Teade

Collapse
No announcement yet.

DAC-i vahetamine cd mängijas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    DAC-i vahetamine cd mängijas

    Kuna oman KOSS cd mängijat, millel 8x oversampling filter sees, ja olen selle helist võrreldes suuremosa teiste mängijatega positiivselt "sisse võetud", siis tuli mõte teha ise mõne cd mängija Digital To Analog osa ümber. Selleks kasutada kive PCM1702 ja DF1700. Kas keegi oskab öelda, kas PCM1704 ja DF1704 kive oleks ka võimalik kasutada tavalise cd mängija puhul? Kui keerukaks see ümbertegemine võib kujuneda? Kas keegi on midagi taolist kunagi teinud või oskab mind juhendada?
    Mingi ülim ekspert ei ole, kuid teotahet on mitme krooni eest!

    #2
    Tervitus!

    Selleks kasutada kive PCM1702 ja DF1700.
    DF1700 pole IMHO eriti suurepärane digifilter. Paraku pole midagi oluliselt paremat niisama lihtsalt saada.

    Kas keegi oskab öelda, kas PCM1704 ja DF1704 kive oleks ka võimalik kasutada tavalise cd mängija puhul? Kui keerukaks see ümbertegemine võib kujuneda?
    Mingil kindlal CD-mängijal digifiltrit vahetada? Keerukus on üks asi, võib kujuneda suhteliselt mõttetuks (hind-keerukus-tulemus - seisukohalt). Võib-olla kaaluksid siis juba välise DAC-i ehitamist?

    Kas keegi on midagi taolist kunagi teinud või oskab mind juhendada?
    Keegi ehk ikka oskaks, kui räägiksid täpsemalt, millist CD-mängijat silmas pead.

    Mingi ülim ekspert ei ole, kuid teotahet on mitme krooni eest!
    See on väga tore, Ehk paneks siis tingimused paika, mis mängijaga tegelema kavatsed hakata, kas oled kindel ikka, mis sulle selle KOSS-i juures meeldis, 8* OS on väga lai mõiste, selliseid mängijaid on palju.

    Comment


      #3
      Kodus vedeleb Pioneer PD-102 cd mängija. Kahjuks pole veel tolle kivisid saanud vaadata. Kui võimalik, alustaks tolle modimisest.
      Ei oska seda öelda 100% millest see tingitud on, kuid KOSS CDP1740l mudeli heli on ülimeeldivalt "pehme" minu kõrvale ja ei väsita kõrvu ka 10h järjest muusikat kuulates. Varem hakkas muusika kuulamine näiteks läbi selle Pioneeri pikapeale kõrvu väsitama. Eriti hulluks läks asi siis, kui mingi aiwa keskus sai soetatud:S Mõtlesin, et kõrvades on viga, kuid siis ostsin sõbralt KOSS pleieri ja mingi nädala pärast märkasin, et enam ei ole "väsitavat" efekti muusika kuulamisel.
      KOSSi kivid on BU34581-5G/BU9346K/BU9526KS/BA5901K/BA3579FS/BA6387K. Ma ei tea täpselt mis kivi mida teeb, sest netist ei saanud infot. BU9526KS peaks olema vist see kivi, mis teostab oversamplingut. Leidsin netist aind kivi nimega BU9534KV, mis pole küll täpselt sama, kuid samast perekonnast?(ma võin iilgelt nihu panna ka).
      Mingil kindlal CD-mängijal digifiltrit vahetada? Keerukus on üks asi, võib kujuneda suhteliselt mõttetuks (hind-keerukus-tulemus - seisukohalt). Võib-olla kaaluksid siis juba välise DAC-i ehitamist?
      Mis on välise DAC-i põhimõte? Kas cd mängija digital väljundist DAC-i ja sealt siis otse võimu?

      KOSS 8x oversampling

      Comment


        #4
        näide välisest dac'ist: http://httpd.chello.nl/~m.heijligers/DAChtml/dactop.htm

        Comment


          #5
          Väga raske uskuda et selle Kossi pleieri hea heli on tingitud 8x oversämplingust ja DAC kivist. See on rohkem selline petlik meeldivus. Omal sarnase pleieriga umbes samad kogemused. Kui kuulad klappidega on kuidagi kavalalt kerge ja hea kuulata, kui panna aga võimu taha tuleb välja et tegu on mingi stereobaasi laiendamise ja faaside moonutamisega mitte korraliku heliga.

          Comment


            #6
            Kindlasti mitte, olen võimu taga aind seda kuulanud juba 2a ja ei tahagi midagi muud hetkel asemele panna. Signaali võtan otse Line Outist, ilma mingite rõvedate DBBS ja muu pahnata. Tuli süsteemis mõndades kohtades veits juhtmetega eksperimenteerida ja leidsin endale meeldiva kombinatsiooni.
            Tean väga hästi, et esmamulje on petlik, seepärast olengi nii kriitiline sessuhtes. Kuid pikapeale tulevad kogemused ja oskad enamvähem juba poole tunni kuulamisega öelda, kas süsteem teeb ka pikas perspektiivis meeldivat häält või jääb kõrva "kriipima".....
            Olen absoluutselt vastu igasugustele stereobassidele ja muudele tiluliludele, puhas stereo läbi hoolikalt valitud komponentide võib saavutada uskumatult head helipilti. Heli tuleks taasesitada täpselt sellisena, nagu ta infokandjale talletati.
            See on minu arvamus muidugi.

            Comment


              #7
              Modimisega saad iga pleieri paremaks, ka lihtsa nagu Pioneer 102.
              Parimad ja lihtsamad trikid on vahetada opakad, kvarts, lüüdid. Seejärel eraldada toited, uued stabilisaatorid....jne..
              Kummalisel moel ja vastupidiselt insenerimõistusele on parem heli just ilma oversamplinguta (NONOS) DAC-il, mida aga minu teada ühelgi tehasepillil pole, kõik on vähemalt 4xOS. Viimast trikki olen ise teinud ja elamus on väga positiivne.
              Häda on aga selles, et asi juba keerulisem ja ka igas pleieris pole NONOS data saadavalgi.
              Eraldiseisva DAC tegemine ka loomulikult lahendus, kuid nagu ikka igal asjal omad head ja vead.
              PCM1704 peaks olema hea DAC, vähemalt retsensioonide põhjal. Küll aga ise loobuksin DF kasutamisest ja püüaks teha NONOS versiooni, juhul kui Pioneeris sees on oversamplimata DATA ots olemas.

              Comment

              Working...
              X