Jäi nagu mõttes selline dilemma jõlkuma, et loomulikult on cd-mängijatel vahe, kui tegemist on analoogsignaali väljundiga, sest et D/A muundurid ja signaali töötlemise protsessid on erinevad jne., kuid kas digitaalse väljundi olemasolul on mingit erinevust signaalis? Teoreetiliselt peaks ju digiväljundisse (kas siis optilisse või coaksiaali) minema töötlemata (kui võimendamist mitte arvestada) signaal. Kas on siis vahet mis firma mängija mul plaati loeb? On mõtet mingeid tonne rohkem maksta edevama nime eest?
Teade
Collapse
No announcement yet.
Kas CD-mängijatel on kvaliteedivahe?
Collapse
X
-
noh kindlasti on siin targemaid mehi, aga minu teada ikka musa jaoks on analoogväljund
ise kasutasin oma US Blasteri mängijat alguses ka digiga ja imestasin kogu aeg, miks kõrged nii nõrgad on ja kui analoogi võtsin siis läks kõik korda
a see on juba mingi mängija praak vist.
a kvaliteedi vahe peaks kuulda olema sealt 20 tonni ja edasi hinnavahemikus alles.
sai võrreldud (Audes Blues, Onkyo) mingit vanemat Yamahat ja uut NAD mängijat (hinnaklass 3-4 tonni) ja peale 1 dB valjuse erinevuse muud vahet küll ei teinud.
-
Minul näiteks vastupidi! Analoogi signaal oli kuidagi imelik nagu lina oleks ees, sügavust polnud. Panin optikaga NAD'i külge ja vahe oli tõesti suur! Nii et langes ära CD-Dekki modimise vajadus hetkel, see heli täiesti piisav. Ma arvan et korraliku DAC'i taga mängib ka madalama hinnaotsa CD-Dekkid normaalselt
Comment
-
kui mina uut mängijat valiks siis ma otsustaks pigem selle järgi, mida rohkem erinevaid formaate see mägib ja kui palju kellasid-vilesid tal on ja kui mugav kasutada on.
lisaks veel sellised asjad, nagu töötamise müra jms.
näiteks Pioneeril on mingid päris universaalsed DVD-pelarid selles suhtes.
Comment
-
Originally posted by fotek@Apr 4 2005, 08:58
noh kindlasti on siin targemaid mehi, aga minu teada ikka musa jaoks on analoogväljund
ise kasutasin oma US Blasteri mängijat alguses ka digiga ja imestasin kogu aeg, miks kõrged nii nõrgad on ja kui analoogi võtsin siis läks kõik korda
a see on juba mingi mängija praak vist.
a kvaliteedi vahe peaks kuulda olema sealt 20 tonni ja edasi hinnavahemikus alles.
sai võrreldud (Audes Blues, Onkyo) mingit vanemat Yamahat ja uut NAD mängijat (hinnaklass 3-4 tonni) ja peale 1 dB valjuse erinevuse muud vahet küll ei teinud.
Sul vist oli probleem selles, et võimu DAC oli lahjem, kui mängijal.
Mind huvitab, et kui mul on näiteks juba väga hea võim olemas, kas on vaja teist kallist asja, mida põhimõtteliselt ei kasuta (sest kui optilisega võimu lasen, siis ju cd-mängija DAC tööd ei tee? )Tuleb lihtsalt täiega panna!
Comment
-
NAD-i ja Yamahat võrdlesin analoogidega Onkyo taga.
Seal proovisin ka mis vahe on digil ja analoogil.
Vahe oli väike, kuid siiski täiesti märgatav. Analoogi kasuks.
Trummid ei teinud enam nii plekist häält mõne loo korral.
Muideks hiljem vahetati ka DVD-mängija 1 digi RCA kuue analoogühenduse vastu ja ka filmide heli olevat paremaks läinud. Ise ei kuulanud aga proovida tasub.
Aga see teine kamm, mis on Us Blasteri ja Denon 1905-ga, sellest ma ei saa aru.
Seal on kõrgete vahe ikka nii suur, et midagi peab ikka paigast olema. See pole enam pisiasi.
Üldiselt kui sa proovida tahad, siis poest saab ikka koju võtta ja kui ei meeldi, siis tagasi viia.
Comment
-
Mul kah just onkyo ressiiver...
Aga jah, huvitav kas siis pole võimendite/ressiiverite muunduritele siis nii palju tähelepanu pööratud või milles asi Ise arvasin, et teoreetiliselt peaks justkui parem olema, kui otilisega signaali otse võimu lasen ja siis see kõik töö teeb...Tuleb lihtsalt täiega panna!
Comment
-
no kuna tuleb välja ühtemoodi digisignaal, siis üldiselt vahet ei tohiks olla. Muidugi on võimalik, et mõnel on jitter suurem, st info ei tule sama ühtlaselt, kuid korralikel dac'idel on selle vastu ka oma puhvermälu.
Kuskilt teemast püüdsin sellise lingi: http://httpd.chello.nl/~m.heijligers/DAChtml/dactop.htm , seal on päris tarka juttu dac'ide ehituse kohta.
Comment
Comment