Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia võimendi autosse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Estonia 010 võimuga on tegu.

    Comment


      #17
      Estonia 010 koosneb kahest blokist-eelvõim ja lõppvõim.Nagu korduvalt öeldud,on peamiseks probleemiks võimendite toide.Eelvõim vajab kahepolaarset toidet +/- 24V,lõppvõimendi kahepolaarset toidet +/- 35V.
      Teoreetiliselt saaks kõige lihtsamalt selle lahendada ühe perses akuga UPS i kasutades (vajaliku võimsusega loomulikult).Nii eel kui lõppvõimul tuleks ära vahetada DIN tüüpi sisendipesad korralike RCA pesade vastu,lõppvõimul lisaks veel kõlaripesad (mehhaaniliselt vastupidavamad).
      Probleemiks kujuneb sul ka selle Estonia vastupidavus autos kasutamisele.Nii eel kui lõppvõimendi (eriti eelvõimendi)on väga keerulise skeemilahendusega.Kasutatud on väga palju erinevaid raadiodetaile.Mida rohkem detaile on,seda suurem on tõenäosus,et midagi kuskilt põrub lahti ja asi ei tööta.
      Probleemiks on ka wooferi ühendamine,kuna Estonial vastav väljund puudub.Kõlarisüsteem tuleb projekteerida 8 oomiline.
      Vana helitehnika remont Pärnus

      Comment


        #18
        Mul on natuke teine vaade asjale: statsionaarne süsteem on ikka projekteeritud püsiva ümbruskonnaga arvestades (seda ka Ints just ütles). Auto on hoopis teine maailm. Toitebloki võid Estoniale küll teha, aga kas genekas ka välja veab? Minevikus sain Blaupunkti 4x 25W raadio ja 16 cm pappkoonustega kõlaritega oma 09-s sellise saundi, et keegi ei uskunud, et nii odavate kõlaritega tegu on. Rinnakorvi muidugi selline komplekt ei muljunud, aga oli hea kuulata. Nii et, soovitan autosse ikka autoaudio panna

        Comment


          #19
          Aga kui ei piisa sellest.Kui ikka peab rinda muljuma??
          Tuleb vist ikka pinge muundur osta/teha või autovõim osta.
          muusika on kuulamiseks

          Comment


            #20
            Kui sa oled võimendeid varem teinud, siis leia mõni lihtsam skeem ja ehita sellega nii mitu kanalit kui vaja + muundur. Eestonial on liiga tundlik ja liigagi põhjalik kaitselülitus, mis hakkab varem või hiljem jamama. Temperatuurivahemik -20/+25 ja pidev vibratsioon tapavad ta lihtsalt ära, sest tegu ikkagi statsionaarse võimendiga.
            Ise ehitan 4-kanalist autovõimendit, kaks kanalit on valmis ja praegu mängivad kodus estoonia trafo pealt. Hetkel ehitan ka muundurit, et asi autos tööle saada (jupid kõik olemas ja alustasin detailide jootmist plaadile). Kui asi sujub ja tulemus positiivne annan märku.
            To: Ints
            Eelvõimendit ei ole sinna vaja, kuna automakk ongi eelvõimendi.

            Comment


              #21
              Mingi level nupp võiks ikka olla.Aktiivfiltrid ka paha ei teeks.
              muusika on kuulamiseks

              Comment


                #22
                To:Rom
                Automaki Line Out väljundi helitugevus ei ole reguleeritav.See tähendab,et mingi helitugevuse regulaator on sinna vahele siiski vajalik.
                Vana helitehnika remont Pärnus

                Comment


                  #23
                  Automakkidel (isegi paljudel vanematel mudelitel) on olemas võimendile eraldi väljund (RCAd taga paneelil). Sinna väljundisse võetakse signaal peale automaki eelvõimendit seega saab reguleerida nii volume kui ka bassi ja treblet.


                  To: tuumik
                  No aktiivfiltrid ei teeks paha, see on juba iga ühe enda teha kas ehitab selle juurde või mitte, kuid hädavajalik ta just ei ole.

                  Comment


                    #24
                    Minu pioneeril küll väljundit eraldi regullida ei saa.Tollel on lihtsalt kesk/kõrged ära lõigatud.Seega sobib aint supakale.Ega ma teda muuks otstarbeks ei kasutagi.Kui Üldist bassi juurde keeran annab see supakale ka juurde, mis mulle eriti ei meeldi.Suppari väljund ja maki väljund võiksid ikka iseseisvad asjad olla.
                    muusika on kuulamiseks

                    Comment

                    Working...
                    X