Teade

Collapse
No announcement yet.

Vajan abi kõlarite ehitamisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vajan abi kõlarite ehitamisel

Ei osanud mujale seda teema panna, loodan et on õiges kohas. Plaanis uus projekt. Elementideks valisin seekord koos Intzu abiga Visatoni 2 x W100S 8, SC10N ja Audese 75W104-8. Kasti tahan teha taolise nagu siin Kas tuleb inverter ja bassika panen küljepeale.
    Kui suure kasti peaks tegema, mitu liitrit? Kui subwoofrit tegin sama elemendiga, siis öeldi, et tee 45l. Kui aga vaadata Audes 064 kus on ka 10" bassikas, siis selle kasti ruumala on ligi 73l.
    Mida arvate, kui suure kasti nüüd peaks tegema? Kesksagedus elemendid võtavad umbes 6 liitrit endale

Aitähh,

Tere.

Ma pakun, et 60 l (sinu umbes 6 l on seal sees) ja inverter kasti taha 60*130 mm või 70*170 mm. Seda asja peaksid katsetama. Alguses pane ikka väiksem, auku suuremaks saab ju alati teha . See on minu arvamus, kas keegi äkki veel aitaks teda?

Comment

Originally posted by a11an@Mar 3 2005, 11:30
      Tere.

Ma pakun, et 60 l (sinu umbes 6 l on seal sees) ja inverter kasti taha 60*130 mm või 70*170 mm. Seda asja peaksid katsetama. Alguses pane ikka väiksem, auku suuremaks saab ju alati teha . See on minu arvamus, kas keegi äkki veel aitaks teda?
      Ees oleks nagu ilusam ja inverteri teen 1*110mm solgitorust. Intz pakkus, et kogumaht võiks olla 50l -5l kesksagedustele, ehk siis bassikale jääks 45l

Comment

Mina tegin alguses endale subbari samat elementi kasutades ja kah 57L ja inverteriga. Mürtsus küll, kuid viivitus oli nii suur, et hakkas kõrva kraapima. Eriti veel mingit kiiremat biiti kuulates. Sellepärast tegin kastid väiksemaks ja ka kinniseks. Praegu on 35L, vatiini täis ja olen väga rahul.
        Edu siis ja jaga meiegagi oma tegevuskäiku ja lõpptulemust.
        Tuleb lihtsalt täiega panna!

Comment

inverter kasti puhul on 45L norm, mul endal on sama elemendiga natsa vähem kui 40 L ja ei mängi eriti madalale et nagu natsa oleks mul juurde vaja. Aga inverter sobik ikka taha rohkem aga see minu ravamus.

Comment

inverter tuleks panna ette ja võimalikult bassielemendi lähedale, sellisel juhul peab aga inverteri läbimõõt olema üsna suur (110mm toru on piisav) ja kastist ei tohi kostuda läbi inverteri mingit jura, ühesõnaga peab kast siseselt väga korralikult ehitatud olema!
            104-8'd on minul 110L kastides ja teevad seal väga mõnusat häält, ilmselt sa nii suurt mahtu ei kavanda, aga soovitan ronida võimalikult 100L lähedale, kõlar mängib siis madalamale ning suurt midagi sa seejuures ei kaota.
            ühesõnaga, minu soovitus, tee võimalikult suur kast madalsagedusele (kuna liiga suurt dsa nagunii ei tee )
            ...ja kui toru lõikama hakkad, siis arvuta see ikka välja ka enne, mitte nagu keegi siin soovitas mingit suvalist pikkust inverteriga määrad ära, kuidas kast mängima hakkab!

Comment

Huvitav misjaoks peab inverter võimalikult bassika ääres olema ?? Ja kui optimaalsest suurem kast teha, ei saavuta mitte madalamat heli vaid rõhu kadu.
              Parima hinnaga õhksoojuspumbad Eestis 2a garantiiga.

Comment

Kastid juba tegemisel ja tulevad 46 liitrised. Inverter tuleb esipaneelile ja 110mm läbimõõduga ja maast kusagil 12 cm kõrgusele, ikka nii maa ligi kui andis. Ja loomulikult ma ei pane mingit lambi pikkusega toru :P

Comment

Originally posted by wiltz@Mar 11 2005, 12:45
                  ....aga soovitan ronida võimalikult 100L lähedale, kõlar mängib siis madalamale ning suurt midagi sa seejuures ei kaota.
                  Kasti mahu suurendamisel kaotad tundlikuses, ning samuti hakkab bassi täpsus vähenema.

Comment

Working...
                  X