Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Lainepikkus (ühik m) on levimiskiirus (m/s) jagatud sagedusega (Hz, ja mitte hz).
Heli levimiskiirus õhus on umb. 334m/s ja sõltub õhu temperatuurist.
(Muide, valgusega ja raadiolainetega on sama valem, ainult levimiskiirus on 300000000m/s)
Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Originally posted by KaruTEC@Aug 24 2005, 11:11 ma ei soovita kreeklase väidet küll aluseks võtta.
1kHz on 30cm.
ole siis nii hea, ja arvuta mulle detsimeeterantenn(dipool)sagedusele 600MHz
ainus nõue on et teda saaks ehitada ja pärast üles leida ilma mikroskoobi abita.
vahet ei ole.kõik nad levivad lainetena.mida kõrgem sagedus, seda väiksem on lainepikkus.selle järgi toimubki jagunemine.helilaine on üldisest lainetusest ainult üks kindel vahemik,mida inimese kõrv kuuleb ja fikseerib.
to DGH:ära usu jah minu juttu.ma liigutasin väärtuste teisendamisel koma teisele poole.300 meetrit on.(kui hästi täpselt arvutada,siis isegi natuke rohkem,aga arvutuste jaoks on lihtsam ja parem kui võtad aluseks 1kHz=300m)
hea küll,arvutage ise kui kõvad füüsikud ja matemaatikud olete.valem sisaldab kreeka tähti,aga ma jätan need välja sest arvuti ei tunne neid.
lainepikkus=heli levimise kiirus (mm/mikrosekundis) jagatud sagedusega (MHz)
mina sain oma tulemused peastarvutamisel(piinlik küll,aga see oli laiskusest)
arvutage ka, ja andke tulemusest teada.
Comment