Teade

Collapse
No announcement yet.

Soovitage odavat/kindlat süsteemi + paar küsimust

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Soovitage odavat/kindlat süsteemi + paar küsimust

    Nonii tere,
    Tüdinesisn siis nüüd lõplikult ära muusika kuulamisest oma hädiste, imeväikeste valgete arvutikõlarite kaudu ning ootan soovitusi süsteemi uuendamiseks. Hetkel käesolevad vahendid oleksid siis need 2 kõlarit:
    6 Watt 80 - 12 500 Hz sagedusega 4 OHM takistusega

    Küsimus selline: Kas on mõtet nendele kõlaritela hakata mingisugust võimu otsima või mitte? Kui jah siis kust ja milliste parameetritega. Kust selliseid väikseid võime saada üldse? Proovisin arvuti kõlarite omaga...sellest jäi väheseks, ei tulnud erilist heli sealt välja.

    Samas võiksite soovitada uusi kõlareid millele süsteemi üles ehitada. Ütleme nii 1000 krooni ringis võiks kõlaripaar maksta. On mingeid häid varjante? Muusikat kuulan igasugust ja kõlarid võiksid erinevate stiilide esitamisega korralikult toime tulla. Hetkel läheksid need kõlarid ühte kekmise suurusega tuppa, kuid suveõhtutel tahaksin neid ka väljas kasutada. Et siis mingisuguseid selliseid mis õues mängida kannatavad ja piisavalt kõvat heli tekitada suudavad. Ainukesed kokkupuuted selliste suurte kõlaritega piirduvad mul Radiotehnika S-90B kõlaritega. Kas Radiotehnika kõlarit S-90 ei oleks mõeldav varjant? Tuhnisin küll siin foorumis ringi kuid neid Radiotehnika omasid eriti ei soovitata nagu ma aru olen saanud. Seepärast ootan igasugu soovitusi...
    Tänud

    #2
    Oleneb mitme ribalisi ja kui võimsaid kõlareid tahad. Yldjuhul 1k ei tule välja !

    Comment


      #3
      Esialgu osta selle 1k + eest korralik võimendi. Kasutad esialgu neid S30, mis teevad enam-vähem häält. Tulevikus muretsed paremad kõlarid. See oleks minu plaan.
      1k eest võid leida Estonia 35 AC-021 kõlle isegi.
      Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
      www.sansui.us/AU-9500.htm

      Comment


        #4
        Kõlarite võimsus - ei oskagi täpselt üiiritleda seda. Nende s90 helitugevus võiks vast olla ikka. Nagu ma mainisin, et saax õues kasutada ja oleks korralikult kuuldav heli ikka.

        Milline oleks sobiv võimendi osta? Et ma saaksin seda nende s30-te juures kasutada ja kui uued kõlarid ostan siis nende juures kah. Sellise võimendiga on suht lihtne need s30-d õhku lasta eks?

        Mida see ribade arv tähendab? Madal kesk ja kõrgsageduste jaoks eraldi kõlarid?

        Võiksite veel natuke lähemalt nendest Estonia 35 AC-021 kõlaritest rääkida. Võrreldes näiteks s90-tega...

        Comment


          #5
          Võimendi võiks olla ju miskine vanakooli värk. Raplas on üks tore pood, kus aeg-ajalt võimendeid hea hinnaga leidub. Endalegi sealt head kraami soetatud.
          Võimendi võib alati võimsam kui kõlarid olla. Nagu kuskil siin just mainiti, nõrga võimendiga on suurem tõenäosus kõlarid ära tappa kui võimsa võimendiga. Inimesel on kaks kõrva, üks suu st. vähem juttu ja rohkem kuulamist nõnda armastab mu eesti keele õpetaja öelda.

          Ribade asi on sul vist selge.

          Estoniad on 35W, bass 8", endal on olemas, ei kurda. Teevad kvaliteetsemat häält kui S90, viimane on ainult veits suurema helirõhuga.
          Foorumis on sellele teemal kõvasti arutlusi.
          Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
          www.sansui.us/AU-9500.htm

          Comment


            #6
            Kas võimendi kohta mingeid soovitusi ka oleks? See peaks siis 8 OHM-ine olema? Kui suur bassikõlar nendel Radiotehnika kõlaritel muidu on? Estonia omadel 8" Kui palju see helirõhu vahe tunda annab? Kas kuskil internetis nende Radiotehnika ja Estonia kõlarite pilte võrdlusi kuskil ei leidu? Foorumist siin vaikselt iga päev leian uurin neid, aga mingi täielikku ülevaadet on nii raske saada...

            Üks totakas küsimus tekkis veel. Kui nii suured kõlarid mängus on siis ei ole erilist vahet kas on eraldi bassikõlar (subwoofer????) või mitte? Või kui palju üks selline asi veel juurde annaks. Tahaks ikka tunda kuidas muusika keha läbistab...

            Comment


              #7
              Võimendi võiks olla universaalne, ehk 4-16 oomi. Nii on kõige kindlam.

              Kõlarite kohapealt niimoodi: asjad jagunevad suhteliselt 2ks. On suur-suur grupp asju, mis kannavad ainult nimetust "kõlar" - tal on olemas valjukad, n tükki; filter, kast - kõik võib olla väga vahva, kuid pikantselt, terminoloogiliselt öeldes ei "mängi". Ning siis on väiksem grupp kõlareid, valjukaid jälle n tükki, filtrid-kast jne - aga mängivad.
              Väga odavast hinnaklassist, 1K ja umbes nii, mängivaid asju ei leia...Ehk siis on ta sul Estonia või S90d, suurt vahet pole - lihtsalt nagu oleks tunne, et Estonia on paremini õnnestunud kui RRR.

              Tahaks ikka tunda kuidas muusika keha läbistab...
              Kuna sa juba sedasi mainid, võta siis needsamad S90d juba, igat teist nooti sa ei kuule, aga väristab mis hirmus. Estoniad võivad jääda lahjaks väristaval kuulamisel.
              Üks märkus veel - kui me räägime suurtest kõlaritest, tavaline juhus 3riba, siis lisaks subwoofer veel juurde on overkill - tonaalsus läheb täielikult paigast. Võite vastu vaielda, et maitse asi ja mis see teiste asi on, kuid foorumi üks eesmärk on ka hariv olla ning juhtida tähelepanu mõnele huvitavale seigale.
              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
              indrek@sac.ee, +3725174765

              Comment


                #8
                Ma ei saa aru intz mis sa neid estonia kõlareid nii maha teed. S90 ei anna asju kohe yldse yhte patta panna, heli hoopis teine(õigemini asjal on heli vastupidiselt s90). Kui hea vanakooli võimendi asjal taga, siis asi annab päris hea helipildi. Samas kui y101 tagant kuulad on asjad tõesti yhes potis koos :P

                Teema algatajal soovitaks need Estonia elukad ära osta, sest uute "korralikema" kõlarite jaoks vaja nii 4k
                Ning umbes 1k eest yks vanem lääne võim osta .

                Comment


                  #9
                  Võimendi juures mingeid muid parameetreid ei ole mida vaadata võiks. Äkki oskate mõnda hea hinna/kvaliteedi suhtega võimu nimetada?

                  Nende mitemängivate kõlarite koha pealt: Kas kui ma nende väikeste arvuti kõlaritega muusikat kuulan siis jääb mul ka iga teine noot kuulmata või on need piisavalt väikesed ja odavad, et kõik noodid on kuulda aga lihtsalt väga väga vaikselt? Või on nad kõik lihtsalt s90-te bassita väiksed "versioonid"?

                  Supakas jääb siis ära...Tundub endalegi kuidagi üleliigsena selliste kastide kõrval...

                  Suured tänud kõikidele senistele vastajatele...

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by arvutihdd@Feb 12 2005, 14:49
                    Ma ei saa aru intz mis sa neid estonia kõlareid nii maha teed. S90 ei anna asju kohe yldse yhte patta panna, heli hoopis teine(õigemini asjal on heli vastupidiselt s90).
                    Hmm nagu sa aru saad siis teema algataja soovis heli/müra ka läbi keha tunda millega estoniad kahjuks/õnneks hakkama ei saa (tean, sest olen omanud).
                    Pealegi tundub, et teema algataja on suht bassimatsu peale väljas siis estonia on siiski raskema muusika kuulamiseks parem kui s90. Ja s90'ned on "tümmi loomad"

                    Comment


                      #11
                      Ütleme, et mul on need s90-d nüüd olemas. Kas umbes 500 krooni eest saaks mingi vähemgi korraliku võimu? Või on kasulik natuke juurde panna? Või On veel odavamaid hinna/kvalittedi hea suhtega võimendeid? Hetkel kuulaks siis igasugu soovitusi..
                      Tänud...

                      Comment


                        #12
                        S-90 jaoks kärab sul rrr y 101 mille saad siit foorumis a la 300 eeguga kätte .

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by arvutihdd@Feb 14 2005, 18:05
                          S-90 jaoks kärab sul rrr y 101 mille saad siit foorumis a la 300 eeguga kätte .
                          Vahepeal lugesin kuskilt mingist Radiotehnika 001 ??? Pidavat parem olema? Siis oli veel mingitest Amfitoni võimudest juttu? (25ac027??) Palju nende hinnad on ja kui tajutav on helikvaliteedi vahe?

                          Comment


                            #14
                            Vahepeal lugesin kuskilt mingist Radiotehnika 001 ???
                            Seesugust asja pole vist olemaski, mõtled äkki brig 001 ? Helikvaliteet vene võimudest parim. Hind 1k lähedal
                            Siis oli veel mingitest Amfitoni võimudest juttu? (25ac027??)
                            Selle asja näol tegu kõlariga Amfitonil sada kaks võimu, yks halvem kui teine. Hinnad vastavalt mudelile.

                            Comment


                              #15
                              Aga lääne võimud? Kas mingisugusel 400-500 kroonisel lääne võimul ja näiteks sellel samusel Radiotehnika y 101 -l ei ole mingit erilist vahet, et kasulikum oleks pigem see lääne oma osta?
                              Kas universaalsed võimendid 4-16 oomi on märgatavalt kallimad?

                              Kas Radiotehnika S30 ja S90 ei saa ühe võimendi taha (kasvõi kordamööda) ühendada, sest takistused on erinevad?

                              Selle Amfitoni kohta küsisin selle pärast, et lugesin mingi mehe analüüsi ( http://www.goodwin.ee/sulo/ajaviit/ajalugu.html ) vene tehnikast kus oli kirjas, et Amfitoni võimendi oli märgatavalt mõnusama heliga S-90-te puhul kui see y 101... Siis kuskil siin foorumis veel keegi mainis ühte Amfitoni võimu umbes nii et nii kui kuskilt saad siis kindlasti osta ära...Amfiton -002 oli siis see võimendi....

                              Kui palju see BRIG-001 võimendi umbes maksta võib? ca 1000 krooni? Kas selle raha eest ei oleks jällegi mõni lääne või jaapani võim mõttekam ost?

                              Comment

                              Working...
                              X