intz soovitas mulle samade kõllidega 2-2.5 mm tavalisi kõlarikaableid. s-90 ei ole arvatavasti nagunii vahet kuulda (hinnast tunda on küll...)
Teade
Collapse
No announcement yet.
juhtmed
Collapse
X
-
Originally posted by mad@Mar 1 2005, 15:02
intz soovitas mulle samade kõllidega 2-2.5 mm tavalisi kõlarikaableid. s-90 ei ole arvatavasti nagunii vahet kuulda (hinnast tunda on küll...)
mad'i postituset oleks piisand : )
Comment
-
no kui sa oleks öelnud kohe, et sul on uus s-90 ehk siis s-90 kast (mis mängib kõlarijuhtmete ostmisel kindlasti väga suurt rolli B-) ) ja uued elemendid siis oleks sa palju segadust ära hoidnud... siit moraal: anna oma süsteemi kohta rohkem infot järgmine kord. saad konkreetsemaid vastuseid...
Comment
-
Mina ostan oma kaableid tavalisest elektripoest. Elektrivoolul ei ole vahet, kas isolatsiooniks on kasutatud mingit shainit triipudega punast või läbipaistvat isolatsiooni või tavalist valget. Oluline on ainult juhtme materjal (enamasti ikka vask) ristlõige ja pikkus ehk siis takistus. Kui juhe jääb kuskile nähtavale kohale, või on mõeldud ka dekoratiivset ülesannet täitma, siis küll, aga kui see nagunii kuskile seina või põrandaliistu alla jääb pole mõtet mingit kirvest hinda selle eest välja käia.
Kõige kindlam sul on minna tevalosse ja küsida seda juhet sealt. On suht norm hinnaga.Tuleb lihtsalt täiega panna!
Comment
-
Päris nii ei ole, et võtad mingi suure läbimõõduga kabla ja muudkiu ongi hea.
Hea kõlarikaabel on kiuline - miks ?
Sest tegelikult liigub signaal juhtme pinnal, mitte selle sees - seetõttu siis kiuline juhe parem, kuna kiudude kasulik pindala võrratult suurem võrreldes näiteks ühesoonelise 2,5 elektrikaabliga.
Seepärast jälgi juhtmevalikul seda (kui ei osta spets-kõlarikaablit), et oleks võimalikult palju kiudusid.
Seetõttu oli vanasti lambijuhe juba normaalne kõlarikaabel.
Comment
-
Originally posted by electron@Mar 2 2005, 08:53
Oluline on ainult juhtme materjal (enamasti ikka vask) ristlõige ja pikkus ehk siis takistus.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
Originally posted by Leivo@Mar 8 2005, 01:16
Sellise kaabliga on mugav opereerida. Katsuge korraks ette kujutada, milline näeks välja võimendi ja kõlarite ühendus täisvasest varraste abil. Ning kuidas sellisel juhul kõlarite nihutamine ruumis käiks.
Pinnaeffekt helisagedustel on siiski tähtsusetu näitaja. Kes tahab, võib uskuda, nagu ka hapnikuvabasse vaske jms.
Minu arvates on need rohkem turunduslikud epiteedid.
Comment
-
Originally posted by @ndres+Mar 8 2005, 18:39--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (@ndres @ Mar 8 2005, 18:39)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Leivo@Mar 8 2005, 01:16
Sellise kaabliga on mugav opereerida. Katsuge korraks ette kujutada, milline näeks välja võimendi ja kõlarite ühendus täisvasest varraste abil. Ning kuidas sellisel juhul kõlarite nihutamine ruumis käiks.
Pinnaeffekt helisagedustel on siiski tähtsusetu näitaja. Kes tahab, võib uskuda, nagu ka hapnikuvabasse vaske jms.
Minu arvates on need rohkem turunduslikud epiteedid. [/b][/quote]
Oled kindel? Kui jah siis edu edaspidiseks B-)
Comment
-
Pinnaeffekt ikka rohkem raadiosageduste teema.
Plankjuhe käiks kõlarile küll, aga pikemal kasutamisel see lihtsalt läheb katki.
Ei tea miks võrguvoolu jaoks plankjuhtmeid kasutatakse? See ju ka vahelduv.
S-90-le käib 1mm² juhe küll, ilu pärast võib ka jämedama panna.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Originally posted by Crimson@Mar 9 2005, 20:22
Oled kindel? Kui jah siis edu edaspidiseks B-)
Ega Sa ei oska mingit valemit tuua, mis pinnaefekti sagedussõltuvust näitaks? Või konkreetset numbrilist näidet sama ristlõikega plank ja kiudjuhtme erinevuste kohta?
Ja veel - intuitiivselt võttes peaks siis kiud olema üksteisest isoleeritud, et efekt täielik oleks
Ning kui kõlarijuhtmed nii suur probleem on, miks siis ei kasutata enamuses aktiivkõlareid?
Comment
-
Pole aega praegu mingeid teooriaid ega valemeid kuskilt netist üles otsida,aga oma PRAKTIKAST võin kinnitada,et kõlarijuhtmel ja kõlarijuhtmel ON vahe.Ja mitte väike.Tegelen iga päev selle juhtmemajandusega.Mul on pakkuda erinevaid kõlarikaableid,hindadega alates 4.-/m kuni 80.-/m.See kõige kallim kaabel on ristlõikelt 4mm2, kaablis on kasutatud lisaks vaskkiududele ka puhtast hõbedast kiudusid,kaabli konstruktsioon on selline,et oluline on ka signaalisuund kaablis.
Seda kaablit on ostnud HighEndi mehed ja nende sõnade kohaselt on tegu olulise helikvaliteedi tõusuga.Samuti on suur vahe ka signaalikaablitel (RCA nt).Loomulikult ei ole mõtet osta odava süsteemi taha kallist kaablit ja vastupidi.Vana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
See on nüüd liiga müügimehe jutt.
Selge on see, et kaabel lisab võimu ja kõlari filtrite vahele lisamahtuvusi ja induktiivsusi, mis muudavad heli esitust, aga mis ideaalne süsteem see peaks olema, mille kvaliteet jääb oluliselt kõlarijuhtmesse kinni?
Paneks mõne audiofiili kinni seotud silmadega sealt high-endist kuulama ja siis vahetaks neid 4 eeguseid ja hõbejuhtmeid...
Ühesõnaga ei usu, kui just 100 meetri taha ei vea.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Müügimehe jutt või mitte,see on igaühe enda otsustada.Samas ma ei usu,et klient (ostja) on oma raha peale vihane,et osta seda 4mm2 kaablit hinnaga 80.-/m,kui ta samas saaks odavamat 4mm2 kõlarikaablit hinnaga 20.-/m.Miks ta siis kulutab selleks 4 korda rohkem raha?
Nagu öeldud,ei ole mul olnud siiani aega süveneda selle kaabliteooria kõikidesse detailidesse.Kindlasti teen ma seda lähiajal ja siis koostan pikema kirjutise sellel teemal,mille avaldan Tevalo uudiskirjas.Vana helitehnika remont Pärnus
Comment
Comment