Teade

Collapse
No announcement yet.

filtrid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

filtrid

uurisin sealt abo raamatust filtrite osa ja tekkis kohe küsimusi:
    miks seal on madalpääsfiltrite piiriks kusagile 30-40MHz kanti ja kõrgpääsu omad algavad miskise 50-70MHz pealt?
    ütleme, et kui ma tahan teha 300Hz või sinna kanti madalpääsfiltri, siis need arvutused seal kohe mitte ei aita ???

Sa ilmselt uurisid midagi muud kui helisagedusfiltreid.

Comment

aga äkki kellelgil on siis midagi pakkuda?
      skeeme ja valemeid

Comment

kas peab just 300 hz olema? umbes 300 (280 tegelt) hz madalpääsu saab, kui paned kõlari + juhtmele 100 mikrose bipolaar konde ja rööbiti 3.22 mH pooli. Seda siis, kui su kõlar 4 oomine on. kui on 8 oomine siis konde väärtus 50 mikrot ja pool 6.43 mH. kui tahad täpselt 300 Hz siis pead varieerima. võimalikud variandid 4 oomisel on:
        1) 93.75 mikrofaradine konde ja 6 mH pool
        2) 76 mF ja 3.67 mH
        3) 132.7 mF ja 2.12 mH
        4) 66.33 mF ja 4.24 mH
        need kõik 4 oomisele kõlarile ja teise järgu filtrid siis

yldiselt tõmba omale mingi programm, millega saab filtreid arvutada ja katseta. enamus näitab asja kohe ka skeemil ette. yx selline ntx (mida mina kasutan) on JBl speakershop või sobib ka winISD.

Comment

Ma voin kyll eksida aga kas see pool ei piaks olema(skeemil) series ja konde parallel, ehk siis vastupidi??? :-/

Comment

Ma voin kyll eksida aga kas see pool ei piaks olema(skeemil) series ja konde parallel, ehk siis vastupidi
            -------------------------------------------------------
            Sa ei eksi.

Comment

yldiselt tõmba omale mingi programm, millega saab filtreid arvutada ja katseta. enamus näitab asja kohe ka skeemil ette. yx selline ntx (mida mina kasutan) on JBl speakershop või sobib ka winISD.
              vot jah mõtlesingi just et tahaks miskit arvutajat
              ja see 300Hz oli lihtsalt näide

Comment

uurisin sealt abo raamatust filtrite osa ja tekkis kohe küsimusi:
                miks seal on madalpääsfiltrite piiriks kusagile 30-40MHz kanti ja kõrgpääsu omad algavad miskise 50-70MHz pealt?
                ütleme, et kui ma tahan teha 300Hz või sinna kanti madalpääsfiltri, siis need arvutused seal kohe mitte ei aita ???
                mina pole küll näinud kõlli, mis suudaks mängida 70 mhz'i.
                1000hz=1khz 1000khz=1mhz
                niimoodi peaks see olema

Comment

mina pole küll näinud kõlli, mis suudaks mängida 70 mhz'i.
                  1000hz=1khz 1000khz=1mhz
                  niimoodi peaks see olema
                  ongi nii, aga ju need polnud seal siis helifiltrid vaid midagi muud.. 20khz kandis on muidu see inimese kuuldepiir

Comment

Kui juba filtritest juttu tuli siis kysiks siukese asja kohta et:
                    kas on vahet(peale hinna...) millist pooli kasutada filtris kui poolide väärtused on samad ???

Kysimus tekkis sellest et vaja on 3.3mH pooli ja tevalo hinnakirjas neid rohkem kui üks.(yhel ette kribatud et FILTRIPOOL)

Comment

filtrites kasutatavate poolide traat võix olla läbimõõduga 0.75 ja rohkem.. olenevalt võimsustest mis sisse lasta tahad.

Comment

Mis sa ostad.Kedra ise.
                        muusika on kuulamiseks

Comment

Kah voimalus ;D A kas sellist ligikaudset varianti kuskilt vana telku vms seest ei leia. Leiaks suuremagi saaks maha kerida.

Selle ise kerimisega tuleb ju hirmus jurakas, juhul kui syda on air-core. Ferriidiga aga juba raske arvutada ju. Voi ei ole ???

Comment

telekatest vist raske midagi sobilikku leida... seal on trafod.. aga need peene traadiga ja ei sobi. aga 3,3 mH pooli pole ju raske ise kerida? ma kerisin omale 6,4seid 2 tk.. mõõdud mingi 6x6 cm.. on see siis suur? saax väixemaxki, aga ei leidnud sobivat alust.

Comment

See 3,3 peaks siis möötudelt nii poole väiksem olema exole!? Kui nii siis mul mingi alus olemas, leukoplasti rull ;D Sai kunagi apteegist ostetud.

Mõõdud siis sellised:

sydame diameeter-2,5cm
                              sydame pikkus-3cm
                              ääre körgus-1,2cm

Kas sellise peale teeks ära ???

Comment

Working...
                              X