tere .on resiiver yamaha rx-v550 ja kõlarid SM1000 ja S400. resiiveri võimsus on min. 90w kanal./RMS) kõlarid vastavalt 250 music ja 400 music max.ilma woofri toeta ei taha kohe mitte madalaid mängida. kõllid on 30-20000 ja 25-25000hz. tundlikus 91 ja 89db.manualis kirjas et resiiver peaks võimaldama 20-20000hz.äkki on kõlarid selle aparaadi jaoks liiga võimsad või oleks mõistlik hoopis ainult võimendi osta? kas see on resiiverite viga? äkki oskab keegi nõu anda ja midagi soovitada.ise olen selles asjas alles algaja.
Teade
Collapse
No announcement yet.
resiiveril vähe basse
Collapse
X
-
Esiteks, kõlarid pole kindlasti võimsad, see 250W või 400W on totaalne BS.
Teiseks, Yamaha ongi pisut vesisema bassitoetusega, ei ole nii jõuline all otsas.
Kas sul receiveri menüüst mingi HPF-filtrit rakendatud pole?Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
indrek@sac.ee, +3725174765
-
Äkki mängivad kõlarid vastand-faasis ja bass kaob sellest ära? Kui ei siis võib lihtsalt järeldada ka, et kõlarid nirud. Omal on Audes 109kloonid, võimendi on 15W RMS ja bassi on nii palju et ülegi jääb"Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)
Comment
-
minuteada pole seal mingeid filtreid.on olemas mingi cross over kus on valida 40hz-200hz,kõik sellest madalamad helid suunatakse woofrile.minul pandud 40hz peale.ST madalamad kui 40 hz suunatakse woofrile. midagi ei aita.lülitad woofri välja siis praktiliselt polegi basse (võibolla on mu nõudmised liiga suured) cd-d mängides on veel kuidagi talutav, aga resiiveri tuuner ei väljasta vist üldse mingeid madalaid helisi. kas võimendi ja resiiver erinevad basside osas palju? kõlarid täitsa õieti ühendatud.
Comment
-
Terv!
Stereo võim,annab muidugi paremaid basse!
Kui võim osta,tuleb kohe arvestada,mida sa sellega teed ja sellest tahad.
RX-550 ongi ainult kodukino värk,millele on mõeldud suppar kõrva pista.
Yamahal tulebki arvestada kas ostad stereo ja odavama surroundi või kalli surroundi-siis alates RX-750 on juba enam-vähem kuigi alates RX-1500-del on juba trans stereo eraldi sees
Comment
-
sa ikka proovi enne ühel kõlaril juhtmed ringi tõsta, see mõjutab väga palju, kui valesti on. minu tuttavatega tihti nii, ja siis keeravad kõik põhja, eku ka vahel ja basse pole ikka kuulda. ja kas sel ressiiveril stereo rezhiimi pole? stereos peaks subbakas koos oma filtritega välja lülitatud olema.
Comment
-
Stereos peaks sel aparaadil ikka sub ka taga olema, kui ma õieti mäletan.Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
Comment
-
Võimendil või siis resiivril on veel üks näitaja, mida peaks jälgima ja mida keegi siin pole kirja pannud ja see on sageduskäik. See tähenab seda, mitu db on võimalik sagedus käiku korrigeerida nii madalate kui ka kõrgete osas. Näit. on kirjas riba laius 25-25.000Hz kuid mitu db seda muuta saab, seda ei kirjuta keegi! Järelikult ,kui madalaid on vähe siis ka madalate tõus väike. kui on selliseid probleeme siis tuleks kõik andmed kirja panna mitte ainult võimsused! Tegelikult on asjalood ikkagi sellise soovitusliku iseloomuga, et kui kasutatakse mingi firma resiiverit või võimendit siis kasutatakse ka sellesama firma kõlareid ja sellise võimsusega mis on väljundvõimsusega kooskõlas.Seda sellepärast, et firmad töötavad välja võimendusseadmed ja ka akustika agregaadid ja igal firmal on erinevused oma väljatöötluses ja toodangus.Pole sugugi suva kuidas ja millega komplekteeritakse oma seadmed kodus.Eks teatud probleemid siis tekivadki kui pole seda soovitust järgitud. Seda tingimusel kui soovitakse saada head heli. Kahjuks pole meil selline arusaamine levinud.Oma seadmed koplekteeritakse pahatihti rahakoti paksuse ja selle järgi mida keegi kusagilt kätte saab ja meeldib, mitte aga otatarbe ja sobivuse seisukohalt.Iga asi, ikka iga asjaga pahatihti kokku ei sobi ja ei peagi sobima, olgugi et meie seda tahame. Päris nii see ikka pole.Sellest ka teatud probleemid.
Comment
-
Endal 650 seeria ehk siis sama toide ja funktsioonid jms nagu 750, välja arvatud kullatud väljundpesad, LCD'ga pult ja võimsusvahe 5W. Tegelikult võimsust kõvasti, aga jah see madala otsa reguleerimine väga väikeses vahemikus(ainult +/-6dB), suudab võimendada sagedusala 10Hz-100kHZ(+/- 3db). Kuna ikkagi tegemist kodukinovõimendiga, siis jah normaalne oleks kasutada koos subwoofriga. Ise kasutasin ka S-400 ja YPAO häälestuse tegin, samuti vali menüüst kõlarite suuruseks LARGE, siis tulevad ka madalad otsad juurde, muidu ta tõesti ei mägni bassi eriti. Samas ise kuulan ilma tämbriteta ja PURE direct modes, kus siis kõikvõimalikud dekoodrid jms ära jäetud puhta heli saamiseks. Ma ei tea, kas 550 YPA häälestus on, aga kui on, siis tee see ära ja probleem laheneb. Ei kurda üldse, et bassi vähe, pigem vastupidi kõik sagedused on võrdselt esitatud peale häälestust.
Ja see 400W tõesti "bullshit". Selle sama 650 suudan täiesti vabalt overload tuled põlema ajada ilma moonutusteta. Aga kui tõesti tahad väga võimast bassi ainult, siis muud lahendust vist pole, kui osta ekvalaiser vahele.
Comment
-
Humax, su pikk mantra on enamuses BS - ei ole siin enam ammu mingit sobitust võimendi ja kõlarisüsteemide vahel, seda ei suuda teostada ükski laiatarbefirma!
Asi on lihtsalt selles, et kodukino aparatuuri väljatöötamisel on marketingi-inimestele jäetud liiga suur disainimisosa, mistõttu oleks võimalik potentsiaalsele kliendile võimalikult palju kõlareid maha parseldada. See on kõikidel odavamatel ning ka kallimatel firmadel.Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
Comment
-
jaansan, kui sul on seal mingi crossover, mis on pandud 40hz peale, siis ongi probleem olemas! kuigi tundub natuke müstiline, et NII madalale üldse seda sättida annab, aga jah, ega ma ise nende yahamadadega väga kokku puutunud ei ole, nii et usume...
ühesõnaga, kui stereosource'i kuulad, olgu siis cd, raadio jne, siis pane receiver ikka stereo mode'i peale, mitte ära kasuta mingit muud "soundmode'i"!!! peaks olema seal ka äkki mingi "cd direct" võimalus, kuid kindlalt ma ei tea. minu aparaatidest ühel (kallimal) on see variant, teisel mitte.
ühesõnaga, probleem on selles, et sul on ikkagi receiveri built-in aktiivfilter sees, see lõikabki need bassid sul ära ning saadab subwoofer out'i. probleem laheneb siis, kui selle filrti maha saad, selleks pead aga ilmselt manuali lugema!
humax, karmi teooriat ajad küll, aga jube müügimehe jutu maik on juures ja nagu juba varemgi öeldi, suures osas on see jutt ikka ilustatud BS! mõtlen praegu, kas sa ise ka seda juttu usud...
üldiselt inimesed, ärge piinake teadust võimendi sagedusvahemike koha pealt...nagunii on ehk ühel või kahel tüübil siin sellist kõllitehnikat, mille puhul tasuks üldse hakata rääkima mingi üle 5k eekuse receiveri või võimu sagedusvahemiku nõrkadest kohtadest!
btw, kodukinovõimuga muusika kuulamiseks stereo mode's EI PEA kasutama subwoofrit, see ei ole kohe kindlasti mitte mingi nõue, mitte et seda ei võiks kui korralik sub olemas on.
Comment
-
To wiltz
humax, karmi teooriat ajad küll, aga jube müügimehe jutu maik on juures ja nagu juba varemgi öeldi, suures osas on see jutt ikka ilustatud BS! mõtlen praegu, kas sa ise ka seda juttu usud...
Huvitav miks see teooria karm peaks olema? Mitte ainult, et ma seda juttu usun, veelgi hullem on see, et ma tean, et see nii on. Seda enese kogemuse põhjal ja ka
toote valmistajate soovituste põhjal. Müügimehe jutuga ega ka ideoloogiaga pole siin mingit pistmist.
Teie kahe postitust pean isiklikult mitte rohkemaks kui puhtaks pläraks! Mõne mehe soovituse põhjal käia silmad lahti, soovitan ka kõrvad lahti hoida. Kui peale targutamise aega saate, siis sattudes Euroopasse,(rohkem nagu lääne poole) külastage ka mõnd esinduslikku audio salongi ja kuulake mida teile soovitatakse ja mida demonstreeritakse.
Kui kirjutatud nimetatakse mantaks, mis on BS, siis teen järelduse silmaringi suuruse kohta mõnel härrasmehel, teen omapoolse järelduse ja pikalt......!
Targutage edasi!!! Pole eriti tõsiselt võetav ja foorumit ei ilusta sellised kommid.Minu poolt on teema ammendunud. :angry:
Comment
Comment