Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika 010 võim

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Radiotehnika 010 võim

    Ostsin omale radiotehnika 010 võimendi-vist on see.Väljunvõimsus vist 50w*2.Küssa on selline,et kas see on võimu viga,et kui panen 2 s90 järgi,siis hakkab kuumax minema.Vanamehel oli mingi muu 50*2 võim ja see ei läind kuumaks ???
    Veel kas sellele võimule võib 8 oomiseid kõlle järgi panna. ;D
    Hea hinnaga helitehnika minult:woofrid,võimud,makid,kõlarid,kastid!
    145,6db!Eesti kolmas tulemus oma klassis!

    #2
    Võib küll(omad kogemused).Maksimaalne mis taha võib panna on minuarust 16 oomi. ;D
    smasher55@hot.ee<------küsimused

    Comment


      #3
      Nosa võid üle 16 oomi ka panna, aga siis käib kole vaikselt.TAkistusega on nii, et kui võimul on lubatud näiteks 4 oomi järgi paned, võib suurema takistusega kõlli järbi panna, aga väiksema takistusega mitte mingil juhul.Suurem takistus on isegi tervislikum.Vähem kahinat ja võim ei lähe nii kuumaks.
      muusika on kuulamiseks

      Comment


        #4
        Tuumik,mis kahinat sa ajad?Võid küll jah s-90-d järgi panna!
        Kui kuumax ta siis läheb?
        Mis värvi lähevad saiad kui neid mudida?

        Comment


          #5
          Esiteks, minuteada on 010 4-oomi kõllidele disainitud. Seega alla selle ei tohi panna, siis lähevad voolud liig suureks ja võib asja transid läbi lasta. Kui väga palju üle selle paned, siis ei saa kogu võimsust kätte.

          Teooriast: Võimu võimsust piirab 1) tema toitepinge 2) tema transide max. vool. Esimese piirava kriteeriumi maksimaalse võimsuse saad valemist: P=U*U/R, ehk toitepinge ruut jagatud takistusega. Ehk siis sama toitepinge juures saad rohkem võimsust väiksema takistusega. Vooli teat. võimsuse juures saad valemist: I=ruutjuur(P/R). Siit näed, et takistuse vähenedes suureneb vool.

          Ja võimu väljundvõimsus näitab, kuipalju ta ise suudab välja anda. Ja kui sinna suuremad kõllid taha panna (ja takistus jääb normidesse muidugi), siis ei juhtu midagi halba. Lihtsalt su 90W kõlar mängib kuni 50W võimsusega ja muud midagi.

          Kuumusest niipalju: võimu radikatel eraldub umbes sama palju võimsust kui seda väljundisse läheb. Seega: kui ntx tümpsutad 2x30W juures, siis köetakse tuba ka umbes 60W-ga. Ning see muidugi kuumutab radikaid. Ja radikas jaotab selle suuremale pinnale ära, et paremini seda õhku ära anda. Niikaua, kuni transi enda temp. ei tõuse üle lubatu, ei juhtu midagi... Ja selleks piiriks on 125C transi sees vast (väljas vähem). Muidugi enne seda võib hakata juba midagi muud kärssama. Lihtne reegel on see, et kui veel saad radikatel kätt peal hoida, ei ole veel midagi viga.
          010-l on radikate peal too plekist karp. Ettevaatust sellega, radikad ise on eraldi pinge all. Seega ära võta seda karpi lahti, kui võim on toite all, lühistad karbiga radikad ära ja ongi läbi. Ning samal põhjusel hoia seda karpi ikka peal, mingi suvaline kruvi vms. Võib muidu võimu maha põletada...

          Comment


            #6
            Äkki on keegi võimendi lõppastme jõudevoolu üleliia suureks kruttinud ??? (ürtanud omaarudega , nagu netis "õpetatakse" A klassi võimendit tegema )

            Muide A klassi võimendis läheb energiast 75% umbes kütmiseks
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

            Comment


              #7
              helis siis ka midagi muutub kui jõudevool on liiga suureks krutitud?

              Comment


                #8
                pidavat nii olema, et mida suurem vool, seda kvaliteetsem, aga võimsus väheneb, aga mida väiksem vool, seda vähem soojeneb, aga võimsus kasvab.
                Mul nimelt üks sillatav kontsertvõim.Mingi vana vene oma.Lõpukad on kt802.Isegi ilma sisendpingeta soojeneb üks pool päris palju.Kuumaks ei lähe aga soe küll.too on s90 järel ja kui kõll otsa lõppeb on indikaator poole peal.samas teine pool ei anna mingit soojenemise märki ja see pool mis koguaeg soe ei muutu ka oluliselt.
                Ilmselt siis on mingid häälestused pees.Ei jaga seda systemit nii hästi kahjuks.Väljundeid on tal tohhuijaa.Mitme takistuse jaoks eraldi.Nimelt on ta väljundtrahvoga
                muusika on kuulamiseks

                Comment


                  #9
                  helis siis ka midagi muutub kui jõudevool on liiga suureks krutitud?
                  ----------------------------------------------------------
                  Kui jxudevool on liiga vaike, siis tekib astme moonustus sisse. (vaikestel vximsustel suur moonutus, sest trans ei ole pidevalt avatud ja teda avab tugevam signaal).
                  Kui jxudevool natukene suurem, siis pole hullu midagi pigem isegi puhtam heli. Kuid jxudevoolu pidevalt suurendades jarjest paremaks heli kull ei lahe, sest igal transil on oma txx punkt(oma jxudevoolu piirkond), kus ta txxtab kxige paremini.

                  Comment

                  Working...
                  X