Teade

Collapse
No announcement yet.

üks bassikas ja 2 tavakõlarit kahele kanalile?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

aga kuidas selline lahendus takistusele mõjub? oletame et on kaks 4oomist põhikõlarit ja üks 4 oomine subwoofer. teine variant et põhikõlarid on 8 oomised, ja supakas siis 4 oomine. need levinuimad variandid minu meelest.

Comment

Kas pole mitte nii, et kaks p6hik6larit on siis esimesel juhul 2 oomi(r88biti)+woofer 4 oomi = 6 oomi
      Teisel juhul p6hik6larid kokku 4 oomi+ woofer 4 oomi = 8 oomi

Comment

Originally posted by paadikapten+Jan 21 2005, 19:08--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (paadikapten @ Jan 21 2005, 19:08)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
        Originally posted by Lemmy@Jan 21 2005, 06:27
        <!--QuoteBegin-paadikapten
        @Jan 20 2005, 15:32
        No kui aru ei saanud, eks püüan seletada.
        Kummagi tavakõlari plussid oma kanalisse. Tavakõlarite miinused kokku. Nende miinuste ühenduskohta läheb bassikõlari pluss. Bassikõlari miinus omakorda läheb võimu kõlaripesa miinuskontaktile (ei pea mõlema pesa miinuse taha ühendama, sest miinus on kogu võimendis üks ja sama, seega võib miinuse ka ainult ühe pesa vastava kontakti peale panna).

Et siis midagi sellist?&#33;
        Kõlarite ühendus

Täpselt. Nii ta mul käibki. [/b][/quote]
        ma mõtlesin seda varianti... minu arust peaks ta siis olema ju esimese variandiga 4+4 ehk 8 oomi, ja teisega 8+4 = 12 oomi?

Comment

näete siin koledat vaeva ja seda niikaua kui võimu õhtule lasete.Minu arvates oleks õige lahendus selline, et põhikõlarid ühendad kõlari kastides ümber ja seda selliselt, et saad takistuseks7,5 oomi ja subbakale teed või ostad täiesti iseseisva võimendi. seda kõike ei saa edukalt tööle kui kasutada ühte võimendit.Eks tarku ole teisigi, kuid selline on minu arvamus.

Comment

Lisakõlar annab kummalegi kanalile takistust juurde, seega võimendi läbiküpsetamine on võimatu. Ainsad asjad, mis võivad juhtuda, on:
            a) heli võib minna imelikuks, näiteks võib basse või kõrgeid liiga palju olla, ka tekitab see huvitava pseudokvadrofoonia efekti.
            b) kui lisakõlari võimsus erineb tavakõlarite omast piisavalt palju, on oht üks või teine maha sulatada. Näiteks kui tavakõlarid on väga võimsad võrreldes lisakõlariga, satub ohtu lisakõlar.

Comment

Originally posted by Hi101Fi+Jan 23 2005, 16:24--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Hi101Fi @ Jan 23 2005, 16:24)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
              Originally posted by paadikapten@Jan 21 2005, 19:08
              Originally posted by Lemmy@Jan 21 2005, 06:27
              <!--QuoteBegin-paadikapten
              @Jan 20 2005, 15:32
              No kui aru ei saanud, eks püüan seletada.
              Kummagi tavakõlari plussid oma kanalisse. Tavakõlarite miinused kokku. Nende miinuste ühenduskohta läheb bassikõlari pluss. Bassikõlari miinus omakorda läheb võimu kõlaripesa miinuskontaktile (ei pea mõlema pesa miinuse taha ühendama, sest miinus on kogu võimendis üks ja sama, seega võib miinuse ka ainult ühe pesa vastava kontakti peale panna).

Et siis midagi sellist?&#33;
              Kõlarite ühendus

Täpselt. Nii ta mul käibki.
              aga kas minu kõlarite puhul oomidega mingit probleemi ei teki või?? [/b][/quote]
              kõigepealt, võimendi "miinus" ei pruugi sugugi olla otse massi ühendatud. inimesed, vaadake kõigepealt skeemi. paljudel võimenditel on miinusahelas väike takisti, mille pealt võetakse tagasiside- ja lühisekaitse signaal. sellisel juhul tekib miinuste kokkuühendamisel olukord, kus ühe kanali tagasiside hakkab ka teist kanalit mõjutama.

teiseks, arvuta nüüd natukene. kui bassikõlar on 8 ohm ja tavakõlar 15 ohm, nagu algne küsija väitis, kummale siis suurem võimsus langeb? õige vastus on suurema takistusega kõlarile. miks? ohmi seadus - ahelat läbiv vool on sama. igale tarbijale langev pinge võrdub takistuse ja voolu korrutisega. võimsus omakorda on voolu ja pinge korrutis.
              seega tekitad sa olukorra, kus enamus võimsust langeb tavakõlarile. kõige tõenäolisemalt lased sa sellega esimesena läbi tavakõlari kõrgribad
              GSM: 5039624

Comment

Originally posted by paadikapten@Jan 24 2005, 15:53
                Lisakõlar annab kummalegi kanalile takistust juurde, seega võimendi läbiküpsetamine on võimatu. Ainsad asjad, mis võivad juhtuda, on:
                a) heli võib minna imelikuks, näiteks võib basse või kõrgeid liiga palju olla, ka tekitab see huvitava pseudokvadrofoonia efekti.
                b) kui lisakõlari võimsus erineb tavakõlarite omast piisavalt palju, on oht üks või teine maha sulatada. Näiteks kui tavakõlarid on väga võimsad võrreldes lisakõlariga, satub ohtu lisakõlar.
                a) kuidas kõrgete ja madalate tasakaalu rikkumisel "huvitav pseudokvadrofoonia-efekt" tekib?
                b) vaata minu eelmist postitust. kõlarite järjestikühendusel ei sõltu võimsuste jagunemine mitte kõlari võimsustest vaid takistusest.
                GSM: 5039624

Comment

Originally posted by vtl+Jan 31 2005, 19:08--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (vtl &#064; Jan 31 2005, 19:08)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-paadikapten@Jan 24 2005, 15:53
                  a) kuidas kõrgete ja madalate tasakaalu rikkumisel "huvitav pseudokvadrofoonia-efekt" tekib?
                  b) vaata minu eelmist postitust. kõlarite järjestikühendusel ei sõltu võimsuste jagunemine mitte kõlari võimsustest vaid takistusest. [/b][/quote]
                  Pseudokvadro efekt seisneb selles, et mingid sagedused tunduvad kostuvat ainult lisakõlarist-näiteks võib juhtuda, et viiulid kostavad just põhikõllidest, aga laulja hääl koondub lisakõlarisse. Vähemalt minu katsete tulemused räägivad küll niimoodi. Ja see oleneb paljugi kõlaritest endist.

Teine väga hea võimalus on ühendada lisakõlar põhikõllide plussjuhtmete vahele, nii et miinusega ei ühendu see kuskil. Siis ei lähe talle kuigi palju võimsust vaja, ka tekib omamoodi ruumilise heli efekt, kuna lisakõlar esitab siis stereokanalite signaalide vahet. Kui lasta puhast monoheli, siis sellise ühendusviisi puhul lisakõlar on vait.

Comment

Working...
                  X