Teade

Collapse
No announcement yet.

Mp3 scratch programm

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mp3 scratch programm

    Mõtlesin, et ehitaks mp3de schratchimise jaoksmingist vanast grammofonist ja optilisest hiirest mingi kaadervärgi. Tööpõhimõte peaks arusaadav olema.
    On ainult mingit normaalset programmi vaja mis asja arvutis toimima paneks.
    Loo mängimise kiirus peaks sõltuma plaadi pöörlemise(hiire liikumise) kiirusest ja kui plaat(hiir) tagurpidi pöörlema(liikuma) panna siis peaks ka lugu tagurpidi mängima hakkama.
    Milline programm võiks asjaga toime tulla?

    #2
    Midagi sellist on juba leiutatud. Asi on küll CD'le, aga äkki saab ka arvutiga ühendada

    http://www.djstore.ee/pood/product_info.ph...roducts_id/1325

    Comment


      #3
      Ma küll ei mäleta enam, mis firma asjaga tegu oli, kuid täitsa oli selline asi olemas. Põhimõtteliselt oli mingi usb jublakas, millel oli tavaline helikaardi kivi sees ja sinna käis gramma külge. Grammale siis mingi espetsiaalne plaat peale, millel oli mingi testsignaal ja seda siis luges arvuti oma softiga ja vastavalt sealt tulevale mölale keerati mp3'e edasi.
      Optilise hiire kohta ma eriti ei oska midagi öelda, vast on piki plaadi liikumist väga raske saada seda signaali raja seest... ja kui veel plaat loperdab natu nii, et need radade vahejooned paremale-vasakule käivad (pea ju liigub kaasa ja seal pole probleemi), siis võib üldse asi segi minna. Lihtsam oleks mingi vana tavalise hiire mehhaanika aretada võlli teise otsa külge vms.

      Comment


        #4
        Kas lihtsam poleks teha optiline( mehhaaniline) andur, mis mõõdab plaadi liikumiskiirust ja suunda . Osades grammarites stabiliseeritakse sellega kiirust( augustatud ketas ja fotopaar) . Softi vist pead ise kirjutama, kuid tundub, et asja oleks wav failiga suht lihtne teostada.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

        Comment


          #5
          Olen ise ka erinevaid variante mõelnud, kuidas asja teostada. Aga kõik seisab ikkagi softi taga. Ise softi tegemisega vist ka toime ei tule, algaja alles. :unsure:

          Comment

          Working...
          X