Teade

Collapse
No announcement yet.

lisakõlarid 5.1 tagakanalitesse?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

lisakõlarid 5.1 tagakanalitesse?

kellel on reaalseid kogemusi 7.1 süsteemiga? kuidas seal mängitakse tavalist 5.1 DD/DTS heli - kas kaks seljatagust lisakanalit on sel juhul täiesti tummad, lastakse sinna mingi kogus tavaliste, 5.1 "külgmiste" tagakanalite heli või tekitatakse sinna mingit pseudoruumilisust?
    kuidas käitub sama süsteem dolby prologic-u korral?

nüüd asja juurde: mind on tasapisi häirinud tavalise 5.1 süsteemi tagakanalite liiga konkreetne heli. kõlareid ümber paigutades olen jõudnud arvamusele, et viga ei ole mitte minu süsteemis vaid paljude plaatide miksimises ja liigses "efektitsemises". sisuliselt puudub kanalite vahel panoraam ja efektid kostavad ühest punktist. tõmbad efekti ajaks selle konkreetse kanali juhtme välja ja ülejäänud kõlaritest pole midagi kuulda.
    samas on üsna meeldiv ja loomutruu kuulata osade telekast tulevate filmide prologic-heli.

sellest idee - paigutaks taha lisakõlarid, mis aitaks helipilti hägustada.
    esimene küsimus suurele ringile - kas keegi on sama asjaga juba tegelenud ja kuhu paigutasid lisakõlarid? kas nii, nagu alljärgneval pildil 7.1 tagumised kõlarid, või hoopis kaks paari külgedele.

järgmine küsimus: millega lisakõlareid toita? paralleelselt tagakanalitega või tekitada lisaviivitusega signaal?

GSM: 5039624

teema jätkuks... omaette probleemikoht on veel keskkõlar.

konkreetne näide: bondi goldeneye algusest stseen, kus bond istub moneypennyga autos. suur plaan, bond vasakul istmel (laiekraani vasakus servas), tibi paremal. mõlemi jutt kostab keskkanalist, *ühest* *punktist* ja *ekraani* *keskelt*(&#33 monona.
    tõmbad keskkanali juhtme välja, täielik vaikus.
    viisakamad filmid on miksitud nõnda, et lisaks keskkanalile tuleb esimestest külgkanalitest keskkanali kõnele veidi "tuge", mis nihutab dialoogis osalejate hääled ekraani peal laiali.

paraku, kui originaal nõnda miksitud on, siis pole keskkanali hädale ilmselt mingit lahendust, mis muud ära ei riku.

Comment

Minu teada ongi keskkõlar näitlejatevahelise dialoogi esitamiseks.

Comment

Originally posted by raxz@Jan 28 2005, 18:15
        Minu teada ongi keskkõlar näitlejatevahelise dialoogi esitamiseks.
        jah, on küll.
        samas, miski ei takista režissööril miksida heli nõnda, et vasaku ja parema esikõlari toetusel nihutatakse näitlejate jutt ekraani keskpaiga suhtes pisut laiali.
        minu jaoks on ebaloomulik, kui kahel pool laiekraani on kaks inimest kuid nende mõlemi jutt tuleb ühest punktist kuskilt ekraani keskelt.

Sony SDDS-il on selle vältimiseks kasutusel isegi 5 iseseisvat kanalit-kõlarit ekraani taga. (menüüst "about SDDS -> "The 8 Channel Advantage")

PS. samal teemal jutuarendust DVD foorumis

Comment

Working...
        X