Teade

Collapse
No announcement yet.

kõlarid&oomid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sellest, et kõlarite nominaaltakistus ei tohi olla väiksem kui resiiveri oma, on siin foorumis paljude teemade all räägitud, kuid kas keegi on proovinud oma 8 oomist ressiiverit kokku kärsatada ühendades sinna taha 6 oomine kõll. On erinevus piisavalt väike et ressiiverga midagi ei juhtuks ? (jutt ei käi lampvõimust)
    mul on yamaha rx-v450 ja tegelikult võib vaiksema volumega kanali isegi lühisesse lasta, ei juhtu midagi.kui häält juurde keerata siis on ülekoormus ja võim lükkab ennast välja.sisse lülitades ütleb et check speaker wires.kokku ei saa kärsatada nii lihtsalt

Comment

Originally posted by vanajuhe+Jul 10 2005, 22:28--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (vanajuhe @ Jul 10 2005, 22:28)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-&#045;kaur&#045;@Jul 10 2005, 22:20
      Minul on selle asjaga vähemalt nii, et kui lülitan sisse ntx ainult A kõlaripaari, siis 4-8 ohm. Kui aga A+B kõlaripaarid, siis 8-16 ohm.
      Mul siis Pioneeri võim, aga ma arvan põhimõte sama.
      Ikke just ristivastupidi...kuna kahte kõlaripaari A+B kasutades lülituvad need rööbiti, ehk siis takistus poolitub. [/b][/quote]
      Hmm, r88biti liituvad takistuste p88rdv22rtused (ehk juhtivused) ning kogutakistuse saamiseks tuleb uuesti v6tta p88rdv22rtus. Ei ole nii, et poole v2iksem takistus.

Jadamisi yhendades liituvad takistused otse.

V6i on mulle midagi fyysika loengust valesti meelde j22nud, kuigi kahtlen, sest V.Bender tegi asja ikka suht selgeks
      |V|355 VV17|-| 7}{3 |3357, [)13 (_1|<3 7]-[3 R357
      Kõik õhkrelvadest: www.Field-Target.ee.
      Airguns.ee - Eesti ainuke vaid õhkrelvadele pühendatud foorum!

Comment

Originally posted by rmg@Jul 13 2005, 21:52
        Hmm, r88biti liituvad takistuste p88rdv22rtused (ehk juhtivused) ning kogutakistuse saamiseks tuleb uuesti v6tta p88rdv22rtus. Ei ole nii, et poole v2iksem takistus.
        Jadamisi yhendades liituvad takistused otse.
        V6i on mulle midagi fyysika loengust valesti meelde j22nud, kuigi kahtlen, sest V.Bender tegi asja ikka suht selgeks
        Takistite jadaühendusel takistused liituvad, see on õige.
        Takistite rööpühenduse puhul on see pöördväärtuste kaudu arvutamine ka õige, aga võiks lisada veel mõne teisenduse siia juurde, praktikas abiks...

Mitme võrdse takisti rööpühenduse korral võrdub kogutakistus üksiku takisti takistus jagatuna nende arvuga. Näiteks kaks 8-oomist rööbiti annavad kogutakistuseks 4 oomi, kaks 4-oomist rööbiti annavad 2 oomi, neli 8-oomist rööbiti on 2 oomi...

Kahe rööpühenduses takisti kogutakistus on

Kood:
           R1 x R2
        R = ---------
           R1 + R2
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Originally posted by rmg@Jul 13 2005, 21:52
          Pigem tagus pähe mitte ei teinud selgeks .
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Nojah, see 2 yhesuguse taki r88biti yhendamine on siis erijuht. Ma nagu m6tlesin yldvalemi peale.
            |V|355 VV17|-| 7}{3 |3357, [)13 (_1|<3 7]-[3 R357
            Kõik õhkrelvadest: www.Field-Target.ee.
            Airguns.ee - Eesti ainuke vaid õhkrelvadele pühendatud foorum!

Comment

Lihtne meelde jätta:

takistuste pöördväärtuste summa pöördväärtus

kehtib ka muuseas induktiivsuse rööpühenduse ja kondeka jadaühenduse korral.

Comment

Working...
              X