Teade

Collapse
No announcement yet.

Spooniga katmine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Olen ise väiksemaid pindasid spooninud, koduste vahenditega. Täitsa tehtav, ent aluspind peab olema v6imalikult tasane. Kruviaugud täis pahteldada ja üle lihvida, seejärel katta pind PVA liimiga ning asetada spoon pinnale, suruda korralikult vastu pinda, vaadata et spooni alla ei jääks öhku ega mingit puidupuru, seejärel katta pind kile ja tugeva plaadiga (paks vineer vms). katteplaat suruda k6lari vastu näiteks pikkade pitskruvidega v6i t6sta sinna peale suur raskus. pressimisel tuleb jälgida, et surveplaat näiteks keskelt kummi ei jääks. Mida jäigem surveplaat seda parem. Lasta nii 24 h kuivada, seejärel eemaldada ettevaatlikult surveplaat ja paber. Ettevaatlikult selle pärast, et liim v6ib spoonitükkide vahelt välja olla tunginud ja katteplaat kinni olla (sellepärast ka kile sinna vahele). Seejärel l6igata ära üleulatuvad otsad ja katta samamoodi ka teised küljed. Praod ja süvendid täita peenest puutolmust ning PVA liimist seguga (puutolmu peab olema rohkem aga mitte nii palju et segu kuivaks muutub) lasta 24h v6i rohkem kuivada , k6ige l6pus lihvida liivapaberiga maha liimijäljed ja ebatasasused. Saadud tulemust v6ib peitsida ja lakkida v6i mingil muul moel töödelda.

    Lisana, antud 6petus kehtib siiski puidust spoonide kohta, mitte plastiku, laminaadi ega puiduimitatsiooni (mida keegi spooni all m6elda v6ib)

    Comment


      #32
      Originally posted by pitbull@Feb 28 2005, 19:42
      Kas keegi on seda kilet MDF'ile peale kah kleepinud?
      Jääb see sinna ikka püsima?

      Ma katsetamiseks ostsin väikse jupi.
      Puhastasin pinna (MDF) korralikult ka niiske lapiga ära (lasin loomulikult ka ära kuivada) ja proovisin kleepida. Jääb külge küll, aga väga õrnalt. Seda liimi on seal ikka päris vähe. Väga hea on seda kleepida klaasile jms. läikivatele/poleeritud pindadele - jääb kõvasti kinni.
      Ma ei tea kuidas MDF kannatab sellist vahendit nagu AQUASTOP aga üldiselt kannatab sellega kasti seinad ennem üle teha. Klaasjas imeõhuke kile moodustub ning sinna hakkab see plastik kleepmaterjal ilusti külge.

      Lihtsalt pinda ette valmistamata on puitkiust materjal liialt poorjas ja kare.
      Luxman LV-105/ st.hübriid-lampvõim
      Denon PMA700V/ st.võim
      Pioneer PD-S705/CD keerutaja
      Käsitööna valmistada lastud monovõim
      Peerless/Vifa elemantidega kaheribalised

      Comment


        #33
        Lasta nii 24 h kuivada
        Kasutades kile asemel ajalehte, piisab tunnist.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

        Comment

        Working...
        X