Teade

Collapse
No announcement yet.

Probleem S90 bassikaga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Leidsin netist selle S90 skeemi.
    Kui sinu kõlaril on ka valgusdioodidega ülekoormuskaitse,siis võid korraks proovida sellist varianti-ühenda lahti pistik,mis läheb ülekoormusskeemi.Võib-olla on seal mingi kala.Bassika filter ise on lihtne:Pool,2 konti ja takk.
    Vana helitehnika remont Pärnus

    Comment


      #17
      niih, olen taas platsis selle sama vana murega.

      vahepeal polnud võimalust asjaga tegeleda ning tegelikult ka oskuseid mitte. minujaks seal kasti sees kogu see värk on 1 traadi ja silindrihunnik millest ma midagi eriti sotti ei saa ning puuduvad ka kahjuks elementaarsed tarvikud sedasorti asjade fiksimiseks.

      nüüd olekski väike palve, kas siin leidub inimest kes oleks nõus aitama mind sellega? võtaksin kõlli selga ja tuleks sellega siis "külla", kuna ise ma selle jamaga hakkama ei saa. samas poste vaadates eeloolt siis teadjale/oskajale inimesele ei tohiks selle asja kontrollimine eriti suur pähkel olla. ma ise ei ole lihtsalt elektroonika inimene mitte kuidagi aga suvi on käes ja vaja suvilas pidu varsti teha jne ja tahaks kõlli jälle mürisema saada. jõuame ehk mingis tasus ka kokkuleppele.

      abivalmis inimestel paluks kontakteeruda
      rasmus@badboys.ee või 056153165

      ette tänades,
      Rasmus
      Rasmus

      Comment


        #18
        anybody? :-/
        nobody? :-[

        :'(
        Rasmus

        Comment


          #19
          Sa võixid veel ära märkida, kus elad
          kris@andmevoog.eu

          Comment


            #20
            Tallinnas elan.
            Tassin kõlli kuhu vaja nii tallinna piires...
            Ädapärast tallinnast välja ka mingil määral.


            help
            Rasmus

            Comment


              #21
              Tassi viljandisse.Siis olen küll abiks.
              muusika on kuulamiseks

              Comment


                #22
                Mul ei ole küll S90 skeemi käepärast aga (madalsagedus)valjuka ja võimu vahel ei tohiks olla midagi muud kui pool (valjukaga on veel konded paralleelselt) ja seal on päris vähe võimalusi, mille pärast valjukas ei mängi. Pool katkestuses (väga harv juhus), versus puuduliku kontaktiga ühendusjuhe poolilt valjukani või poolilt kõlari klemmideni tagaseinas. Karta on et seal on mõni sitt kontakt. Asi võib isegi visuaalselt näha olla. Hakka mööda kõige suurema pooli otsi minema- küll õige kohani jõuad.
                ehh... andrjusa

                Comment


                  #23
                  sai siis julgus ja jootekolb kätte võetud ja hakatud asja testima. lammutasin mõlemad kõllid laiali ja tõstsin filtrid välja. leidsin kohe ühe lahtise otsas "katkises" filtris, mille kinnijootmine tulemusi ei andnud eriti.

                  uurisin siis bassi teekonna välja. sinna teekonnale jäi 1 suur traadirull (mähis,pool, misiganes ta nimi on) ja kuidagi tundus mulle et selles on viga (katsetasin kõlliga mis rippus traatide otsas). vahetasin need omavahel ära - mitte sittagi. kõik jäi endiseks. siis jäi üle veel 2 kondekat (on vist kondegas, selline suur kandiline metallist junn kahe kontaktiga "katusel"). nii keevitasin siis esimese kohe reast maha mõlemal ja proovisin ilma selleta. WOW mõlemad kõllid mängivad võrdselt. sai siis seda kondekat ristirästi vahetatud ja jamatud ning tulemuseks paistab olevat just see et see kondekas on omadega õhtul. niih, teadagi, uut kondekat oleks vaja. kondeka peal olid sellised kirjad:  (slaavi tähtedega tegelikult) MBG0-2  20MK F +- 5% (asi ise on 4,cm kõrge ja 3 cm lai)

                  misiganes see tähendab, oleks uut vaja. kust saab? ja kui vahetada, kas siis mõlemal kõllil, et mitte esile kutsuda heli muutumist? oletades et see teine ka ühe jalaga hauas olla võib juba. kas noortehnikus võib sellist vigurit leida?

                  oh mehed, mul siuke tunne juba et ma olen kolumbus ja see filter on ameerika :P kes ütles et vanale koerale uusi trikke ei õpeta....
                  Rasmus

                  Comment


                    #24
                    See et selline konde lühisesse läheb on küll harv juhus.
                    ehh... andrjusa

                    Comment


                      #25
                      Kõige lihtsam variant on mõlemal kõlaril need kondekad päris ära võtta (jääb siis mõlemale 1). Seda muidugi sel juhul, kui heli sinu arvates ikka norm. tundub. Sellest muud ei juhtu, kui bassikad mängivad ainult natuke kõrgemale, võimule/kõllile pole sellest vähimatki ohtu. Suvilasse müristamiseks käivad nad nii küll

                      Comment


                        #26
                        Aga selle uue kondeka leiad ka kergelt, mul näiteks pool sahtlit neid täis. Kui lähemal elaksid, annaks niisama ära.

                        Comment


                          #27
                          aga palju see pisike asi poes maksta võib umbes?
                          ütleme nii et peaksin kaks tk ostma, et heli jääks enamvähem ühtlane mõlemas kõlaris.

                          kui see junn mingi kallis on~, a la 50 -100+ eeku siis ma üritaks sinuga kuidagi kontakteeruda. mul pärnus tutavaid on, saadan kellegi su uxetagant läbi, eriti kui sa niisama ära tahad anda

                          4,5cm kõrge, 3cm lai, 20 MK F +- 5%
                          üks on roheline (terve) teine punakasproon (peffis)
                          Rasmus

                          Comment


                            #28
                            See konde peaks poes olema hinnaga vahemikus 20...30 krooni tükk - mõnes mõttes suht kallis, kuid samas äärmiselt lollikindel konde tegelikult ja ka kvaliteetne.
                            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                            indrek@sac.ee, +3725174765

                            Comment


                              #29
                              katseta kõigepealt ilma kondekateta, selle pisiasja pärast ei viitsiks nii palju sebida. Aga poest võid küsida selle asemele bipolaarset elektolüütkondekat, mahtuvusega 20 mikrofaradit, pingega ÜLE 63 voldi. hind u. 10.- kõge rohkem.

                              Comment


                                #30
                                praegu tundub küll et eriti suurt vahet pole kas see 1 kondekas on seal või pole.. aga kui pole vaht miks see sinna siis originaalis üldse topitud on? lihtsalt selleks et oleks midagi, mis saaks otsad anda? samas tunduks nagu nad kannataks nüüd vähem vatti... poolepeal olles hakkavad bassikad plärisema juba.. samas võib see hetkel olla sellest et nad kastist väljas on... või peaks siiski uued konded vahele panema?

                                PS keegi oskab põhjust nimetada miks taoline asi üldse juhtus? mingi liiga kõva võim ve?
                                Rasmus

                                Comment

                                Working...
                                X