Teade

Collapse
No announcement yet.

Voolukõikumine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Voolukõikumine

Selline küsimus siis, et kas mõjub halvasti näiteks võimendile ja CD deckile.
    Kui tugeva tuulega lambid laes võnguvad, kas mõjub kuidagi halvasti.

See sõltub vist enamjaolt toiteploki tüübist: kui impulss plokk, siis pole hullu midagi (need töötavad üldiselt 120-st 230V-ni); kui aga trafoga plokk, siis sellel võib madala pinge puhul hinge kinni tõmmata - sama effekt, kui toite lülitiga plõksides katsetada, kui pikka "pausi" kannatab
    Head susserdamist !

Comment

Mnja. Mul on Yamaha võimendi AX396 ja CD deck CDX396, milline toiteplokk nendes üldse on?

Comment

Trafoga ehk klassikaline toitekas.
        Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
        indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Originally posted by intz@Jan 9 2005, 14:15
          Trafoga ehk klassikaline toitekas.
          Seda arvasin ise ka. Kas siis võib midagi nässu minna, kui vool kõiguv, või ei juhtu midagi.

Comment

Kas voolu on võimalik kuidagi isetehtud aparaatidega siluda? Poes müüakse küll kalleid UPSe ja pikendusjuhtmeid, mis siluvad. Aga kodus midagi ise kokku meisterdada?
            Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
            www.sansui.us/AU-9500.htm

Comment

mul on sama probleem.. mõttes oleks panna mõnesaja vatine, 12V trafo, kõvad dioodid ja konded laadima akusi, julmem pingestabilisaator vahele ja siis juba edasi inverter ja trafo mis teeb tagurpidi 220V
              Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
              * Toitelüüdid
              * Kõlari kummilõdvik
              * Elekter
              * Kõrvad
              * Naabri närvid

Comment

keerukaks läheb, lihtsam on kasutada vahelduvpingestabilisaatorit.vene ajal oli neid laialt liikumas.küllap nüüdki on ta paljudel kapinurgas tolmu kogumas.

Comment

Ma mõtlesin, et ostan UPS-i, kõige odavam maksab mingi 600EEKi ja musamasinale kärab küll.

Comment

Originally posted by Ufonaut21@Jan 9 2005, 18:42
                    Ma mõtlesin, et ostan UPS-i, kõige odavam maksab mingi 600EEKi ja musamasinale kärab küll.
                    kas need odavamad UPS&#39;id pingekõikumisi jms üleüldse siluvad...näiteks järske pingetõuse (mis peaks idee poolest kõige ohtlikum olema)...mina selles nii kindel ei oleks.... <_<

Comment

Selleks nad ju ongi, et takistada voolukõikumist.

Comment

hmm...vähemalt mingi aeg tagasi olid need kõige odavamad upsid kõik rohkem selleks mõeldud, et ootamatust voolukatkestusest tulenevaid kõrvalmõjusid vältida (seivimata info kadu jms)...
                        kui nüüd asja uurima hakkasin, siis aeg paistab veidi edasi olevat liikunud...
                        aga kõige odavamat ikkagi ei julgeks kasutada, eks asja kvaliteedist oleneb paljuski, kui hästi ta kraami kaitsta suudab...<_<

Comment

Mul arvutil on mingi 2000 aastal ostetud kõige odavam UPS ja see täidab oma ülesannet korralikult. Kui, näiteks valgus kõikuma hakkab, siis juba lülitab ennast akutoitele. Ei usu, et uuemad kehvemad on.

Comment

Ülepinge eest kaitseks selline asi
                            http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...&on=1&oe=1&oo=1
                            Ja voolukõikumise eest mingi UPS, siis peaks toimima.

Comment

Enamus uuest tehnikast on siiski impulss toitega ja need taluvad pingekõikumist küll. Kui aga tavalise toitega siis tuleb karta just ülepinget aga ülepinget esineb suht harva.

Ülepingekaitsete suhtes tuleks ka kriitiline olla kuna nende rakendumine võib ebapiisav olla. Pinge silumine stabilisaatoriga/UPSiga oleks kõige õigem.
                              Igal plussil on omad miinused

Comment

Working...
                              X