Teade

Collapse
No announcement yet.

Ettepanek kuulamismuljete jäädvustamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

See enam ei ole lihtne lahend. Varsti katsetab ära ka suure dipooli, ning mõtteid veelgi kogunenud seoses kasti lahendamisega(tinglikult kast).
    Ilma aitava woofrita ei hakka nendest draiveritest kunagi dipoolis "päris" bassi saama. Võid ekutada küll, lõpuks tuleb ette draiveri power handling ja xmax.
    Samas pole selles woofri lisamises sugugi mitte midagi uudset või eriti keerukat, õiget draiverit tuleb kasutada, hinda tõstab küll.

Comment

Tony_T,

Minu teada IS Music vahendab kogu Beyma kraami. Kui Tallinnas olemas, siis lubati Tartusse 2 päevaga, kui ei ole, siis pidi toomiseks nädal kuluma. Ei oska küll Beyma koha pealt kommenteerida, aga muidu on IS jätnud suhteliselt pikatoimelise ja kohati puuduliku varustusliiniga firma mulje, nii et suhtuks isiklikult sellesse nädalasse pisut kahtlustavalt.

EDIT: Võiks ju kokku leppida ka mingi eestikeelse sõnavara heli kirjeldamiseks
      Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Jah, tuleb jälle vana teemat üles hakata kaevama

Sissejuhatuseks räägiksin ära loo kuidas võtsin ühel heal päeval pihku CD deki ning kõndisin lähimasse suuremasse "karvutisalongi" arvutikõlareid kuulama. Sihiks oli Defender Volcano SPK-750, olemuselt siis eraldi korpuses võimendi ning kaks parajas suuruses kasti. Olin ka enne pisut vene saityidelt nende kohta kuulnud, kuid vähemalt tiitel "aasta multimeediatoode 2004" jättis mu küll suht külmaks. Leti taga seisis suhteliselt kena ja viisaka suhtumisega õpilane, kes sattus kohe vaimustusse minu ideest koukida kõlarid kastist välja ning kuulama asuda. Esialgu sai pistetud mängijasse kaasavõetud testimisotstarbeline plaat, kus 20 sekundiliste intervallidega kogu sagedusriba läbi sõidetakse. Sellega kaasnes kohe kõrvalleti tagant tädi kriiskamine, et keerake see müra kinni, mida rahulikult ignoreerisime. Varsti tuli veel paar mürgist märkust stiilis, et "ülemused on meil kauba testimise ära keelanud" ja "kas te seda õhtul kell seitse teha ei saaks, siis pole mind enam tööl", lõpuks tädi, märgates, et tema vingumist ikka ignoreeritakse, rahunes. Tundus, et ka müüjaõpilasel oli väike "audiokiiks" küljes, igatahes paistis ta pisut asjadest jagavat ning ei kukkunud kaupa kohe üle kiitma. Kui plaadimängijasse sai pistetud plaat muusikaga, rahunes ka kõrvalleti tädike.

Testplaadi käiamise peale olin kuulduga suhteliselt rahul, mingeid erilisi kõrvakriipivaid resonantse, kilinaid-kolinaid tabada ei suutnud. Küll aga läks vastikult resoneerima teatavate sageduste juures kogu "karvutiasluuni" furnituur Kõrvaga kuulates ning esmamulje põhjal tundusid kastid enam-vähem sileda karaga olevat. Vähemalt arvutikõlaritest poleks sellist tulemust küll oodanud. Seejärel oli aeg asuda muusika kuulamisele. Selleks otstarbeks oli kaasa võetud plaat, kuhu olin püüdnud stiililiselt väga erineviad asju kirjutada. Reaalse kuulamise peale hakkas juba kujunema pilt, mida asjast arvata. Kui need oleks olnud mingisugused keskklassi riiulikõlarid, siis ehk oleks õlgu kehitanud ning tõdenud, et ilmas leidub ka palju paremaid asju, kuid kuna tegu oli alla 2000 krooni maksvate arvutikõlaritega, siis oli rahuloluks enam kui põhjust. Kui rääkida mis meeldis, siis džäss-bluus-akustiline rock mulle läbi nende mängituna läks väga hästi peale, heliallikate lokaliseeritus oli hea ning sound oli küllalt läbipaistev. Käredama muusika koha pealt jäi miskit puudu, kuid ausalt öeldes ei olegi õieti aru saanud, mis see "miski" on Nimetagem seda maagiaks või milleks iganes, kuid olen kuulnud ka palju paremini ja energilisemalt rokki taasesitavaid asju, seda tõsi küll mitte arvutikõlarite maailmas. Aga jällegi - arvestades hinda ning tooteklassi, jäin asjaga rahule. Ka klassika jättis millegipärast mind pisut külmaks, võib-olla seepärast,et pole eriline klassikafänn. Pikema kuulamise järel tundus, nagu filtri jaotussagedustel mingi ebamäärane anomaalia esineb, mis mõne loo puhul avaldub teatavate ebaühtluste kujul, mõne loo puhul mitte. Näiteks tugevalt ületüüritud elektrikitarri puhul läks mõne loo sooloosa suhteliselt karvaseks ja imelikuks. Meenus ka , et vene saitidel oli midagi räägitud võimendi täiustamisest (aktiivfiltrid&#33... Aga eks selle paneb vist paika ka hind...

Konstruktsiooni koha pealt hakkas silma paar omapärast kiiksu - Kõlariühendused olid tehtud hirmsuurte Neutrik-pistikutega, kaabel, mis võimendit-kõlareid ühendab, on sümpaatselt jäme, samas kaasa tulnud juhe arvutiga ühendamiseks on mingi väga odav kräpp, Teine asi, mis tundub imelik, on nüanss, et hoolimata signaali olemasolust või võimendusest on vähemalt konkreetse eksemplari võimendi peaaegu kogu aeg püsivalt soe - kas tõesti A-klassi töörežiim? Bassivaljukad näevad välja küll pisut kirvetööna, kuid saavad oma ülesannetega suurepäraselt hakkama. Ju siis on venelatele asja olemuslik kvaliteet tähtsam, kui välimus. Veel üks huvitav asi, mis silma hakkas oli tootja - venelaste tellimusel oli asi toodetus firmas "Hui Na Ltd.", mis oli ka kenasti slaavi tähtedega pakendile maalitud

Lõpptulemusena hinne kena viis miinus ning arvake ära, mis komplekt mul töö juures nüüd laual on
        Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Originally posted by rnx@Nov 14 2005, 10:16
          Teine asi, mis tundub imelik, on nüanss, et hoolimata signaali olemasolust või võimendusest on vähemalt konkreetse eksemplari võimendi peaaegu kogu aeg püsivalt soe - kas tõesti A-klassi töörežiim?
          Karbi suurust pildilt vaadates seda küll ei usu.
          Pigem hästi dimensioneeritud toiteplokk ?

Aga keera lahti ja vaata, mis sees on?

Comment

arvan et humaxi jutus on suur iva ja see teema ise on ka vägev - rohkem kõlarite hindamise poolest, kuidas kõlar on jne

ise olen nö algajaalgajaalgaja kuulaja, ei oska väga midagi öelda. Mul on isetehtud kõlarid millel on kõrgeks kesksageduseks mingi pasun ning bassiks pyle pro ppa12" ja sagedus on lõigatud neil elementidel 3500hz pealt. Minu võrdlemiskogemus on acoustic reference SM1000-ga(radiotehnika omad vist siis) - siis võin niipalju öelda et see acoustic on palju pehmem ja minu enda omad ilgelt teravad.

Keegi kuulata ei taha neid minu enda tehtud kõlareid, saaks siis mingi hinnangu kui suure pasa ma kokku suutsin keerata ? elan tartus, tähtveres

ärge pahandage et midagi asjalikkui öelda ei osanud

Comment

Working...
            X