute salvestised, mida varasemalt lihtsalt heameelega kuulasin (näit Sade Lovers Rock - Epic/Sony Music 2000 a. - väga lihtsakoeline, kohati lausa tuhm helipilt, kahju).
                    Vanad 70-ndatest pärit dinosaurused lähevad aga alati peale (Zepp, Queen, King Crimson, Vangelis jt)...

Comment

Originally posted by saajatz@Jan 4 2005, 12:31
                      kusjuures (pean tunnistama et ei ole muidugi viitsinud otsida) aga tean vaid et sul on need 2 kõlarit 2ribalist, mis teevad hea heli, ja mis on ka su avatariks.

teemasse: kuulan tõesti väga seinast seina. kui vaiksem tuju, siis kraftwerk, enya, jne selliseid rahulikumaid. aga kui on selline noh... energilisem tuju, siis klubi, hardstyle, hardrock, metalit isegi. väga seinast seina. aga seda ütlen et träna eriti siiski ei sümpatiseeri, peol kannatan ära, aga muidu on mõtetu vidiit-pumps-vidiit
                      mulle just, trance, dance jms, tympsu moodi
                      eriline kaif :P
                      systeem on jama: yks p**k Y-101 ja 2x 35AC-021

Comment

muusika kuulamise aparatuurist saab igaüks põhjaliku ülevaate vastavast teemast.
                        siiski. viimane hifi klubi külastus oli liiast. väga liiast, nüüd peavad kõrvad veel tükk aega harjuma. müüks kohe terve süsteemi maha :P konks on selles, et kust leida see 100K, et klubist omale vastav aparatuur koju vedada.

aga muusikast üldiselt. ma olen pigem selline jazzi ja softrocki austaja. ka heast klassikast ei ütle ära, kohe üldsegi mitte, aga seda on veel fonoteegis vähe. loodame lisa. jazzi poole pealt kuulan paari vägagi arvestatavat eesti tegijat. eelpoolmainitud hedvig hanson, siis veel raul vaigla ja riho sibul. välismaistest vokalistidest on mulle südamelähedased diana krall ja ka hiljutine avastus norah jones, kes kuuekohalise summa maksvas süsteemis mulle väääga suure elamuse pakkus. meesvokaali koha pealt joe cocker ja miks mitte ka ray charles. viimane on selline rohkem soul/jazz artist, aga siiski väga mõnusalt algupärase kõlaga.
                        rocki poole pealt lähevad kaubaks sellised pehmemad alaliigid. coldplay on üks suuri lemmikuid. veel r.e.m, placebo, red hot chilipeppers ja loomulikult travis. lisaks audioslave, queens of the stoneage ja the darkness on sümpaatsed, aga kohati ka veidi heavymad. nagu Enn mainis juba, siis ka vanad saurused nagu led zeppelin, uriah heep, black sabbath, queen, santana ja ac/dc on arvukalt ka minu plaadikogus esindatud. eesti gruppidest esimesed, mis pähe kargavad on ultima thule, ning jäääär.
                        sämplimuusikat kuulab ( või pigem kuuleb või tajub rütmi) Toomas ainult siis kui tantsupõrandal jalakeerutamiseks läheb. oksele see muusika ei aja, ikka ja jälle tuleb ette hommikuni kestvaid ja kõva füüsilist doonust andvaid peoõhtuid, aga siiski midagi, mis on eelkõige sündinud arvude 0 ja 1 kombinatsioonidest ma oma süsteemis ei mängita.

Toomas

Comment

Wavetable süntees on minu arvates äratundmatuseni sarnane reaalpillidele, FM süntees on see mida peaks vältima

sry offtopicu pärast.
                          -

Comment

mina oma "süsteemiga" kuulan kh tümmi :P tglt kuulan ma muusikat nn otsast otsani dnb st alatse kuni klassikani välja, aga kõige rohkem kuulan ikka mingit tümaka moodi muusikat hardcore,dnb ja techno. eriti südamelähedaseks on saanud hardocore. aga süsteemiks on mul väga imelik asi võib üelda et 1.1 süsteem üks audese104-4 sub ja mingi vene kaheriba asi :P signaal tuleb mp3 playerist.
                            TeamRMS

Comment

Njah.
                              Tehnikaks hetkel veel lamppuhvriga lihtne Gainclone (mõted käivad küll ka korralikuma asja ehitamise suunas), CDks mingi vanem Philips + Uus Magnavoxi DVD (oma hinna kohta teeb isegi suht arvestatavat häält, muidugi mitte korraliku decki tasemel, kuid teiseks pleieriks kõlbab), kõlaritena kasutan hetel lahtistel ca 1x0.7m plaatidel olevaid Visatoni BG17-id (isegi suht rahul nendega, sakiline kara ei häirigi vähemalt selle võimendi/CD/toa koosseisus). Mahlakast bassiosast kohati tunnen küll puudust, aga subwooferi järgi siiski ei igatse.

Muusikavalik, mida kuulan, on suhteliselt lai ulatudes '50-te bluusist ja rockabillyst lähimineviku tähtedeni nagu Stevie Ray Vaughan. Kõik sõltub küll tujust, kuid põhiliselt kisub ikkagi sinna rocki/bluusi/valitud kaasaegse jazzi poole. Nii mõnelgi õhtul olen avastanud enda kas mõnd Norah Jonesi plaati kuulamast või DVD-d riiulist välja koukimast. Teine kord jällegi tuleb isu Metallica vms. käredama asja vastu. Ainus, mida minu toas ei kuule on mingisugune täissünteetiline müra, milletaolist igast mööda sõitvast BMW-st aimata võib.
                              Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Kõlarid: Audes 017. Kuna olen neid juba mitu aastat kuulanud ja ära harjunud nendest tuleva heliga siis peaks ütlema, et kõrged ja kesksagedus pole ikka nii head kui võiksid. Aga paremad, kui mistahes muusikakeskuse kastid mida kuulnud olen.

Cd-mängija: Sony CDP XE-530. Helikvaliteet jätab soovida, ei anna võrreldagi Technicsi 4500 kroonise mängijaga.

Võimendi: Sony STR DE 635. Selle riistapuu kohta pole miskit halba öelda, saaks ainult korraliku cd-mängija taha.

Muusika: muusika suhtes olen vägagi valiv, kui enamus eelmisi postitajaid kuulavad seinast seina siis minu puhul võiks ütlus olla laest põrandani. Niisiis; ambient(Brian Eno,Orb,Orbital,Plaid,Aphex Twin jne.), Dnb( LTJ bukem, Pacific Heights, Org Lounge, P.F.M.,London Elektricity,Goldie jne.), Jazz ja bossa nova(Astrud Gilberto,Ella Fitzgerald,Frank Sinatra,John Coltrane,Koop,Keith Jarret Trio,Oscar Peterson,Nat King Cole,Natalie Cole,Pat Metheny jne.) ja veel mainiksin ära sellised artistid: Stephanie Grapelli,Paolo Conte,Lisa Gerrard & Patric Cassidy,Kenny G,FSOL,Dorothy Ashby,Dead Can Dance,Vangelis,Arcana,Air(vanem kraam, laulud kus "klaabud" sees :P),4 Hero ja Afterlife. Tegemist siis väääga maitsva kraamiga.

Comment

Working...
                                X