Teade

Collapse
No announcement yet.

Pillivõimu valjukad :/

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pillivõimu valjukad :/

Et siis selline (kitarri)kombo ja kõlarite ühendus on siin: http://www.hot.ee/janzav/valjukad.gif

Jama on selles, et töötab ainult see rohelise noolega märgitud kõlar, teised on vait (kusjuures ma ise ei ole täheldanud, millal see juhtuda võis).

Probleemid:

1. Mis võib viga olla? (minu versioon: valjukad läbi :-/)
    2. Millest see jama võis tekkida?
    3. Kuidas oleks kõige odavam/otstarbekam parandada?

Iseenesest pole see ront suurt väärt (transistorvõimendi kitarrivõimuks ikka ei sobi nagu), aga korda tahaks ta ikkagi saada - kaotada pole suht midagi.

Tänud ette.

Kontrolli,kas sinu esimene bassivaljukas on ikka korralikult ühendatud klemmide külge.Kui on ja ikka ei mängi,siis on valjukas läbi.Kõrgete valjukad saavad signaali läbi konde.Prooviks võid korra kondeka lühistada (helitugevus keera selleks hetkeks vaiksemaks).Kui ikka ei tööta,siis on viga kas ühendustes või on valjukad õhtal.
    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Muidugi,kui sul tester on,mõõda kohe algatuseks valjukad üle.Siis on kohe selge pilt.
      Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Kui konde lühistamine ei pane kõrgeid tööle, siis proovi kummagit kõrget lühistada.Kui sul kasvõi üks kõrge läbi on või on ühendus lahti, ei tööta kumbki kõrge.
        On ka selline võimalus.Anna see krempel sümboolse tasu eest mulle.Mis võimuga üldse tegu?mis võimsus, mis firma ja mis efektid asjal peal?
        muusika on kuulamiseks

Comment

Ot ot kõrgeid ära ikka lühista, need ei ole järjestikku, vaid paralleelis, muidu võid ka võimust lahti saada ja siis pole see krempel tõesti enam midagi väärt!

Comment

krt.Minu viga.Ei ole tõesti jada ühendatud.Minu eelnev jutt oli puha vale.
            Proovi liigutada ka neid traate mis valjukate mähiste külge läheb.
            muusika on kuulamiseks

Comment

Võim on Taifun-001 (Instrumentaljnõi usilitelj). Kahe kanaliga (s.t. saab vajadusel 2 pilli sisse plugida). Reverb ja chorus on ka peal (jõle kehvad muidugi), aga nendest on suva, kuna ma kasutan nagunii protsessorit. Võimsuse kohta ei tea ma miskit, aga 60W ehk annab välja? 30GD-301 valjukad on muidu kui võimsad? Selle ühe funkava kõlariga teeb võim ka ikka põrgukisa ;D

Maha ma seda müüma ei hakka, sest esialgu mul muud ei ole Ja kõrvaklappidega ka ei viitsi mängida.

Comment

Aga kui nüüd probleemi juurde tagasi tulla, siis mõõtsin suurt kõlarit testeriga ja tulemus lubab oletada, et antud valjukas on tuksis. Kõrgetega pole jõudnud veel eksperimenterida.

Tuksis kõlar = Mähis-läbi-kõlar?

Kuna idee on selles, et püüaks võimalikult odavalt hakkama saada (ei jaksa osta mingit hirmkallist Celestioni valjukat), siis ega kellelgi pole infi, kust ma saaks samasuguse kõlari näiteks?

30GD-301, 12 oomi, 63-12500Hz

Kuskilt uurida kellegi kaudu? Äkki on kuskil keegi Mati või Žora, kelle tuttava tuttav võiks tunda kellegi sugulast, kelle sõbral vedeleb selline kodus? :-/

Ja siis küsiks veel ühe nõmeda küsimuse - kui võimalik/võimatu on uut mähist ise mähkida (ma tean, et see on killer tegevus) või kui palju läheks see mõnes nurgapealses raadiotehnika parandusfirmas maksma?

Comment

Mõttetu n**ss.Mõni vend võibolla teeks ära ka, aga ilmselt saab sellesta mähisest asja.Kas tal mähisele minevad juhtmed on terved?Kuna nad on paralleelselt ühendatud ei saa üks kõll nii küpse olla ja teine on korras.Pisiviga ma arvan.
                  muusika on kuulamiseks

Comment

Mähisele minevad traadid paistavad küll terved olevat. Nii et ikkagi mähis läbi?

Comment

Mine sa tea.Liiguta neid.Kui mingit krõbinat vahest kuulda on, siis asi ikka nendes.Need juhtmed väga kavalad.See, et nad ühes tükis see ei loe.Seda ei märka silmaga kui ta katki on.
                      muusika on kuulamiseks

Comment

Ma mõõtsin testeriga. Kontaktidest kuni mähiseni on takistus null, seega ei tohiks katki nagu olla. >

Comment

Okei, suur valjukas on surnud, aga alumised on elus (jootsin kogu krempli lahti). Järelikult peaks filtrikonde tuksis olema? Öelge nüüd seda, et kui ma vahetan konde ära, siis kas kõrged lähevad ikka tööle? Kuna võim töötas algselt 4 valjuka peal, siis kas ta 3 peal saab hakkama? Ühe valjukaga ta ju töötas enne :

Et mis sisuliselt ahelas muutus, kui see üks valjukas ära kõrbes ja kas valjuka hukkumine võis põhjustada ka konde lahkumise igavikumaale?

Comment

Eino vaheta see konde ära ja vask.Töötab miks ei tööta.Lihtsalt kõrged tulevad rohkem esile.Keerad eq-st kesk/kõrgeid maha ja pole häda.Mingi vaist ikkagi ütleb, et see valjukas ei saa ikka nii pe**es olla, niiet teised valjukad korras.Lase mõnel targemal vennal üle vaadata.
                            muusika on kuulamiseks

Comment

Krt, see konde on 1uF/500V :-/

Käisin RET-is, Oomipoes ja Tevalos. No ei ole sihukest jurakat. Tevalos laiutati käsi ja öeldi, et nii suure pingetaluvusega konde ei peaks kriitiline olema. Niisiis ostsin ma RET-ist 1uF/250V konde ära. Enne kui ma kogu keemia uuesti kokku joodan, öelge, kas sellise kondeka kasutamine on ikka tervislik? Tevalos arvati, et kärab küll.

Comment

Working...
                              X