Teade

Collapse
No announcement yet.

kõllid kenwoodi maki küljes

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kõllid kenwoodi maki küljes

    Probleem selline et oman autos Kenwoodi KDC-303R makki millel puudub täiesti bass. Midagi nagu on aga vähe. Tean et antud makil on olemas nupp millega saab madalad sagedused maha nottida (LAOD ON/OFF) kuid selle taga asi pole.

    Hetkel on autos mingid ümmargused täiesti tavalised juustust kõlarid millel pole kirjas ühtegi märki kõlli andmete kohta. Proovisin poest ovaalikaid 2ribalisi kõlle ja mis tulemus, need teevad veel hullemat pininat kui need juustud mis mul on. Panime ühele teisele tuttavale samad 2realised ja tümps missugune.

    Arvasin et probleem minu maki kaabelduses. Kuid arvatavasti mitte kuna pistsin maki lausa poes vitriini ja testisime seal erinevaid kõlle. Tulemus selline et ovaalidega tekib probleeme, ümmargustega on kõik OK. Kui ma pisut meenutan siis vist ovaalsed olid mitmerealised aga ümmargused olid täiesti tavalised.

    Kas see tähendab et ma mitmerealisi kõlle oma makile külge ühendads ei saagi?

    #2
    Loll küsimus, aga kas bass on ikka peale keeratud? Proovi makile võimendi taha panna, maki enda võim on nagunii pask ja ovaale korralikult ära ei võimenda.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

    Comment


      #3
      maki võim on küll pask, aga mitte nii pask, et ovaalidega hakkama ei saa. mul oli kunagi mingi kenwoodi "4*40" ja ovaalidega tekkis probleem alles siis kui 2 ühe kanali külge panin.

      Comment


        #4
        maki võim on küll pask, aga mitte nii pask, et ovaalidega hakkama ei saa
        Japp, seda küll. Saab hakkama, aga mitte korralikult. Ilmselt pole konkreetsel juhul ka viga selles, et makk ei jõuaks võimendada, vaid selles, et makk on natsa katki, ma lihtsalt soovitasin võimuga proovida, et äkki töötab ja nagunii hakkab võimuga meeldima, seega pole vaja sel juhul makki parandama hakata
        Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

        Comment


          #5
          Nii madalad kui ka kõrged on lausa põhja keeratud, ja makk on ka 4*40.
          Täpsemat infot maki kohta saab aadressil http://www.kenwood-europe.ru/download/manu...080_303-rus.zip

          Väidate et makk on katki - mida te selle all mõtlete ???

          Comment


            #6
            Kui kõlari juhtmed sassis, võivad kah madalad ära kaduda. Kas ühele valjukale lähevad ikka mõlemad (nii pluss kui miinus) õiged juhtmed? Poes vitriinis arvatavasti läks pistikuga külge, siis sealt ehk võttis õiged juhtmed kasutusse. See ainult oletus, aga kontrollida võid ikka.

            Comment


              #7
              selline küsimus, et kas ovaalid olid kuskil kastis, või kinnitatud kõlalaua külge????? Kui ei olnud siis on täiesti mõistetav, miks need ainult "pinisesid". Need "juustud" sulautos on kindlasti kas uste sees, või taga aknalaual. kruvi oma "juust" lahti ja võta kõlalauast vähe eemale, heli tugevus ja kvaliteet langevad kohe.

              Comment


                #8
                No stendis peaks ikka natsa bassi ka taguma, ma saan aru et praegu tuleb sealt ainult pinin välja. Muide mis juhtub, kui sa bassi regullid? Muutub üldse midagi?
                Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

                Comment


                  #9
                  Nokitsesin eile pikemalt auto helitehnika kallal ja ennäe imet, jõudsil sihile mida UneMati siin kirjeldab. Kogu point oligi selles et kuna mul autosse saab hetkel paigaldada ainult ümaraid kõlle, siis ovaale nagu ei saa ja kui sai nn. "võrreldud" kas uued on paremad kui vanemad siis tekkiski see effekt et juustud olid fikseeritud kujul sõidukis aga uus oli nn. "peos". selles tuleneski see pinina ja bassi vahe, kõlakoja puudus.

                  Kuigi jääb arusaamatuks veel paar asjaolu.
                  1) poes sai nagu stendis proovitud ja sealt tuli ka nagu pinin, heli vahe oli ikka totaalselt võrreldav
                  2) sai ka proovitud ühe tuttava poolt kõlarit koos kastiga ning see oli ka minu maki taga suht nukker, tema masinas aga igati vinge, kuigi teisel on autos 80-test aastatest automakk, nime kandi "Blaubunkt" või midagi sellist (võimu ei olnud).

                  Comment


                    #10
                    Noh hea, et makk korras on. mine tea mis seal stendis ja tuttava autos valesti võis minna, üsna tõenäoline, et näiteks ühel kõllil panid + ja - valesti, sel juhul kustutavad nad teineteise bassi täiesti ära. Seda on kõige lihtsam kindlaks teha balansi keeramisega, kui siis bass tekib, siis tuleb ühe kõlli juhtmed ringi tõsta. Kui hakkad ovaale installima, siis soovitan sul vineerist uus aknalaud teha, tehase omad on tavaliselt soome papist ja hakkab plärisema sul see värk kui vurtsu juurde keerad.

                    P.S. Palju parema heli saaks, kui ovaalide asemel panna esiustesse komponentkõlarid. Vajaduse korral natuke klaaskiu ja polüestervaiguga mökerdada, et kõlarid korralikult ukse sisse panna, kõlaritele veel võim ka vahele ja heli missugune!
                    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

                    Comment


                      #11
                      MA arvan, et sul mingi loll viga.+ja- sassis.Ovaalidel ja ümmargustel ei ole kindlat reeglit, et üks mängib paremat passi, või mõnda saab makile järgi panna ja teist ei saa.SAmuti ei koti makile kas tal on järel mitmeriba kõllid või ühe ribaline.KAs sul kõllid on ikka kastis või kõlalaual.Lihtsalt magneti peal toetuma pannes ei ole passist haisugi.Väga kahtlane, et makil midagi viga.Kui siis settings nässus.aga maki settings peaks nullima kui aku korraks järelt ära võtta.
                      muusika on kuulamiseks

                      Comment


                        #12
                        Kui hakkad ovaale installima, siis soovitan sul vineerist uus aknalaud teha, tehase omad on tavaliselt soome papist ja hakkab plärisema sul see värk kui vurtsu juurde keerad.

                        Aga kui kere külge keerata? kuidas siis on? ei tohiks ju plärisema hakata. Sõidukiks rullnoka bemm. Originaal augud sai suuremaks lõigatud.

                        ps. ka oleks tark muidu alt kinni ehitada! Hetkel kõlari alumine osa (magnet) ripub otsapidi pagaasnikus.

                        Comment


                          #13
                          Võid proovida pleki külge keerata, kui hakkab väristama, eks siis paned vineeri. Kasti ära taha ehita, ovaalid ongi mõeldud suures kastis, ehk siis pagassis mängima.
                          Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

                          Comment


                            #14
                            siuke küssa veel et kui makk annab välja alates 100 Hz siis pole nagu lootustki kuidagi välja orgunnida sealt madalamaid helisid?
                            Ehk siis subbaka idee võib ka maha matta(antud maki suhtes).

                            Comment


                              #15
                              Kas siis mõtled et kasseti osa reprodusteerib sagedusi 100...ntx 10000 HZ!?! Või on sagedused alla 100 Hz üldse ära lõigatud? Viimasel juhul kui on püsiv nähtus siis tõesti subbakat sa kasutada ei saa, kuid selles viimases variandis ma kahtlen - peaks ikka normaalne sagedusriba olema, s.t. alates 30 Hz ...14/15 kHz.
                              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                              indrek@sac.ee, +3725174765

                              Comment

                              Working...
                              X