Teade

Collapse
No announcement yet.

kõlarid&oomid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kõlarid&oomid

Kuidas seda mõista kui ressiiveril peal markeering 4-8 Ohm ja 8-16 Ohm ? St. et saab lültada 4-8 Ohmi pealt 8-16 Ohmi peale.

Tegemist Yamaha võimendusega, marki ei oska öelda.

gyaala

Pakun, et sillatuna kannatab 8-16 oomi ja ilma sildamata siis 4-8 oomi.Aga nii vähese infoga on raske midagi öelda.Vb ka veel seda, et erinevate väljundite alla on lubatud erinevate takistusega kõlarid. <_< Või on tõesti lüliti kuskil vahel....Tee tagapaneelist pilti siis räägime uuesti.Tahaks ka päris näha mis seal taga on
    muusika on kuulamiseks

Comment

Yamaha võimenditel on tõesti tagapaneelil lüliti.
      Juhuks, kui sul manuali pole, vaata http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/eng.../re/RX-V393.pdf
      ja sealt "cautions".
      Ehk siis pole asjal sildamisega mitte kübetki pistmist, vaid küsimus on kasutatavate kõlarite nimitakistuse suuruses ja selles, kas kasutatakse ühte, või kahte kõlaripaari main channelites.
      Kui jõud on taga, lendab ka kana mesipuusse.

Comment

Pilti kahjuks teha pole võimalik, uurisin kunagi ühe tuttava Yamaha ressiiverit, aga jah... asjad on nii nagu vanajuhe räägib.

Veel mõned küsimused:

Mida kujutab endast sildamine ?

Kui ma sellelaadsel Yamaha ressiiveril impedantsvahemikul 8-16 ohm (st. seda ei peakanalile võib ühendada ühe paari 8 oomiseid või 2 paari 8 oomiseid) ühendan peakanalile järjestikust ühendamist kasutades kaheksa 4 oomist kõlarit, kas kõik töötab korralikult ?

Comment

Sinu poolt pakutud jadaühenduse puhul töötab asi kahtlematult.
          Mis aga puutub sildamisse, siis selle puhul juhitakse ühte algselt stereovõimenidina töötava võimu ühte kanalisse signaal 180 kraadi faasis pööratuna ning väljund võetakse kahe kanali nn. soojade otste vahelt.

Comment

Sellest, et kõlarite nominaaltakistus ei tohi olla väiksem kui resiiveri oma, on siin foorumis paljude teemade all räägitud, kuid kas keegi on proovinud oma 8 oomist ressiiverit kokku kärsatada ühendades sinna taha 6 oomine kõll. On erinevus piisavalt väike et ressiiverga midagi ei juhtuks ? (jutt ei käi lampvõimust)

gyaala

Comment

Arvestades seda, et lisaks kõlari aktiivtakistusele omab kõlar ka reaktiivtakistust ning arvesse võttes andmeid, kus isegi noilsamustel 8 ohmistel kõlaritel langeb kõrgematel sagedustel reaktiivtakistus isegi 2-3 ohmi kanti, siis reaalset mahapõletamisohtu ei näe.
              Ainus, mille otsa võid astuda, on kaitselülituse käivitumine.
              Endal istuvad Yamaha RX-V393 taga esikõlaritena 3,8ohmise aktiivtakistusega kõlarid, mille reaktiivtakistus 16kHz juures on 2.3ohmi ja pole siiani ka täisvõimsusel täheldanud võimendipoolset isegi tagasihoidlikumat vastuhakukatset... :P

Comment

Äkki viicid lahti seletada, mida tähendab aktiivtakistus ja mida reaktiivtakistus.

tänud,

gyaala

Comment

Aktiivtakistus R on takistus, mille mitmeribalise kõlari puhul määrab madalsagedusvaljuhääldi nimitakistus, kuna reeglina madalpääsfiltris on temaga jadas vaod induktiivpool.
                  Reaktiivtakistus Z on aga kombinatoorse iseloomuga sagedusest sõltuv takistus, mis moodustub kõlari filtris kasutatavate induktiivpoolide ja kondensaatorite kombinatiivsest takistusest.
                  Ideaalolukorras ei erine reaktiivtakistus aktiivtakistusest väga dramaatiliselt, kuid mida keerulisem filter kõlaris kasutusel on, seda suurem on nendevaheline vahe.

Comment

Minul on selle asjaga vähemalt nii, et kui lülitan sisse ntx ainult A kõlaripaari, siis 4-8 ohm. Kui aga A+B kõlaripaarid, siis 8-16 ohm.
                    Mul siis Pioneeri võim, aga ma arvan põhimõte sama.

Comment

Originally posted by &#045;kaur&#045;@Jul 10 2005, 22:20
                      Minul on selle asjaga vähemalt nii, et kui lülitan sisse ntx ainult A kõlaripaari, siis 4-8 ohm. Kui aga A+B kõlaripaarid, siis 8-16 ohm.
                      Ikke just ristivastupidi...kuna kahte kõlaripaari A+B kasutades lülituvad need rööbiti, ehk siis takistus poolitub.

Comment

http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/...re/RX-V393.pdf

siin erinevad kanalid:

REAR
                        CENTER
                        MAIN

rear - tagakõlarid, center - keskkõlarid, main - peakõlarid

milles seisneb kesk- ja peakõlarite erinevus ?

tundub, et kui MAIN kõlarikanalitele ühendada 2 kõlaripaari, olenemata sellest kas on lülitatud vahemikku 4-8 Ohm või 8-16 Ohm, siis ühe kõlari kohta on nimitakistus poole suurem kui ühe kõlaripaari korral või olen ma nüüd millestki valesti aru saanud ?

MAIN

A or B: 4Ohm Min./SPEAKER
                        A + B : 8Ohm Min./SPEAKER

MAIN

A or B: 8Ohm Min./SPEAKER
                        A + B : 16Ohm Min./SPEAKER

Comment

Originally posted by vanajuhe+Jul 10 2005, 22:28--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (vanajuhe @ Jul 10 2005, 22:28)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-&#045;kaur&#045;@Jul 10 2005, 22:20
                          Ikke just ristivastupidi...kuna kahte kõlaripaari A+B kasutades lülituvad need rööbiti, ehk siis takistus poolitub. [/b][/quote]
                          Eih, just täpselt nii.
                          A, B 4-16ohm.
                          A+B 8-16ohm.
                          Vot.
                          Või olen jälle ise valesti aru saanud?

Comment

Mul on hetkel brig 001 üks kanal läbi ja kaks 4 oomist kõlli on ühe kanali taga paralleelselt.Olen laksutand ni palju kui torust tuleb, aga pole maha põlend.Teistele ei julge soovitada, aga praktikas pole suutnud ühtki võimu maha põletada sellise trikiga.
                            muusika on kuulamiseks

Comment

Originally posted by &#045;kaur&#045;+Jul 11 2005, 00:57--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (-kaur- @ Jul 11 2005, 00:57)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
                              Originally posted by vanajuhe@Jul 10 2005, 22:28
                              <!--QuoteBegin-&#045;kaur&#045;
                              @Jul 10 2005, 22:20

Ikke just ristivastupidi...kuna kahte kõlaripaari A+B kasutades lülituvad need rööbiti, ehk siis takistus poolitub.
                              Eih, just täpselt nii.
                              A, B 4-16ohm.
                              A+B 8-16ohm.
                              Vot.
                              Või olen jälle ise valesti aru saanud? [/b][/quote]
                              Vabandan...pea soojusega juba segi läinud.
                              Silmas oli peetud ju kõlari miinimumtakistust, mitte koondtakistust, mis väljundi taga istub.

Comment

Working...
                              X