Teade

Collapse
No announcement yet.

palun nõuandeid süsteemi ehitamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sinu arust häid asju. Vot kõik inšenerid on lollid, kõlari projekteerimisele kulutavad ropult aega ja arendavad neid aastate jooksul. Aga meie oleme nii targad, võtame Visatoni low-end elemendid, lööme need programmi sisse ja saame super tulemuse.
    Me vist räägime ikkagi erinevatest asjadest. Mina pole kusagil öelnud, et kõik insenerid on lollid ja ei oska midagi teha.

Millised on täpselt Visatoni low-end komponendid? http://www.visaton.com/english/artik..._456_1_19.html - nõus, low-end, aga see on nii õnnetu element, mida ma ei julgeks kellegile soovitada.

http://www.visaton.com/english/artik..._458_1_19.html - täiesti viisakal tasemel hi-fi element, low-end ei ole.

http://www.visaton.com/english/artik..._458_1_19.html - jah, hi-end siis.

Ka sellise kuulsa tootja nagu Seas enimkasutatud elemendid Basic-seeriast pole hi-end, vaid täitsa tavaline hi-fi.
    Kui sa arvad, et kõik iseehitajad topivad valjukad suvaliselt kasti, teevad väheke "arvutusi" ja kisavad siin, et unustage oma tehasekõlarid, siis eksid.

52 on "standardis" saadaval vähemalt neljas värvitoonis.
    Seda, mida mina täpselt tahan, pole ikkagi - tõtt-öelda pole seda vast mitte kellegil...
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Teemaalgatajale:
      kõlarijuhtmed 2.5 mm2, peaks olema piisava varuga. Muude juhtmete kohta hetkel soovitada miskit ei julge, pigem ütleks, et võimaluse korral pane kaablitoru seina ära, tõmmad mingi x-juhtme sealt läbi, hiljem teisi kablasid lihtsam läbi vedada.

Võimenduse kohapealt tuleb sul asju kindlasti kuulata, kuid mõningad märkmed:
      *Yamaha orienteeritud kodukinole, erinevaid lisavõimalusi just selle värgi jaoks ropult palju, samas soundiliselt paljudele ei meeldi.
      *Denon oleks vast parem valik, kui eesmärk oleks ka meeldivalt muusikat kuulata, samas on kodukino seisukohast ka Denon vast tubli tegija. (Kuigi nt Denoni odavaim mudel oli kallim kui Yamahal) - kõige odavamat ei soovita kunagi osta, see on pigem reklaamitrikk.
      *Marantz on pigem orienteeritud ka võimalusele muusikat kuulata, seetõttu sound ehk pisut meeldivam, KUID! odav Marantz on jube...seega nokk kinni-saba lahti.

Sonyd-Pioneerid-Philipsid jne kraam on pisut kahtlase väärtusega, seisukohta selles osas mul pole.

soovitusi arvuti upgradeks - helikaart millel oleksid väljundid kust saaks võimalikult head kvaliteeti (loomulikult nii head kui see on arvutiga tänapäeval üldse võimalik ) võimendusse. Videokaarti ja head/odavat koduprojektorit ka võiks soovitada kui kellelgi on ideid (kuigi see on vist veidi offtopic selles foorumis).
      Selle kohta võib ka HV foorumist uurida, kuigi usun, et ka siin on küllaldaselt pädevaid inimesi.
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Rahunege nüüd maha ja püüdke anda mõni asjalik vastus teema algatajale. Siin tegelased võtavad kogu teemat väga isiklikult ja unustavad kogu teema mõtte. Tooksin välja ainult ühe lause:"""Nüüd on aeg nikaugel, et minusugune võhik vajab professionaalset nõuannet.""" Ja tegelikult ühe veel:"""soovitusi milliseid kõlareid ja võimendust osta sellise suurusega ruumi jaoks.""" Sellega langeb ära ju kogu teie vaidlemise mõte. Pigem soovitage kas OSTA poest või lasta teha mõnel spetsialistil, mis on kah põhimõtteliselt ju ostmine. Mina soovitaks igatahes mõne spetsialisti ära "seebitada" ja lasta sellel kogu süsteem valmis teha. Tuleb kokkuvõttes kvaliteetsem. Vahet siis pole, kas see spetsialist teeb ise või toob poest kõlarid. Aga see, et soovitada algajal kõlarid ise teha, öeldes et tuleb parem kvaliteet kui poes ei ole minuarvates õige väide.

Üks soovitus teema algatajale ka minu poolt - Kindlasti lase arvutist võimendini paigaldada optiline kaabel. Ma ei tea küll, mis audigy teeb, kuid SB Live 5.1 Digital
        andis digital out signaali nii palju müra, et oli suht mõttetu mingit kvaliteeti taga ajada. Vahetasin asja Terrateci vastu ja olen ülirahul. Optiline signaaliedastus on IMO parim lahendus.
        Tuleb lihtsalt täiega panna!

Comment

Rahunege nüüd maha ja püüdke anda mõni asjalik vastus teema algatajale. Aga see, et soovitada algajal kõlarid ise teha, öeldes et tuleb parem kvaliteet kui poes ei ole minuarvates õige väide.
          Ma andsin kohe lahenduse variandi ette. Siis ilmusid "tegelased" kelle arvates poest ostjad on lollid. Ja kõik teised, kes soovitavad poest osta.

Comment

Originally posted by Novembre@Mar 1 2005, 09:30
            Ma andsin kohe lahenduse variandi ette. Siis ilmusid "tegelased" kelle arvates poest ostjad on lollid. Ja kõik teised, kes soovitavad poest osta.
            Kle veider oled ?
            Keegi ei ole öelnud et poest ostjad on lollid aga püüa aru saada et see 20 000 .... 25 000 pole nii suur summa kah, et sa saad endale ma ei tea mida kõike kokku lubada. Kui näiteks resiivrile mingi 7-8 tuhat kulutada + juhtemed siis on ju veel vaja kõlareid kah aravtsavsti 6 tk ja minuarust ei saa selle raha eest mis üle jääb isegi mitte audese kodukino koplekti või saab ?

Comment

Originally posted by MK@Mar 1 2005, 17:22
              Keegi ei ole öelnud et poest ostjad on lollid aga püüa aru saada et see 20 000 .... 25 000 pole nii suur summa kah, et sa saad endale ma ei tea mida kõike kokku lubada. Kui näiteks resiivrile mingi 7-8 tuhat kulutada + juhtemed siis on ju veel vaja kõlareid kah aravtsavsti 6 tk ja minuarust ei saa selle raha eest mis üle jääb isegi mitte audese kodukino koplekti või saab ?
              Nojah, tegelikult ma siia eelarvesse juhtemid ei arvestanud. Need on eraldi teema. 20-25 keeki eest mõtlesin, et saab vast kõlarid ja resiiveri. Mainisin, et eelarve on tiba paindlik nii üles kui alla poole
              ________
              Kus häda kõige suurem, seal kaevud härgi täis

Comment

Ja selle "Spetsialisti ära seebitamise" all pidasin ma kõige rohkem silmas Inzu. On selline mulje jäänud, et KUI ta sind aitab, teeb ta seda rohkem enda hobist, mitte majanduslikel kaalutlustel
                IMO päris kena süsteemi saab kasutades ONKYO ressiiverit ja B&W kõlareid. Hinnaklass peaks umbes sinna kanti vist jääma.
                Tuleb lihtsalt täiega panna!

Comment

audes 017.
                  hinnaks ca 6000.- leti peal
                  palju sellisele paljalt 6 elementi ja filtrid maksaks?
                  muust materjalist ja ehitusest rääkimata.
                  sellistest on kodukinole ette maa ja ilm. probleeme tekib pigem võimendiga.

muide ma panen ise juppidest arvuti endale alati kokku, aga kui keegi tahab koju arvutit saada, siis ma ei soovita, et ala mine osta need vidinad ja kruvi ise kokku :P

Comment

Originally posted by AzA@Mar 11 2005, 12:27
                    muide ma panen ise juppidest arvuti endale alati kokku, aga kui keegi tahab koju arvutit saada, siis ma ei soovita, et ala mine osta need vidinad ja kruvi ise kokku :P

Muide, arvuti panen ma endale alati ise kokku
                    ________
                    Kus häda kõige suurem, seal kaevud härgi täis

Comment

Originally posted by AzA@Mar 11 2005, 12:27
                      audes 017.
                      hinnaks ca 6000.- leti peal
                      palju sellisele paljalt 6 elementi ja filtrid maksaks?
                      muust materjalist ja ehitusest rääkimata.
                      sellistest on kodukinole ette maa ja ilm. probleeme tekib pigem võimendiga.

Paljad elemendid lähevad kusagil 2300-2500 ja filtrid kusagil 500

Comment

ja tsirka 4500 eest saab 2 017-t.
                        muidu läheb ca 3000.- elemendid, filtrid + mdf + terminalid + vatt + värv + ajude koin ehitamisega. jäägu ehitamine ikka ehitamis fännidele

Comment

Working...
                        X