Teade

Collapse
No announcement yet.

DAC-i ehitama

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Muidugi ei kavatse ma pulki Elfast/Tevalost osta, liiga kallis tuleks.

Kindlasti on ka kive millega saab ilma os-ita data kätte aga ega tüüpi kohe lennult ei oska öelda. Mõnest 1541-ga DACi skeemidest peaks midagi leidma vist.

Comment

Originally posted by moi@Apr 19 2005, 09:00
      Kas jutt käib ikka sellest Walki mängijast siin, või millestki uuemast?
      Mull on natuke kahtlusi ja kõhklusi nende TDA1541 ja TDA1543 suhtes. Selleni olen ka mina jõudnud, et kui ehitada siis ikka nn multibit ehk R-2R DAC kividest.
      Mnjah, ta kasutab seal lihtsalt CDPRO või CDPRO2 transporti ja TDA1541a DAC-i. Selliseid asju on tõesti palju tehtud ja isegi minusugune piiratud inimene suudaks peast mõne paberile sirgeldada.
      TDA1541 on IMHO kõige parem DAC, mis on kunagi CD kuulamiseks tehtud. TDA1545a vast ehk 70-80% sellest, järgnevad PCM63, PCM1702/1704, väidetavalt ka PCM56.
      TDA1541 ja TDA1543 üheta patta panna pole küll õige, ikka väga erinevad asjad. Muuseas, TDA1541, 1545, 1543 pole R-2R DAC-id.

Comment

Originally posted by moi@Apr 19 2005, 09:28

Kindlasti on ka kive millega saab ilma os-ita data kätte aga ega tüüpi kohe lennult ei oska öelda. Mõnest 1541-ga DACi skeemidest peaks midagi leidma vist.
        Digifiltrist? Ei ole teadlik ühestki sellisest, mil OS-i välja lülitada saaks. TDA1541 ja teiste selliste stereo-dac`idega pole vaja kasutada digifiltrit.

Comment

Võimalik, tegelikult on digi pool mulle suht ainult kobamise valdkond.

Comment

Originally posted by Tony_T@Apr 19 2005, 09:29
            TDA1541 on IMHO kõige parem DAC, mis on kunagi CD kuulamiseks tehtud.
            Väga raske uskuda, et 20 aasta jooksul midagi paremat pole välja mõeldud ja tehtud.

Comment

Originally posted by moi+Apr 19 2005, 09:44--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (moi &#064; Apr 19 2005, 09:44)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-Tony_T@Apr 19 2005, 09:29
              TDA1541 on IMHO kõige parem DAC, mis on kunagi CD kuulamiseks tehtud.
              Väga raske uskuda, et 20 aasta jooksul midagi paremat pole välja mõeldud ja tehtud.[/b][/quote]
              Väga vabandan, moi, aga üritan teha lihtsalt ja magusalt. Ma eelistan teada, mitte ainult uskuda .
              Jah, ma tean. See on muidugi IMHO ja ei pruugi kokku sobida teiste arvamustega/uskumustega.

Comment

Originally posted by Tony_T@Apr 18 2005, 17:43
                Võimatu ilmselt mitte, aga kas on mõtet, ei tea. Oleneb, mis seal sees on. Et soovid selle DAC-i kasutada?
                Leidsin selliseid vihjeid internetist, mis ei anna ilmselt midagi selgemat Sony C1 kohta. tegu on siiski 20bit DAC´iga nagu selgus.

CDX-1244 Digital Filter with 45-bit noise shaping
                UPD75116GF-E64-3BE, IC
                IC UPD75116GF-3BE
                Panen ka 3pilti: http://www.pilt.ee/photo/327902/8003283/

Comment

Kas tohib küsida, et mis süsteemidel see DAC hakkab mängima? :unsure: Ma ise arvan, et ei tee vahet alla 30k süsteemil (kõlarid,võim,kaablid) kas mängib DAC või korralik CD player. Näiteks moditud Marantz CD6000-OSE.

Comment

Hakkaks mängima lampvõimule, 30 k muidugi ei maksa kogu süsteem aga kõik on ise ehitatud või tuntavalt moditud.
                    Samas on mul tunne, et CD-lt annab natuke paremat heli kätte saada kui hetkel, võrdluseks olnud näiteks suht odav vinüüli mängija.

Comment

http://www.quadesl.com/dac.shtml
                      Täiuslik info sds labs&#33;

Comment

mystika et on mehi kes nöus 20&#036; maksvat kiipi Tevalost 900eegu eest ostma.
                        suvaline firma toob 20% lisatasu eest teile Digikeyst vöi Mouserist vajaliku kohale.
                        ja veel, ei ole lootustki teha 24bitti DAC analoogsysteemi 1 vöi 2 poolsel freesitud trykkplaadil, kvaliteetsed systeemid tahavad 4-6 kihilist plaati.

Comment

Millest selline arvamus et kvaliteetne peab 4-6 kihiline kindlasti olema?
                          Mul CD-mängijas on sees 24-bit DAC kivi ja tavalisel 2 kihilisel plaadil. Probleem ainult et kivi ise on keskpärane, PCM1716.

Comment

Saab vabalt 2kihilisel teha, sagedused pole eriti suured

Comment

saab ka montaaziplaadil käkkida aga mis kvaliteedist rääkida.
                              167&#036; maksab selline näidis:
                              http://www.analog.com/UploadedFiles/Evalua...VAL1853EB_a.pdf
                              http://www.analog.com/en/prod/0,,765_796_A...3,00.html#price

Comment

Polegi väga paha variant, toide külge ja DAC valmis 167&#036; eest.

Comment

Working...
                                X