Teade

Collapse
No announcement yet.

ressiiver

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Muusikat kuula ikka 2 kõlariga STEREOs...
    Ei pruugi sugugi nii olla, et Stereo see ainuke rezhiim on, milles tavalist CD-d kuulata.
    Paraku ei tea, kuidas on Yamahade helipildi vahe Neo 6 või PL II ja tavalise stereo vahel, aga oma kogemusest Onkyo ressiiveriga julgen küll väita, et teatud plaadid kõlavad 5-6 kanaliliseks heliks teisendatult paremini kui stereona. See sõltub vägagi salvestuse kvaliteedist ja loomulikult kuulatava muusika zhanrist, näiteks osa jazzi või vanemaid (80-90-ndad aastatel väljaantud cd-d ja mitmed tavaliste vinüülide cd-versioonid) salvestusi tasub tõepoolest ainult Stereo rezhiimis kuulata, samas mitmed jazzi "live" salvestused või korralikult töödeldud-remasterdatud albumid kõlavad 5-6-7-kanalilselt / Neo6 või PL II/ hoopis paremini - eks ressiivri DAC algoritm loeb sealt välja teatud osa helist, mida suunata keskkanalisse ja mida taha/taustaks. Paljud pillid/helid kõlavad helipanoraamis palju selgemini, kirkamalt kui tavastereos. Teatud juhtudel võib helipanoraam tunduda Neo6-s natuke kitsamana, kuna solist kõlab rohkem keskkanalist, samas jällegi on üldine mulje siiski ruumilisem.
    Näitena heast "remasterdamise" tööst - seda kuulan tingimata Neo 6-music rezhiimis - võiks siinkohal tuua vana hea Zeppi duubel-cd "Led Zeppelin Remasters" Atlantic Records 1990 / remasterdatud va Page'i enda poolt. Kõlab väga ruumiliselt, puhtalt.
    Referents-kuulamise peaaegu et etaloniks saanud Diana Kralli cd-salvestusi pole jällegi mõtet üldse muus kui Stereos kuulata.
    Mitmekanalilisena aga tasub kuulata igasugust sünteetiliste osistega muusikat - on selleks siis moodne jazz-lounge-lik klubimuusika, vanad head vangelised-oldfieldid vms.
    Ikkagi tasub oma kõrva kuningana kasutades veenduda, et mis on Stereona parem ja mis mitmekanalilisena - oma universaalsuses ei maksa ressiivrit kohe ostunimekirjas maha kriipsutada. Stereo-rezhiim on muidugi vaieldamatu liider, juhul kui tingimusteta aretatakse endale mingit Hi-End süsteemi, aga siinkohal pole see ju eesmärgiks.
    SACD ja DVD-Audio pole sugugi veel surnud, ja siis kulub ressiiver marjaks ära...

    Comment


      #32
      huvitav

      Comment


        #33
        Kui sai yamaha ressiiver omandatud , pidin natuke pettuma-lootsin stereona head bassi saada , kuid tuli välja , et asi kõlbab ikka 5.1 reziimi jaoks koos suppariga. Pärast kahe estonia omamist ostsingi basicult ühe Aiwa suppari.
        Aga nyyd tahan 2.1-est teha 5.1 , küsimus siis selline , et kas kõrged bassist üle ei hakka käima , kui suppar nati vähese võimsusega on(120w) ; Kas pärast kesk- ja tagakõlari ostmist ei teki probleemi , et peaks uue, võimsama suppari ostma??

        Comment


          #34
          See pole ainult Yamaha probleem! Nii on pea kõikkide surroundidega.

          Eks suppari võimsuse,pead ikka ise paikka ajama.
          Tundub,et sa pole enne ostmist üldse ennast asjadega kurssi viinud
          http://www.album.ee/user/16860279

          Comment


            #35
            Kuidas ma siis seda võimsust niiöelda paika saan panna?Ega eriti ei ajanud jah ennast kurssi...

            Comment


              #36
              No keegi peale sinu ju ei tea kui suur on su ruum ja kui valjult sa kuulata kavatsed ja millise bassiga sa harjunud oled jne.jne. Kõikkide kõllide valjusust saab ju eraldi regullida.Ka selle supaka oma peaks saama.
              Arvestades selle receiveri võimsust ei tohiks see sup nõrgaks jääda.NB.eriti veel 5.1-s
              http://www.album.ee/user/16860279

              Comment

              Working...
              X