Teade

Collapse
No announcement yet.

Lõputransside vahetus Tevalos

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Arutlegem veidi ilma emotsioonideta.

    No arutame, ega ma nii emotsionaalselt ei võtnudki seda asja.Puhtalt praktiline kogemus, omast toast.

    5 aastat tagasi oli kiire aeg ja rahas probleemi polnud ja otsustasin tehnikale veidi uuendust teha. Saigi siis mööda kauplusi käia ja 8võimalikust variandist langes otsus ühe tuntud firma resiiveri kasuks otsustatud ja tõin ta koju.Samas pakuti ka kui soovin vahetada siis nädala jooksul on see võimalus .Võtsin siis kõik omad head kolleegid kokku ja tegime ühe korraliku kuulamise, muide kõik olid helimehed. Otsus oli, et vahetada.Kuna Eestis seda tükki polnud oli ta nädalapärast kodus nagu kauplus lubas ja muidugi kallim.Võtsime end uuesti kokku ja otsus oli et on parem.Mõlemad olid klotside peal ainult võimsuse vahe oli 20W.Nii ka jäi ja mitmteks aastaks.Väga hea tükk ja katki pole läinud ja on teisega ka lausa aknaid väristatud.Kuni ühe hetkeni ja olgu neetud see päev.Tulin kontsertsaalist kontserdilt. panin musa mängima ,tegin tassi kohvi ja siis käis ajudes plahvatus, kui istusin ja kohvi jõin.Vot sellest hetkest hakkas närima ja järgi ei jätnud.Siis läks lahti jube töö, sai neid igasuguseid kokku tassitud nii transsidel ja klotsidel, kõige kallim oli üks tipuvõime euroopas maksumusega meie rahas 36000.- ja transsidel vana aja võim.Selgeks sai see, et klotsidel minu toas kohta pole.Isegi Est 010 lõpp on dünaamilise ja mahlakama heliga, kui sellest samast resiiverist enne lõppu võetud signaaliga kuulata.Kui nüüd kõik kokku võtta siis klotside vastu on huvi kadunud.Väga hästi teen vahet mis asi milleks on ja ka tehnoloogilisest tootmisest saan aru miks seda haru on arendatud. Ainult ei saa aru miks see nii on tehnoloogiliselt kas teha need transid üksikult või kokkusurutult ei tohiks vahet olla.Ise ma ühtegi klotsvõimu teinud ei ole, sest pettumus on suur ja rohkem pole ka nende hingeelu uurinud.Kuna olen ehitanud palju lampvõime ja ka transsvõime, siis paar aastat tagasi sai lamp tuppa ja rohkemat ma ei vaja olen rahul.Enne seda oli ODÜSSE 010 ja 4tk AUDESE 021 kärgbassidega.Ja nüüd suured Audesed. JA ei mingit klotsvõimu.Naised ikka vahest kuulavad seda resiiverit siis jääb selline haige mulje, et keegi teeb porgandi häält.See on minu isiklik arusaamine ja arvamine, mille ma nüüd avaldan esmakordselt.

    Comment


      #17
      Originally posted by capral@Feb 9 2005, 21:43
      Kas keegi tiab palju tevalos löputranside vahetus maksma vöiks minna kui transid toon ise? (rrr y 101)
      Ainult transid vahetada ei maksa suurt midagi, aga seda ei võeta niisama ette sest ei ole teada vea põhjus ja seegi kas läbi on just sinu arvatud detailid.
      Sellest pole ju suurt tolku, kui sul võimu sees on mingid suva jupid välja vahetatud, aga tööle ta ikka ei hakka, pärast ütled et näe viisin parandada aga keerati piixu hoopis.
      Et kui sa oled kindel et transid läbi on suudaksid sa neid ka ise vahetada, vastasel korral on tegu remondiga ja sa võid ainult oletada mis viga on, tegeliku vea peab ikkagi otsima/kõrvaldama see kelle käes on kolb ja see maksabki.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

      Comment


        #18
        Originally posted by @ndres+Feb 10 2005, 09:44--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (@ndres @ Feb 10 2005, 09:44)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Cheopps@Feb 10 2005, 08:51
        Dünaamika ulatust pole ollagi.
        Huvitav väide.
        Ehk selgitad lähemalt, kuhu see "dünaamika ulatus" TDA7293(4) -s rohkem kaob kui mistahes muus võimendis? [/b][/quote]
        põgus uuring andis tda7293 dünaamikaks 95dB
        estonia 010 omaks 105dB
        moonutused olid vist kah 010-l väiksemad (peast ei mäleta).

        100dB signaal/müra suhe ei tohiks kodustes tingimustes mingi ületamatu raskus olla (digitaalse signaaliallika korral).

        Comment


          #19
          Originally posted by moi@Feb 10 2005, 12:04
          Sa tegid küll väikse vea: arvestades et tavalises skeemis on võimendus 30 dB saab suhteks 99 dB mis on kindlasti rohkem kui Cheoppsi ükski kodune signaaliallikas suudab pakkuda..
          Ise ka imestasin, kuidas see number nii suur tuli. Muidugi tuleb võimendus maha lahutada.

          To Humax
          Täielikult respekteerin Sinu juttu

          To Cheopps
          Ei ole nõus sellega, et deklareeritakse mingi parameeter ja siis tuleb kohe järeldus, et ainult lampvõim on hea ja pooljuhtidel asjad ei kõlba kuhugi
          Nii lihtne see nüüd ka ei ole.

          Teemast kah:
          Oma lõputranssidega parandaja juurde minna on umbes sama, kui minna kõrtsi oma viinaga
          Ehk kui ise ei oska, siis järgmine samm on leida sõber, kes oskab. Kui aga sellist sõpra ei ole, siis aitab ainult raha.

          To a1
          Ja kui suur on keskmisesse tänapäevasesse helikonservi talletatud signaali reaalne dünaamiline ulatus?

          Comment


            #20
            Originally posted by Rom+Feb 9 2005, 21:08--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Rom @ Feb 9 2005, 21:08)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
            Originally posted by rainx666@Feb 9 2005, 20:34
            <!--QuoteBegin-Rom
            @Feb 9 2005, 19:55

            Soovitan siit foorumist keegi leida, saad odavamalt hakkama.

            ma küll nii ei arvaks..kui endal siin estoniaga probla oli ja uurisin rahvalt paljuga kegi teeb tekkis küll sellinne tunne et enne viska s*** nurka enne lase parandada või õpi ise selgeks h34r: :P
            Jamada asjagaja ja veel peale ka maksta tõesti ei tahaks. Aga kui nurgas seistes see pill rahuldab sinu vajadusi siis las seisab edasi ja ootab aega millal ise asja selgemaks saad. Kui sa võrdleksid ametlikus teeninduses paranduse hinda siinse foorumi mõne meistri hinnaga, siis räägiksid sa pisut teist juttu. [/b][/quote]
            noo kui jupid ostsin ise valmis..seisavad siin..transid 4tk + eelosas 3 väikest transsi
            need läksid ise juba 150eek maksma kokku..okey normaalne..
            Aga kui kõik on teada..Mis viga..kus viga..ainult et vahetamise töö + pinged paika kruttida lõpus...ja tahetakse kuni 250 (kes 200..kes 250..sellised pakkumised)..siis noo andke andeks..kogutöö läheb oma 400eek maksma ...sellerahaeest saaks juba kui otsida..töökorras lõppvõimu..kui küsiks 100eek..noo ple hullu..võin see 100eek välja ju käia...ei tapa ära ming ..aga igal asjal on ikkagi oma väärtus..ja kuskilt maalt on ikkagi hinna piir kust maalt ei ole mõtet korda teda teha...Sugulane teeks ta mul küll korda..aga vut..ta ei ela siin samusel pärnus vaid oma 60km eemal..ta ennegi parandand mul võime ja asju..ja tüüp tunneb tööd...
            Nu ja üelge siis mõni normaalne inimene kes käiks välja oma 400eek...et korda saada oma 500-600eegune võim?&#33; noo muidugi leidub selliseid inimesi..ma tean üht..kes ostis võimu..mille maksumus oli 1000eek..lasi sellel lõpud või mis iganes nässu..ja viis parandusse..ja maksis 700eek ..

            Aga üelge te siis..Rom ja ülejäänd targad..mis hinnaeest teie oleksite ära teinud selle estonia siis..mille töökäik on teada..ja jupid asjad olemas...? h34r:
            mida sa lohh vahid

            Comment


              #21
              Tuleb harjuda mõttega et aeg on raha.
              Kopika eest saab asja korda ainult hobi korras.
              Huvitav kui palju sa ise selle 250 eegu eest oleks nõus liigutama.
              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

              Comment


                #22
                Probleem pole ju selles, et remontimine liiga kallis on, vaid selles, et need vanad vene võimud on liiga odavad.

                Comment


                  #23
                  Originally posted by humax@Feb 10 2005, 13:14
                  No arutame, ega ma nii emotsionaalselt ei võtnudki seda asja. Puhtalt praktiline kogemus, omast toast.
                  Kui on praktiline audiosüstemide kuulamise kogemus ongi sellest enamus emotsioonid.

                  Muidugi on minu arvamus kivi võimudest umbes sama sugune. Aga need kirjeldused ja nimetused on väga erinevad eri juhtudel. Maksimaalset signaali dünaamikat võimendi juures on väga lihtne mõõta. Dünaamikat, mis käib mingi heli kohta, mis tuleb ühest süsteemist, ei saa kuidagi mõõta, vaid ainult subjektiivselt hinnata. Need erinevad dünaamikad on sisu poolest väga erinevad kuigi tunduvad sarnased.

                  Comment


                    #24
                    Seda minagi imestan et odavad......Püütakse siin rikaste laualt mõni kuivanud torditükk omale krabada ja siis hüpatakse üles alla ja arvatakse et ,kõva sõna ja omal siin häid tükke ilma käes. Osaliselt päris hea, et slaavi keelt kõik ei oska, sealseid foorumeid lugedes jäävad vahest küll karvad püsti. Aga see selleks, väärtuste hinnangud on teised ja töö ei maksa midagi.kõike peab pool ilma saama.

                    Comment


                      #25
                      Aga üelge te siis..Rom ja ülejäänd targad..mis hinnaeest teie oleksite ära teinud selle estonia siis..mille töökäik on teada..ja jupid asjad olemas...? 
                      Kuidas on võimalik, et inimene kes ei valda teemat ega oma remontimise kogemust teab milles rike seisneb ja dikteerib töökäiku. Kaldun arvama, et kui asi oleks tõesti VAID mõnede juppide vahetamises, siis ma ei saa aru miks sa seda ise ära ei tee?
                      Lihtsalt infoks, mina oleksin lõppvõimu ära parandanud umbes 250-300.-eekuga (hind võib kõikuda, kõik oleneb, mõned ka odavamalt ära teinud) ja jupid minu poolt&#33;
                      Ennast ma ei pakkunud sellepärast välja, et ma ei sobinud asukoha pärast.

                      Comment


                        #26
                        Originally posted by Rom@Feb 10 2005, 12:44
                        Aga üelge te siis..Rom ja ülejäänd targad..mis hinnaeest teie oleksite ära teinud selle estonia siis..mille töökäik on teada..ja jupid asjad olemas...?
                        Kuidas on võimalik, et inimene kes ei valda teemat ega oma remontimise kogemust teab milles rike seisneb ja dikteerib töökäiku. Kaldun arvama, et kui asi oleks tõesti VAID mõnede juppide vahetamises, siis ma ei saa aru miks sa seda ise ära ei tee?
                        kuidas tean mis viga? sai sõbrast elektroonikuga ära uuritud...milles uba...sai ka vajalikud jupid ära ostetud...Aga parandamiseni ei jõudnud sellepärast et sõber..kes oli mu kursakaaslane,lahkus ennem koolist..ja ise elab kaugel tartu maakonnas...

                        Ja see..et mix ma ise ei tee? kuna endal ei ole kogemusi eriti..ja ei ole soov lõputransse uuesti parandamise käigus maha põletada kui juhuslikult midagi valesti teeksin..jupid ei ole nii odavad et katsetada ja elektroonilist hõngu tunda lõbupärast..
                        Noojaa..rom kui su tööhind sisaldab ka JUPPE..noo siis on see 250/300õigustatud..Aga ma rääkisin puhtast tööhinnast..sest jupid olemas endal
                        mida sa lohh vahid

                        Comment


                          #27
                          ma enam ei viitsi siin jahuda, kuid ütlen üht ja tean mida räägin&#33;

                          Ärge tehke oma tehnikaga loomkatseid&#33;
                          Kasutage ainult valmistaja tehase poolt ettenähtud koormusi&#33;
                          Kui midagi teete seadme kallal, siis enne tehke ta pingetuks, nii et lühist ei tekis&#33;

                          Kui neid reegleid täidate on remondi vajadus tunduvalt väiksem. Kui ise ei valda teemat hästi vii oma seade spetsialisti kätte.Vähe on neid asju mis loomulikult maha põlevad sõna otseses mõttes.Tunduvalt rohkem on neid juhuseid, kus luuakse pretsetent kus asi peab maha põlema kas rumalusest või tahtlikult lollusest


                          Edu helimehed&#33;

                          (viin ja naised võivad olla, kuid muusika peab olema.) Hea on kui kõik on olemas&#33;

                          Comment


                            #28
                            Estonia on hea algus hi-fi-ga tutvuse tegemiseks. Hästi on oma kogemusi kirjeldanud mõned aastad tagasi audio uudisgrupis aktiivselt kaasa löönud Sulo.
                            http://www.goodwin.ee/sulo/

                            Comment


                              #29
                              Estonia on tõesti hea algus, nullnivoo vaja ju paika panna. Sealt edasi saab üldiselt ainult paremaks minna.

                              Comment

                              Working...
                              X