raivo ära targuta palun. Mis krdi montaazhiplaadil käkkimisega sa siin võrdlusi tood ? Kui paljusid prosesüsteeme ja DAC-e oled teinud et täpselt tead ?
Teade
Collapse
No announcement yet.
DAC-i ehitama
Collapse
X
-
R&D insenerina ( kas pean need ARM7,V850,AVR,PIC,BlackFin-d üles lugema?) tean kriteeriume PCB kohta. ADCde puhul tasub plaat 4kihiliseks teha alates 12bitist, kui ei taha nooremate bittide asemel juhuslikke arve kohata, hõlbustab ka analoog ja digitaal poolte toidete lahushoidmist. DACi serial data voog on kuni 10Mbps ( 24bitt* 192ksps*2), juba EMC kriteeriumi täitmine läheb 2poolsel plaadil raskeks. koju endale võib muidugi nii teha.
Comment
-
Originally posted by Tony_T@Apr 19 2005, 09:32
Digifiltrist? Ei ole teadlik ühestki sellisest, mil OS-i välja lülitada saaks. TDA1541 ja teiste selliste stereo-dac`idega pole vaja kasutada digifiltrit.
Peaks olema umbes see(va. DAC kivi) mida sa tahad, ma ise kaldun nüüd ka juba selle poole, et ehitaks hoopis CD-le teise DAC kividega muunduri lisaks sisse, mul isegi ruum ja koht selle jaoks kestas ette nähtud.
Comment
-
Originally posted by moi+Apr 22 2005, 17:09--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (moi @ Apr 22 2005, 17:09)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-Tony_T@Apr 19 2005, 09:32
Digifiltrist? Ei ole teadlik ühestki sellisest, mil OS-i välja lülitada saaks. TDA1541 ja teiste selliste stereo-dac`idega pole vaja kasutada digifiltrit.
Peaks see olema umbes see(va. DAC kivi) mida sa tahad, ma ise kaldun nüüd ka juba selle poole, et ehitaks hoopis CD-le teise DAC kividega muunduri lisaks sisse, mul isegi ruum ja koht selle jaoks kestas ette nähtud.[/b][/quote]
Terv.
Tänan väga, midagi sellist ma mõtlesin jah.
Nii, kui ma nüüd oleksin ainult ehitamas mõnda DAC-i näit. PCM1702/1704-ga.
Jah kui kõik välise DAC-i plussid ja miinused läbi mõelda, pole nagu erilist põhjust sellega vaeva näha? Paindlikus küll aga kui sa endale ehitad ja tead, mis teed/tahad siis...?
Comment
-
Originally posted by KaruTEC@Apr 21 2005, 15:02
Mis me siin vaidleme, sa lihtsalt vehid vale kirvega vales topicus.
Low res, Hi res 3 MB
DAC kivi on diyaudo foorumi andmetel PCM1704.
Comment
-
Originally posted by pupsik46@Aug 25 2005, 09:16
Sai siis vana teema üleskaevatud.
Plaanis ehitada lihtne DAC s/pdif->CS8416->AD1852(või AD1853)->mingi opakas.
Mõni pädevam huviline võiks kampa lüüa.
D/A kivid AD1853 olemas
Küsimus suurele ringile - mis kivid võiks olla alternatiiviks CS841(2,4,6)?Kolakoguja
Comment
-
Kuna spdif receiverite saadavusega on probleeme siis sai ehitatud USB DAC.
DACi südameks on PCM2902. Skeem on põhimõtteliselt datasheedi järgi tehtud, analoog ja digital ground on lahkuviidud (ühendatud ferrite bread abil) + V-REG sai pandud REG102-3.3.
PCB on enda väljatöötatud (EAGLE abil), plaadi valmistasin kasutades lasertriikraua meetodit. PCM sai fööniga peale joodetud, hämmastaval kombel jäi kivi isegi ellu. Kuna pole ligi 15 a. PCB valmistamise valmistamisega tegelenud, siis plaat tuli üsna räbal. Ka SMD komponentide jootmisega oli probleeme (käed rsk värisevad liiga palju :wacko: ). Plaadi tinatamisega oli probleeme, polnud madalatemperatuurilist sulamit.
Esialgsed tulemused:
W2K tundis ilusti ära, installis ära ja hakkas kohe tööle!! Esimene elektroonika asi, mis hakkas kohe tööle esimesest korrast.
Ainus probla on see - ca 2-5 min intervalliga jääb hetkeks vait, ei tea kas driverite, läpaka või plaadi viga (halb komponentide paigutus? rohkem maandust?).
Helikvaliteeti pole saanud kontrollida, kuna asi praegult mängib Logitechi arvutikrappide taga, millede kvaliteet on allapoole arvestust. Kõrvaklappide jaoks aga on vaja lisavõimendit.
Lisaks siis pildi üllitisest, pildilt on puudu mõned konded,ferriit, spdif ja audio sisendid/väljundid.
http://pilt.ee/photo/594884/13818979/
Kuskohast saaks madatemperatuurilist sulamit (90-120C) plaadi tinatamiseks?
USB B SMD pesa?
Mis mahtuvsega konded peavad olema kvartsi ( elfa kood 74-521-54 12MHz) juures?
Pildi link parandatud.Kolakoguja
Comment
Comment