Teade

Collapse
No announcement yet.

resiiveril vähe basse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by wiltz@Sep 26 2005, 19:35
    ühesõnaga, probleem on selles, et sul on ikkagi receiveri built-in aktiivfilter sees, see lõikabki need bassid sul ära ning saadab subwoofer out'i.
    bassid saadetakse sinna, kuhu nad BASS OUT-i valikuga (SWFR/FRONT/BOTH) on määratud. kui subwoofer ei ole kasutuses, peaks olema valitud FRONT.

Comment

Originally posted by qt+Sep 26 2005, 20:41--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (qt @ Sep 26 2005, 20:41)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-wiltz@Sep 26 2005, 19:35
      ühesõnaga, probleem on selles, et sul on ikkagi receiveri built-in aktiivfilter sees, see lõikabki need bassid sul ära ning saadab subwoofer out&#39;i.
      bassid saadetakse sinna, kuhu nad BASS OUT-i valikuga (SWFR/FRONT/BOTH) on määratud. kui subwoofer ei ole kasutuses, peaks olema valitud FRONT. [/b][/quote]
      peaks ka omapoolse sõna sekka ütlema. mul on rx-v450. bassi on normaalselt, SW väljundisse pole midagi ühendatud, kuid B-kanalisse on ühendatud audese SW.

teine asi on see, et multi channel inputiga kaovad tõesti bassid ära. selle kompenseerimiseks muudan winampis ekvat.

kolmas asi on see, et vahet ei ole kas sul on kasutuses FRONT/BOTH BASS OUT-i valikus.

Comment

qt, järelikult on just sealt valitud see SWFR, mitte aga FRONT ega ka mitte BOTH. nagu ma ka varem ütlesin, pole yamaha valikute ega menüüdega konkreetselt kursis, kuid erinev on neil aparaatidel vaid see, kuidas asja nimetatakse. idee on sama ning teostus on sama, kui bassi ei ole, on receiveri aktiivfilter sisse lülitatud ja lõikab need peakanalitest ära, kogu lugu&#33;
        kui subwoofer siiski ON põhimõtteliselt pidevalt järgi ühendatud (mis on tegelikult igati mõistetav, kui masinat kasutatakse nö. maksimaalselt ära- muusika+kodukino), siis PEAKS olema valitud minumeelest hoopis "both" setting, kui ma nüüd oskasin selle funktsiooni õieti ennustada :P

jannozz50, miks sul sub võimu (ühte??? ) peakanalisse on ühendatud? ja kas sellele lisaks on veel samaaegselt A-otste alla ka midagi ühendatud?

multi channeli puhul mitte ei kao bassid ära, vaid need saadetakse peamiselt sub out&#39;i.

to humax, huvitav, kust maalt sina omi kogemusi hankinud oled, metsikust läänest? meie siin "idas" vast tõesti nii tõsist kogemust kunagi ei saa, aga eks me püüame ikka ka kõigest väest sinna paljulubava lääne poole pürgida&#33; :lol:
        kui aga Sina, kõikvõimas audiosalongide kunn vahest euroopas rändamise vahel aega saad, siis võta kätte ja uuri natuke ka ISE asja, loe asjakohast kirjandust (mitte firmade reklaame&#33; :lol: ), proovi ehk isegi mõni kõlariprojekt ellu viia, vaata sisse mõnda võimukasti või proovi kasvõi ise üks valmis meisterdada&#33;

lõppkokkuvõttes tahaks ma VÄÄGA teada, mis lahendab antud probleemi, kas mõningate receiveri seadate näppimine ja õigesse olekusse seadmine või nagu kasutaja "humax" soovitas, yamaha kõlarite kasutamine yahama receiveriga?&#33;? :lol:

Comment

Ei maksa siin Humaxi ka nüüd maapõhja vanduda.Tegu siiski teadjama mehega kui teie siin kokku Kui ikka võimendil kanali peale pole ette nähtud tämbriregulleerimist(mõeldud siis manuaalselt +-12...16dB madalatel ja kõrgetel sagedustel), siis ei tule selle võimendi väljundist ka madalaid/kõrgeid esile.Abi saab manuaalist...
          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
          Projektide pildid
          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

tere.muusikat kuulan STRAIGHT reziimis.manuali järgi väljub töötlemata heli ainult esikõlaritest. ilma täiendavate efektidetta. satelite kõlarid on seatud SML (väike) peale. siis suunatakse kõik madalad helid esikõlaritele.hz vahemiku saab jah muuta 40hz-200hz. on valitud 40hz. bass out valides FRONT ei tule ikka madalat otsa.ainuke normaalne variant on BOTH ,siis suunatakse madalad helid bassikõlarile ja/või esikõlarile.STRAIGHT enamvähem sama mis 2 CH STEREO. nii et järeldus ikka see,et peab olema woofer ühendatud,siis on normaalne kuulata. see eeldab jälle väljaminekuid. uus woofer vaja osta. vana nats vilets yamaha yst-sw 005. manuali lugedes rohkem targemaks ei saanud. proovin veel woofri lihtsalt tagant ära võtta ,vaatab mis siis juhtub. resiivril bassi reg. võimalus +-10 db.

Comment

kui CROSS OVER annab reguleerida ainult 40hz-200hz ja alla 40hz suunatakse ikkagi woofrile, siis polegi võimalik ,et ta alla 40hz suunaks esikõlaritele.nii et seadistustes midagi paremaks ei saa muuta. kusjuures kallimatel mudelitel on sama süsteem. lisan siia lehekülje andmetega , äkki loeb keegi sealt midagi välja. mida need andmed endast kujutavad? http://www.yamaha-online.de/index.php?lang...try=EE&idcat1=1

Comment

basic setup menust vali subwoofer: none, speakers: 2spk, igaks juhuks tasuks vb ka room size valida "large", kuigi ma ei kujuta ette, mida see funktsioon endast sisuliselt kujutab. sound field program vali "stereo", mitte ära kasuta straight ega mingit direct stereo settingut...ning siis muuda "tone control&#39;i" abil nö. tonal quality&#39;t, ehk siis seal annab regullida kõrgeid ja madalaid eraldi, eks keera sealt alustuseks siis kohe see "bass" maksimumi&#33;

üldiselt üsna keerukus ainult mingi manuali (see pole isegi päris sama mudeli manual ) järgi midagi aru saada või veel vähem kellegile teisele selgitada, aga no kui probleem ei ole filtris, siis on probleem selles, et kuulasid ilma tone controli regullimata&#33; see on üsna tavaline asi, et odavamatel receiveritel tuleb ikka sealt nö. "bassi" natuke juurde keerata ja kui siin varem räägiti, et yamahal on see alumine ots niikuinii nõrgem ja jamam, siis selle aparaadi puhul ilmselt muidu ei saagi&#33;

Cheopps, ei olegi nagu kedagi maapõhja vandunud, kui teadja mehega tegu on, ei oska kommenteerija...siin teemas kirjutatu põhjal tunduvad need teadmised kuidagi VÄGA kitsa ulatusega olevat võimalik, et mingil tasandil peab see jutt tõepoolest paika, kuid antud teemast sellist juttu lugeda on rohkem kui koomiline&#33;
                muide, kust sa tead kui teadjad või mitteteadjad mehed meie kokku oleme??? ja mille põhjal neid teadmisi täpsemalt mõõdetakse?
                kui võimendil pole ette nähtud tämbriregulli, siis vähegi arvestatava võimendi puhul saab see tähendada ikka ainult seda, et neid tämbreid polegi tarvis regullida&#33; kui tämbriregull on olemas, kuid seda ei ole kasutatud, siis võib küll nähtavasti tekkida sinu kirjeldatud probleem, kuid ei pruugi. ning hetkel on tämbriregull ju olemas, tuleb seda liccalt kasutada&#33;

Comment

Ja miks siis seda ei kasutata?Muidugi märgitud +-10dB on suhteliselt väheldane ulatus(tavavõimenditel on see enamasti 14...16dB(ka 20dB).Isiklikult oman võimendit, millel ekvalaiser +-12dB ulatusega; täiesti piisav.
                  The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                  Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                  Projektide pildid
                  Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                  http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Originally posted by wiltz@Sep 26 2005, 23:48
                    jannozz50, miks sul sub võimu (ühte??? ) peakanalisse on ühendatud? ja kas sellele lisaks on veel samaaegselt A-otste alla ka midagi ühendatud?
                    sest et mul on passiivsub. A-otstes on s-90. see ei tohiks ju kuidagi kõigutada ressiivri elukäiku ega heli ??

Comment

miks seda ei kasutata, seda ma ei oska kahjuks pakkuda...põmst arvan, et kasutaja jaansan ARVAB end seda kasutavat, kuid tegelikult on vastava mode&#39;i puhul tämbriregull liccalt vahelt ära lülitud, mistõttu on tämbrid kokkuvõttes ikkagi 0&#39;s :unsure:

to jannozz: kui ühe kanali koormus on pidevalt mingi 2 oomi ja selle koormusega veel ägedalt tuld ka annad suht tihti, siis võib see võimu elueale suht kakasti mõjuda&#33; :lol:

Comment

Tere. Mul Yahama rx550 resiiver. Seadistuse poole pealt minu arust väga ok pill. Võibolla ma nüüd kordan kedagi aga vaata seadistus üle, et sul oleks bass MAIN (mis kuradi FRONTist te ajate) kõlarites ja kõlarite suurus LARGE. Vaata veel nipet näpet üle, et kust saaks veel bassi natuke jurde kruvida. Kui ikka ei tule piisavalt, siis on sul kahjuks sitad kõlarid selle koha pealt.
                        Endal ei ole bassiga mingeid probleeme olnud ja tämbiregull on nullis. No võibolla tahad sa ka liiga palju saada. Üliselt ma ei ütleks, et Yamaha resiiver on BS. Selle raha eest teeb häält küll.
                        Ma saan aru küll, et õigem oleks muusikat kuulata stereo võimuga, aga rahakott paneb mingid piirid peale ikka. Eraldi võimud ja kõlarid muusika ja kodukino jaoks on üsna suur luksus, võiks öelda isegi, et priiskamine.
                        Samas mul endal valmivad t-line kõlarid muusika kuulamiseks ja stereo võimu oleks ka veel juurde vaja

Comment

nüüd kisub küll natuke OT&#39;ks vist, aga mis elementidele Tline&#39;e ehitad?

Comment

Originally posted by a11an@Sep 28 2005, 00:11
                            Mul Yahama rx550 resiiver
                            RX-550 ja RX-V550 on täiesti eri asjad.

Comment

Originally posted by qt+Sep 28 2005, 20:35--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (qt &#064; Sep 28 2005, 20:35)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-a11an@Sep 28 2005, 00:11
                              Mul Yahama rx550 resiiver
                              RX-550 ja RX-V550 on täiesti eri asjad. [/b][/quote]

Sorry mul on hoopis RX V540 ja t-line teen visatoni w130s ja g20sc. Mingit megatümmi ei oota ja ei kuula ka sellist muusikat. Praegu kasutusel w130s ja sc10n sateliidid http://www.pilt.ee/view/406496/ . Minu väikses annelinna korteris piisav. Need jäävad siis filmide nautimiseks. Nüüd läks küll teemast väga mööda ja rohkem seda teemat ma ei solgi.

Comment

Tere

Ei hakka uut teemat tegema. Nimelt plaanis ka muusika aparaat osta: Silma hakkas esialgu YAMAHA RX-V457 maksab suhtliselt vähe - 4995kr. Plaanis sellega põhiliselt raadiot ja tv kuulata/vaadata ja mõnikord ka cd ja dvd. Drummi ja Bassi ma ei kuula nii et woofrit ei olnud küll plaanis soetada. Sellised S-90 stiili kõlarid on küll ja küll. Minu jaoks on oluline ainult kvaliteet, aga päris ilma bassita ka muidugi rahul ei oleks. Oskab äkki keegi selle mudeli kohta ka õelda või on kõigil nendel "odavatel" yamahadel sama probleem? Ning äkki oskate ka kõlarit soovitada (stereo), surroundi junnid jätaks hea meelega tuleviku.

Comment

Working...
                                X