Teade

Collapse
No announcement yet.

S-Video  -> Scart või RCA

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

S-Video  -> Scart või RCA

Tere,
    Seda teemat on siin pidevalt käsitletud, kuid päris selgeks ma seda asja veel saanud pole. Niisiis on mul selline kaabel:

Arvuti S-Video väljundist ma selle kaabliga pilti telekasse miskipärast ei saa.
    Siit siis tekkisidki sellised küsimused:
    Kas kaabel on ikka õigesti tehtud?
    Kas mu LG (täpset marki ei tea praegast) telekas võimaldab S-Videost pilti Scardi kaudu?
    Kas mu arvutist ikka tuleb S-Video kaudu pilt välja?

Juhul kui telekas ei toeta S-Video saatmist Scarti, siis milline oleks skeem S-Video -> RCA?
    Kuda kindlaks teha kas Arvuti S-Video väljundist tuleb ikka pilt välja?
    Arvuti on DELL LATITUDE CPt s.
    Oskab keegi aidata?

P.S Kaabel Tevalos tehtud.

Rein

Skeemi peal ei näe ma maandusotsa ? Vôibolla lihtsalt joonistamata jäetud, ok..
    Mida telekas näitab samal ajal? Kas arvuti ütleb, et tal on telekas taga (see kindlakstegemine käib üldiselt 75 oomi kontrolliga TV-out pesas) ?? Vôibolla on viga draiverites vôi selles, et see TVout tuleb kuskilt "Sisse lülitada"
    Kui on windowsiga tegu siis peaks saama seda asja korraldada "Display propertis" alt
    Ja veel... osadel videokaartidel (eriti odavamatel) on Svideo pistik,kuid seda sealt parema tahtmise juures kätte ei saa, saab ainult komposiitvideo...

Kui vana on see LG telekas? vanemad tôesti ei näita Svideot..AGA mustvalge pilt peaks sellisel juhul ikka tulema ja kui kuskilt settingutest m22rata, et komosiitvideo,saaks värvid kah kätte
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Minu teada on see ühendus küll väga vale. Võrdlesin lihtsalt scarti ja s-video ühendusi.
      http://www.proav.de/index.html

Comment

Skeem on täpselt nii nagu kaabel on st. S-Video pistikus on ots (4) ühendatud Scart (20) otsaga ning (2) -> (17). Rohkem midagi ühendatud pole. Läheb ainult üks varjestusega juhe, varjestus siis (2) -> (17).
        Kui telekas lülitada AV peale siis must pilt, ühesõnaga vahet pole kas kaabel taga või mitte. Tegelt kui scarti midagi panna siis peaks ju automaatselt ümber lülitama.

Arvutis kaart ATI RAGE MOBILITY -M1 AGP 2X. Tegelt hakkasin nüüd Display Properties'i alt vaatama ja leidsin jah sellise koha kus näitab kuhu väljund läheb (MONITOR,PANEL või TV). Kahjuks ei märganud ma seda varem vaadata. Võib olla peaks siis sealt ringi lülitama.

LG peaks küllalt värske olema - 1,5 aastat tagasi ON-OFF'ist ostet.

Aga see kaabel on mudu õigesti tehtud? Kuda scardi asemel RCA'd panna (telekal ees ka video ja audio sisend)?

Rein

Comment

Ah sa raisk, muidugi õige. See number 19 juhtis mõtted kõrvale. Siis tuleb otsida arvutist, kuidas video väljund sisse lülitada, niisama sealt pilti ei tule. Proovi.
          Sellesama kaabli ühendad RCA külge ja ongi video saäl sees.

Comment

Kumba pidi ma RCA külge ühendan? RCA'l on Ground välimine?

Rein

Comment

Ma siiski olen kindel, et ka scart peaks töötama. Kui RCA, siis välimise rõnga külge maandus, juhtme varje, 2 s-video pistikust.
              Keskmise otsa külge sisemine juhe, 4 s-video pistikust.

Kuid enne, kui lõhkuma-tinutama hakkad, vaata ikka scart-i varjant üle. Kas telekal saab kuidagi erinevaid video sisendeid ümber lülitada (scart ja rca). Arvuti TV out peale. No peaks kuidagi pildi üles leidma >

Comment

Selle joonise järgi sul asi tööle ei hakka.SVHS st peavad tulema 2 signaali-heledus ja värv+kummalgi otsal varjestus.
                Mul on ees kataloog,erinevate ühendusskeemidega.Püüan seletada,kui aru ei saa panen pildi üles.
                SVHS 1 ja 3 kontakt- (3signaal,1 varje)läheb Scarti 18 ja 20 otsa peale (18 varje,20 signaal)
                SVHS 2 ja 4 kontakt-(4 signaal,2 varje)läheb Scarti 13 ja 15 otsa peale (13 varje,15 signaal)
                Selline ühendus on mõeldud,kui tahad lasta SVHS signaali Scarti sisse.
                Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Miks 18 = varje, peaks 17 olema?
                  Must-valge võiks ju ka sellega ette tulla või mis?

Muidugi ei saa, s-video 2-4 osad annavad color signaali välja, mida küll selle juhtme tegija mõtles?

Algul prooviks võiks s-videosse mineva juhtme ümber tinutada,
                  2 tõsta 1-he peale,
                  4 tõsta 3-he peale.
                  Must-valge pilt ikka võiks tulla.

Comment

To:Urmas
                    Scart 17 kontakt on ka varje,kuid VÄLJUVALE signaalile.

Comment

Aga kas RCA puhul töötaks: S-Video (4) -> RCA sisemine ja S-Video (2) -> RCA välimine?

Rein

Comment

SVHS 4 kontaktist tuleb välja VÄRVISIGNAAL.
                        Must valge pildi saad siis ette,kui antud skeemi puhul tõstad otsad ümber:
                        SVHS kont.4 tõstad ümber kontakti 3
                        SVHS kont.2 tõstad ümber kontakti 1

Comment

To:Rein
                          RCA ka sind ei aita,sest SVHS 4 kontaktist tuleb värv,must valge pildi jaoks on vaja aga heledussignaali koos sünkroga.

Comment

RCA puhul siis:
                            s-video 1 = varje = rca välimine rõngas.
                            s-video 3 = keskmine juhe = rca keskmine pulk.

Comment

Järelikult pole mul mõtet uuesti koju proovima minnagi, see kaabel on lihtsalt üle-jala tehtud. Krt 100 eeku maksin ta eest. See sihuke univ. kaabel, et seal audio ka küljes (ühes otsas S-Video ja 3.5 stereo pistik ning teises otsas Scart, 3.5 stereo läheb siis scardile vastavalt 2,4,6).
                              Ei tea kas Tevelosse tagasi viia ja nõuda uut (tsekki loomulikult ei küsinud - arvasin, et kui ikka Tevalos tehtud siis korralik ja mis nii lihtsa asjaga ikka olla saab)?

Rein

Comment

Working...
                              X