Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablitest ja testimisest.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by @ndres@Nov 16 2005, 13:24
    Ehk siis võimendi võimalikult valjuka juurde ja signaal...

Väga kõrgel tasemel ka hinna poolest teeb selliseid asju Meridian:
    http://www.meridian-audio.com/m_bro_spk.htm

Jäi lisamata, et viimasel ajal on ka iseehitajate (DIY) hulgas sarnased süsteemid, tänu DSP hindade langusele, vägagi populaarseks muutunud.

Comment

Ok, Meridianist võib isegi loota (väga) kõrgetasemelist esitust, aga viidatud Polk`i toodang on pigem suunitlusega taustahelindamiseks ning väga tasemel Hi-Fi see nüüd pole(sobilikud nt kodukino tagakõlariteks küll, väikeste mööndustega).
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

just, see asi on rohkem taustheli jaoks. Aga kuna ta niikuinii protsessorit omab, siis saab teda panna väga imeliku akustikaga ruumidesse ja siis häälestada sellest olukorrast parimat välja võtma. HiFi'ga pole siin tõesti mingit pistmist.
        Ega netis see sünkrosse ajamine nii hull ka ei ole. Paratamatult tuleb heli puhverdada. Niikaua, kuni clock jookseb mõlemale/kõigile korraga näiteks broadcasti peal, pole probleemi, sest puhvrid tasakaalustavad asja ära. Kuid paratamatult tõesti võivad switchid jms jublakad oma tööga isegi mõningaid boradcasti pakette hilistada. Kuid selle tajumine on juba teine küsimus.
        Lisaks sellele - kui palju PA süsteemides üldse stereo't tehakse? Minuteada mitte, see läheks mõttetuks ahistamiseks ja tulemust niikuinii ei oleks.

Comment

Originally posted by digital@Nov 16 2005, 23:08
          Lisaks sellele - kui palju PA süsteemides üldse stereo't tehakse? Minuteada mitte, see läheks mõttetuks ahistamiseks ja tulemust niikuinii ei oleks.
          sõltub mida sa PA all mõtled. converence ja worship tüüpi lahendustes mitte, muidu küll.
          isegi Eestis on juba päris palju asju koguni surroundis tehtud (NBS selle aasta Suured Masinad, vist mingi Mäe (võin küll artistiga eksida) kontsert jne).

taoliste keerukamate (sateliitidega) süsteemide puhul kasutatakse niikuinii viivist ja/või sagedusriba jagamist, niiet see transmissiooni latents probleemi ei oma.
          sateliidile arvutatakse siis delay pikkus stagelt (või FOH, misiganes) tulevale otsehelile võrduvaks. toksid protsessoris või puldis meetrid ja õhutemperatuuri feedidele sisse ja voila.

Comment

mõtlesin PA nagu public adressing, mitte power amplifying (kuigi jah, seda lühendit kasutatakse mõlemas kohas, minu viga).Ehk siis need igasugused ruumi helitausta kõlarid, kaupluste laed jne.

Aga kaablite teemade jätkuks:
            http://www.audio-magic.com/Prod-VideoCable.html
            Väidavad, et see espetsiaalselt hea videoaparatuuri toitekaabel annab kirkamad värvid. Samalt lehelt leiab veel teisigi maailmaparandavaid produkte.

Comment

selline pisike asi kui keegi viicib proovida:kui teil on mingi lahtine kaabli ots-noo näitex kõlari kaabli otsad mis kinnitataxe kõlari külge.keerake need lahti. võtke yx hõbe lusikas näitex ja nühkige neid kaabli otsi hoolega.ja pange siis kõik ilusti tagasi.kuulake hoolega mis häält tegid kõllid enne ja pärast nühkimist.huvitav olex kuulda kommentaare.

Comment

ja kui kellelegi hakkas see nühkimine meeldima, siis nühi kõikvõimalikud sellised problemaatilised ühenduskohad üle..
                kui nüüd tulla tagasi selle õnnetu läbikukkunud kaablite testimise juurde, siis ma arvan,et nüüdsex ma olen ka leidnud selle põhjuse mix ta tookord läbi kukkus. arvan, et põhjus oli selles-mul võimu lambid olid too surma piiril. peale lampide vahetust. muutus kõik. olen proovinud neid kaableid mis mul siia jäeti peale testimist kui ka teisi. vahe on täiesti olemas. missuguse kaabli keegi valib see on juba maitse küsimus.

Comment

Originally posted by walwal@Jan 7 2006, 11:08
                  selline pisike asi kui keegi viicib proovida:kui teil on mingi lahtine kaabli ots-noo näitex kõlari kaabli otsad mis kinnitataxe kõlari külge.keerake need lahti. võtke yx hõbe lusikas näitex ja nühkige neid kaabli otsi hoolega.ja pange siis kõik ilusti tagasi.kuulake hoolega mis häält tegid kõllid enne ja pärast nühkimist.huvitav olex kuulda kommentaare.
                  jajah... ja enne ühendamist palvetage veel 5 korda meka suunas

veel lollisid soovitusi?

Comment

noh meka võib ära jätta. aga hõbedaga võib proovida. pisikesed hõbeda osakesed jäävad vase külge küll. ja peale selle, aja jooksul kipub vask nii või naa õhu käes oksüdeeruma.

Comment

Originally posted by digital@Jan 7 2006, 13:40

veel lollisid soovitusi?
                      miks sellised mehed on moded siin ja kommivad kui asjast sittagi ei jaga :blink:

Comment

Mulle tundub, et peaks olema efektiivsemaid meetodeid kontaktpindade hõbedaga katmiseks, kui lusikaga nühkimine.
                        Kui lusikameetod ebaõnnestub võiks proovida näiteks elektrolüütilist protsessi?

See on muidugi õige, et puhas vask üpris kiiresti oksüdeerub. Julgeks soovitada mõningaid tooteid:
                        1) Pow-R-Wash CZ
                        2) Kontakt Gold 2000
                        Esimesega siis puhastad pinnad kõikvõimalikust saastest ja teine toode hoiab ära oksiidi uuesti tekke. Vähemalt pidurdab protsessi oluliselt.
                        Sobib kasutamiseks kõikjal ja sisaldab seitset erinevat komponenti, mis välja töödatud teadlaste poolt pingelise töö tulemusena.

Bon Appétit
                        21st Century Fox

Comment

Originally posted by rnzr+Jan 7 2006, 12:50--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (rnzr @ Jan 7 2006, 12:50)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-digital@Jan 7 2006, 13:40

veel lollisid soovitusi?
                          miks sellised mehed on moded siin ja kommivad kui asjast sittagi ei jaga :blink: [/b][/quote]
                          no ja ma arvasin et minu kuulmine on jama, kuna ma suudan siiski kaablitel vahet teha ja mul pole jumal teab mis Hi end süsteem, siis ma aru ei saa mis elukas see nende meeste kõrvale on astunud kes sellest vahest üldse aru ei saa

Comment

Vs: Kaablitest ja testimisest.

Leidsin kodust vaskjuhtme pikkust 26,3m ja takistus oli 1,3Ω . Peale väikest arvutamist tuli, et seega ta ristlõikepindala on 0,35mm2. Aga kui joonlauaga mõõta, siis tundub diameeter olevat 1-1,5mm2 (arvutuslikult oleks diameeter 0,6mm2, S=d^2).

Et see vasejuhe siis ikka ei ole hea, kuna mõõdetud diameeter on küllaltki suur ja samuti takistus. Et seda ei maksa eriti kõlarijuhtmeteks panna? Kuna arvutus näitab, et tema juhtivus on sama hea kui 0,35mm2 kaablil.

Comment

To naops: oleneb mis k&#245;larid ja v&#245;imendi on. Mul oli kunagi mingite krappide vahel 4ruudune alumiinum - vaevalt, et millestki ilma j&#228;in .
                              PS. sedalaadi kaabli l&#228;bim&#245;&#245;du m&#245;&#245;tmisi tehakse ikka mikromeeriga (nihik k&#228;ib kah) ning kas takistuse m&#245;&#245;tmisel oli kontakt ikka korralik(puhastatud pinnad, tugev mehaaniline surve)?
                              -

Comment

V&#228;ikse takistuse m&#245;&#245;tmiseks tuleb v&#245;tta kaks n&#228;itu, &#245;ige tulem on n&#228;itude vahe. See teine on nii et testri otsad j&#228;&#228;vad k&#252;lge ja l&#252;histada tuleb juhtme enda otsad (mitte testri otsad), nii j&#228;&#228;b ainsaks vea p&#245;hjustajaks juhtme l&#252;histamise headus, k&#245;ik muud vead kompenseeruvad.
                                Kui on nullitav tester siis samuti nullimist teha mitte testri otstega vaid m&#245;&#245;detava asjanduse l&#252;histamisega.
                                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
                                X