Teade

Collapse
No announcement yet.

filtri pool

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Aga kui ma teengi nii et ta lõikab 80 hz,siis tulevad need poolid ikka jumala suured.Ja kas seda proge mis sul on,kas seda saab kuskilt netist ka tõmmata?

    Comment


      #17
      Vaata seda lehte:http://ccs.exl.info/calc_cr.html
      seal paned nt. 2. järku lõikesageduseks 80Hz ja pooli ning konde paned kõrgsagedusvaljuka järgi,seega : konde 351yF ja pool 11,2mH(juhul kui valjukas pn 8om).
      Loe raamatuid! nt L.Abo"Raadiolülitused!"

      Comment


        #18
        Mul on kõrgsagedus 5.3oomi ja madalsagedus 8 oomi.Ma plaanis ehitada sellised kõlarid kus ma kasutan 4 valjukat:madalsageduses 10GD-34 ja 25GD-3-4 ja kõrgsageduses 3GD-2 ja 6GD-2-8.Madalsagedus valjukad on mõlemad 4 oomi aga kõrgsageduses on üks 8 oomi ja teine 16 ja ma mõtlesin et ma ühendan nad rööbiti,sellepärast ka selline takistus,sest kui ma nad jadamisi paneks siis tuleks hullult suur takistus.Aga ma nüüd ei tiagi kuda need madalsageduse valjukad panna,jadamisi tuleks 8 oomi ja rööbiti 2 oomi,et kumb nagu mõtekam oleks.Kui ma paneks 2 oomi siis tuleks see pool kõvasti väiksem ja millist filtri järku selliste valjukatega kasutada. :-/

        Comment


          #19
          Enamus võime EI TOHI 2 oomiga koormata
          Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

          Comment


            #20
            Aga mis valemiga ma seda arvutan et mitu oomi sealt filtrist välja tuleb sest poolid ja takistid need piaks ju takistust muutma.Ja kui ma jätakski need madalsagedused 8 oomi,ega siis sealt filtrist ju 8 oomi välja tule.

            Comment


              #21
              Ega ei tule jah, aga see kõikumine on suht väike 0.5-1 oM, seega võimule hlvasti veel ei mõju!
              Kui tahad teha 3ribalist kõlarit, siis loe "Raadiolülituis", sealt saad endale vajaliku info.

              Comment


                #22
                Mul oleks vaja teada kui pikka traati ja pooli mul vaja on:22,51mH ja 14,91mH,mul on 0,5 ja 1,2 mm traat olemas,niiet need poolid piaksid nende traatidega olema

                Comment


                  #23
                  triangel, traadi läbimõõtu ette andes saab arvutada kyll, mina arvutan värk käib proovimise teel, umbes pead aimama, palju peax keerde tulema, arvutad ära, siis vastavalt vähendad/suurendad ja kogu arvutuskäik uuesti, kuni õige tulemus käes. Tulemus ei saa kyll väga täpne, aga ajab asja ära.

                  Comment


                    #24
                    kaitss, ma võix arvutada, aga mul on vaja teada ka pooli aluse mõõtmeid... antud juhul läheb see pool sul ju hirmus suurex kui ise kerima kavatsed hakata, siis edu sulle :P 6,4mH kerimisega oli mul juba päris kõva kopp ees... 500 keerdu umbes ja 2,5 h, 2 tk tegin

                    Comment


                      #25
                      Treipinki kasutage kerimiseks
                      Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

                      Comment


                        #26
                        Need poolid tulevad suured jah,aga ma arvutasin 2 riba kõlari jaoks 2 järgu filtri ja sellised need filtrid tulid .Kas ma siis arvutasin midagi valesti?

                        Comment


                          #27
                          Ütleks kah siis oma sõna sekka. Nagu ma aru saan tahad teha kõlarid 2 ribalised, kasutades mingeid Vene bassielemente ja kõrgsagedusi, kusjuures kõrgeid tahad ühte kasti 2 tk panna. Kuid kõrgsagedused pole identsed, üks on 8 oomine ja teine 16 oomine - heakene küll, paned paralleelselt. Nii. See takistus mis kõrgsagedused kokku annavad ei mängi praegu erilist rolli. Nii. Lõigata tahad sa kust maalt - mingist 80 Hz käis jutt? Kas see 2ribalise kõlari jaoks mitte liiga madal pole? Tavaliselt on 2ribalistel jaotussagedus kusagil 2000...5000 Hz vahel, sina aga tahad vist jagada 80 Hz pealt? Neid bassivaljukaid oli sul mõeldud ühe kasti jaoks 2 tükki - need paned jadamisi tööle? Asi selles et ma saaks sellest 80 Hz jaotamisest siis veel aru, kui sul oleks 3ribaline kõlar - et esimene jaotus on 80 Hz ja teine ntx mingi 3000 Hz. Aga nii vist ei ole. Või on sul mõttes hoopis teha kõrgpääsfilter mis lõikaks kõlaritel bassisagedused altpoolt 80 Hz ära?
                          Sõnaga kas see 80 Hz jaotussagedusena pole nati liiga madal?
                          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                          indrek@sac.ee, +3725174765

                          Comment


                            #28
                            [url)http://www.audes.ee/new/maestro_line/335.htm[/url]Mul siis plaanis teha mõõtutelt mingeid sarnaseid kõlareid.Ja ma kasutan nendes kõlarites selliste vene kõlarite valjuhääldeid nagu S-30 ja 10AC-225.S-30 madalsagedus on 4oomi ja kõrg 8 oomi,10AC-225 madalsagedus on ka 4 oomi aga kõrg on 16oomi.Vot seda lõikesagedust ma nüüd ei tiagi täpselt kui suurt teha,mul on põhimõtteliselt vaja selliseid kõlareid mis mängiksid kõvasti kesk ja kõrgsagedust,aga ma ei taha et nad nii madalale mängiksid,et nad plärisem hakkaksid.Mul on subwoofer olemas,see siis mängib madalat sagedust. 8)Aga samas ei taha nagu ka selliseid kõlareid mis ainult kesk ja kõrget mängiksid,et natuke piaks ikka madalat ka mängima,aga siis niipalju et plärisema ei hakkaks. Ja kas teha siis kahe või kolmeribaline fiter?Madalsagedus valjuhääldid suuruselt ühe suured,10AC-225 valjuka magnet on mudugi suurem ja ta kannatab ka suuremat max võimsust(70w) ja nominaal on tal kah natuke suurem kui S-30 valjuka omal.

                            Comment


                              #29
                              Siis tee nii et lõikesagedus muidu oleks kui tavalisel 2ribalisel kõlaril - 2000...5000 Hz, ise pakuks mingi 3500 Hz lõikesagedust. Aga et need kõlarid mis sa teha tahad ei mängiks seda bassi madalamat otsa selle jaoks on sul tarvis kõrgpääsfiltrit - mis tegelikult on sobilik teha nii et paned konde lihtsalt vahele. Siis on 1. järku kõrgpääsfilter kaldega -6 dB. Konde väärtus võiks olla nii 50...200 mF - ise pead proovima mis sulle rohkem meeldib. Teine variant on see et teed 2järku kõrgpääsfiltri - koosneb poolist ja kondest. -12 dB kalle. Siin aga tuleb juba poole hakata kerima - samas ma arvan et kuna sul on nende poolid induktiivsused niigi suureks läinud siis pole mõte selle 2. järguga jamama hakata - kasuta lihtsalt kondet.
                              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                              indrek@sac.ee, +3725174765

                              Comment


                                #30
                                http://ccs.exl.info/calc_cr.htmlSiin üks lehekülg kus saab filtrit arvutada,kas ma pean siis sinna lõikesageduseks panema selle 3500hz? :-/Mind ajavad ribakõlarite sagedused segadusse,et kas see 3500hz on siis see sagedus kus see madalsagedus valjukas hakkab siis lõikama ?Et kas see natuke liiga vähe pole,sest 10AC-225 kõrgsagedus valjukas hakkab umbes 3150hz mängima ja S-30 oma alles 5000hz ???.Et kui ma panen selle madalsageduse 3500,siis jääb ju madalsageduse valjuka ja kõrgsageduse valjuka vahele nagu selline "auk".

                                Comment

                                Working...
                                X