Teade

Collapse
No announcement yet.

PA tehnika ost?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    PA tehnika ost?

    Tere,

    probleem selles, et septembris hakkan ostma PA helitehnikat, mida läheb vaja nii sise kui välisüritustel muusika mängimiseks. Raha on maksimaalselt 18 000 krooni, aga see on tõesti maksimum ja tahaks saada võimalikult odavalt võimalikult head tehnikat nagu ikka, kui rahakott ei ole väga paks. Plaanis osta siis 2kW helitehnika. 2 PA kõlarit woofer + horn ja 2 subwoofrit. Ehk kokku 4 kõlarit, vähemalt 4x500W. Woofrid võiks olla 15" ja kokku peaksid kõlarid siis 2kW võimaldama. Samas on vaja ka kahte võimendit, millega neid 2kW nominaalvõimsusega kõlareid toita. Võimendid peaks olema vähemalt 2x200W, aga ma ei tea kust võimendeid saada. Võimendid võivad loomulikult olla kasutatud. Tean, et TESLA nimelisi võimendeid, mis on suhteliselt head.

    Oleks siis vaja abi, kust ja kuidas saada võimalikult odavalt need komponendid, subwoofrid võin ka ise ehitada, aga kui ise siis mis woofritega? Mis vahe on PA woofritel ja igasugustel autowoofritel? Kas autowoofriga saab samasuguse PA helitehnika subwoofri või mitte? Samas kui ise ehitada, kust saada neid nurgametalle, kõlarijalgu, sobiv riie ja võibolla neid käepidemeid, et transportida.

    protuning.ee-s on odavalt igasugu PA tehnikat Pyle'ilt, aga ma ei tea, kas seda firmat saab usaldada ja kas tõesti saad niipalju vatte, kui nad lubavad.

    Teilt tahan lihtsalt soovitusi, mis woofrid või kõlarid ja võimendid. Kuidas see soov täita sellise rahaga, nagu varem mainisin?

    Ette tänades,
    eXtrance
    Muusikahull!

    #2
    Neid kõlari mettalnurkasid ja käepidemeid saad westbaldi poest

    Punane 6, Tallin

    http://www.westbalt.ee
    Kevad- Till tõuseb ja hernes tahab keppi

    Comment


      #3
      Võta ühendust Benoriga, saad 100x parema tulemuse kui ise tehes ja foorumit kasutades.

      Comment


        #4
        Teoreetiliselt on siis PA valjukate ülesanne võimalikult väikese sisendsignaali võimsusega võimalikult kõva lärmi teha Sellise summa eest saad ehk Sound&Light kataloogist midagi tellida.Selle kataloogi järgi müüb Westbalt´i pood.Muidu reeglina välitehnika on tunduvalt erinev kui sisetehnika.

        Mis idee järgi sa kõlarid 10x suurema võimsusega soovid kui võimendit?See nagu pisut liigsuur vahe.Kui kõlarite komplekt on 2kW(nimivõimsus), siis soovituslik võimendi oleks ca 1...1,5kW nimivõimsusega(takistused valitakse siis sõltuvalt komplektist 8...16oomi).Siiski tekib kahtlus, kas ainuüksi see võimendi mahub su hinnaklassi.
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

        Comment


          #5
          Kas 200-300W on liiga vähe 500W kõlari jaoks isegi kui kõlari tundlikus väga hea on? Ma kah ei ole asjaga kursis, aga olen pidudel 2x100W Tesla võimendiga 2x350W PA kõlarid edukalt ära toitnud, muidugi iseasi kas sa saad kõlaritest kätte seda mida need võimaldaksid, aga vähemalt on siis mingi varu. Nuh moonutused tulevad varem sisse, aga esialgu ei ole tõesti mingite meeletute võimendite jaoks raha, esialgu siis plaan kahe 2x250W või rohkem võimendite ost ja siis 4 PA kõlari ost, millest kaks on subwoofrid.

          Tänud vastuste eest,
          eXtrance
          Muusikahull!

          Comment


            #6
            kunagi kui veel raha oli, plaanisin ise osta 4xVisaton woofrit, ja hornid ja teha kaks sellist ja kaks sellist kõlarit. allahindluse ajal oleks kokku läinud maksma 9000.- plus materjal.

            Comment


              #7
              Originally posted by Extrance@Jul 8 2005, 20:00
              Kas 200-300W on liiga vähe 500W kõlari jaoks isegi kui kõlari tundlikus väga hea on?
              Kõigepealt. Siin foorumis ei ole mõtet kasutada sõnasid "ära toitnud". Eriti just siis, kui ei ole mingeid mõõtmisi.

              Tundlikkus ei puutu siin asjasse. Tundlikkus näitab, kui palju kisa iga vati eest saad. Mida suurem, seda parem muidugi. Aga siiski saad kõlarisse kütta ainult nii palju võimsust, kui palju võimendi seda annab. Liiga nõrga võimendiga võid kõlarid maha põletada - võimendi klippima minemisel tekib väga palju kõrgete sagedustega komponente (isegi üle inimese maksimaalse kuuldava sageduse) ja need põletavad kohe kiiresti tweetrid maha. Kui ikka tahad 500W kätte saada, siis olgu 500W võimendi; 200W võimendiga saad kõlaritest 200W eest heli ja vahet pole kas see on siis 200 või 500W kõlar. Tõenäoliselt said kunagi nendest kõlaritest kätte selle, mida võim võimaldas, mitte vastupidi.

              Väga kasulik oleks osta eraldi võimud kesk+kõrg ja sub ribadele. Siis saaks juba signaalide vahel oleva krossoveriga võimsused laiali jagada. Samuti ei saa tavaliselt kõlareid väga palju paralleeli ühendada, kuna takistus läheb madalaks ja erinevate tundlikustega kõlarite ühendamine solgib heli ära kui just filtrid ei ole spetsiaalselt tehtud nende koos töötamiseks. Samuti oleks siis juba vaja jubesuurt võimu, mis kogu kanalit korraga kütaks. Seega eraldi ribadele eraldi võimud ja siis elektroonilise krossoveriga jagad juba sagedused kõrva järgi ära ja paned tasakaalu paika.

              Arvestada võid ka sellega, et madalamatel sagedustel on palju rohkem võimsust, seega ei ole mõtet osta 500W sub ja 500W keskriba; parem siis juba natu võimsam sub ja nõrgem kesk.

              Ise soovitaks korra behringeri toodete poole vaadata. djstore.ee müüb päris hea hinnaga nende võimendeid ja kõlareid. Behringeri lehelt võib ka mõningat tarka infot leida. Behringeri võimendite võimsused eri takistuste juures on manuaalis kirjas, selle saab veebist. Arvesta sellega, et mida kõrgem takistus, seda madalam on võimendi väljundvõimsus. Paljud PA kõllid tehakse seepärast 8-oomised, et saaks neid 2 komplekti paralleeli panna. Ei ole mõtet liiga suuri kõlle teha, 2 väiksemat on palju paremini teisaldatavad.

              Comment


                #8
                segan korra vahele, mainiti Benorit, kas keegi teab Benori Grand võimude hindu?
                Benori muidu leiad siit lehelt:
                võimud Grand 300, 600, 800 http://www.hot.ee/benor/rus_amp.htm
                kõllid, kui ise ehitad, äkki saad ideed: http://www.hot.ee/benor/rus_aud_exist.htm
                -

                Comment


                  #9
                  No tänan vastuste eest, võtan kõike seda arvesse, aga tundub, et 18 000 krooniga ei saa korralikku PA tehnikat, kuna ainuüksi üks võimendi on ligi 10 000 krooni või üle.
                  Muusikahull!

                  Comment


                    #10
                    mida sa sellelt tehnikalt ootad?

                    tuttava-tuttava-tuttav uuendab enda tehnoparki - ripakil 150w kanalisse võim ja 200w kõlarid. ja seda suht odavalt.

                    PS: subwoofri vajadus tekib reaalselt alles suurte PA projektidega, sul oleks palju mõtekam osta 2 kõlarit ja 1 võim. võibolla oleks isegi 2x500w kõlarite asemel targem soetada 4x250w. iseasi kas rahakott kannatab.

                    PS: üritustel läheb tarvis ka pulti, CD-pleiereid, ja PALJU muud tehnikat peale võimu ja kõlarite. kui tegu kontserditega, siis vaja ka valgustehnikat. kui lihtsalt grillimiste ja saunapidudega tegu, siis saab ka vähema tehnikaga hakkama.

                    Comment


                      #11
                      18000 krooni eest saab kraami nii et kulub. Miks sa Benorisse ei lähe ? Ära karda, rahulik vanem vene mees ja väga kompetentne.

                      Comment


                        #12
                        Ma olen hetkel USA-s, muu tehnika Mixer, vinüülikad, cd-playerid ja kõrvaklapid ostan siit, sest need siin peaaegu 50% ja mõnel puhul isegi 60% odavamad. Septembri keskel jõuan Eestisse, siis hakkan helitehnikat soetama, eks ma astun siis Benorist läbi ja plaanid on ikka tõsised, mitte ainult saunapeod ja sünnipäevad vaid natuke suuremad üritused ja seda nii väljas kui sees, ehk on vaja piiratud raha eest tõesti kõlareid, mis on võimelised piisavalt helirõhku tekitama. Samas ei kannata ei mina, ega ka teised inimesed lihtsalt suurt lärmi ilma igasuguse kvaliteedita, seega tahan kvaliteetset heli võimalikult kõvasti, aga 18 000 on nagu see maksimum, mis nagu välja suudan käia. USA-st siis nagu toon dj tehnika ja Eestist pean ostma helitehnika, kuna kõlarite ja võimendite transport lihtsalt võimatu ja saatmisega läheb toll ja meeletud saatmiskulud otsa.
                        Muusikahull!

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by Extrance@Jul 12 2005, 19:41
                          ...samas ei kannata ei mina, ega ka teised inimesed lihtsalt suurt lärmi ilma igasuguse kvaliteedita....
                          http://www.dawksound.com/
                          See lehekülg sel juhul abiks
                          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                          Projektide pildid
                          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

                          Comment


                            #14
                            Mida kõike see Benor pakub? Kas kõlareid kah või ainult võimendeid? Kas keegi oskab umbkaudseid hindu öelda ja mida need võimendid endast kujutavad, kas stereovõimendeid kah neil pakkuda on? Äkki kellelgi inffi?
                            Muusikahull!

                            Comment


                              #15
                              Benoril on lampvõimud ja see garanteeribki kvaliteedi ka peale põhjakeeramist.

                              Comment

                              Working...
                              X