Selline küsimus, et kust kohast ma saaksin FM antennide jooniseid (välisantennid) Sagedusel 88-108 MHZ. Ette tänades
Teade
Collapse
No announcement yet.
FM antenn
Collapse
X
-
GOOGLE ruulib!
Ps. Kas Yagi varianti vaja?The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
-
Muidu nendel sagedustel kujunevad antenni mõõtmed suhteliselt suurteks(oli enesel katusel 63..74MHz ning mõõtmed ei olnud ilusad: pikkus ca 1,6m, max laius ca 1,2m, kolm direktorit).Ise kasutan praegu UFO tüüpi aktiivantenni, mis töötab nii tele- kui raaadiolevi sagedustel(koos vastavate filtritega).Võimendus ca. 24dB.The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
Comment
-
Palju oleneb sellest, mida kavatsed vastu võtta kas Eestis tegutsevaid FM jaamu või ka tegeleda kaugvastuvõtuga.Sellest tulenevalt ka antenni ehitus ja võimendus.Kui on täpsemalt teada, mis kavatsused on ja kus on vastuvõtukoht siis saab ka konkreetsema vastuse anda, küll aga kui pole erilisi kavatsusi siis pole erilist vahet millise katusele ajad.Piirkondlike jaamade jaoks pole suure võimendusteguriga antenni vaja.Peaks aitama kas dipoolist või kahest kolmest elemendist. Kaupluses maksab lihtne antenn 165.- EEK-i Vähemalt Tartus on selline hind, see on ringikujuline dipool.
Comment
-
Võsul, kui teha 5 -7elementi antenn ja kui on veel võimalus kasutada madala müra teguriga antenni võimendit siis on Soome FM jaamad kodus.Üks eeldus on kindlasti see, et peaks olima hea tudlikkusega 1-1,5 mikrovolti tüüner.Samuti peaks tulema paar Rootsi jaama, mis on tugevamad.Ei oska kommida kui tundlikud on arvuti helikaardid, mina olen selleks otstarbeks kasutanud hea tundlikkusega tüünerit. Universaalse asja kohta kohta ütlen niipalju kui üks asi kõlbab kõigeks siis ei kõlba ta mitte millekski.Kaugvastuvõtu jaoks on ikkagi ainult hea tüüner.
Tartus on kehtiv sama jutt, kuid Tallina jaamu pole Tartus võimalik vastu võtta, kuna meie saatjad on väikese võimsusega.
Sellel teemal on ka selles foorumis eelnevalt juttu olnud.
Comment
-
Originally posted by paadikapten@Apr 24 2005, 15:08
Kas oleks võimalik võtta Tartus vastu Tallinna jaamu?
Martin@omal ajal Toila lähistel Jõgeva Kuku kinni püüdnud(koos segajatega loomulikult)
To:humax Võsul peaks soome jaamu saama kätte ka silmusdipooliga.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
To:humax Võsul peaks soome jaamu saama kätte ka silmusdipooliga
Väga võimalik, et on , kuid kui kuulata kvaliteetse stereo helina, siis peaks olema ka suurema võimendusega antenn, tagab kvaliteetse vastuvõtu ja kvaliteedi. Ise olen selle asjaga tegelenud Tartu kandis ja oli 7 elemendine yagi koos hea võimuga, kuid kehvema leviga päevade korral oli kahin kanalis suurem. Põhjapool Eestis on signaali tugevus kindlasti suurem ja võimalused avaramad. Nii, et väga võimalik.
Comment
Comment