Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablitest ja testimisest.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidagi raske uskuda, et 1...1,5m kaablil oluline kas hõbedast või vasest. Muidugi eeldusel, et konstruktsioon ka täiesti sarnane. Mahtuvuse erinevus oleks imeväike ja mõju helisagedustele...mnjah .

Samas...pole nii kvaliteetse helitehnika (*-mängija, võimendi, kõlarid) juurde pääsenud, et võiksin midagi kindlat väita. Ja arvatavasti ei pääsegi .

Comment

jutt vöi asi pääsed ikka. ja mis siin siis nii väga erilist on. võta ühendust lepime kokku.

Comment

Originally posted by intz@Oct 24 2005, 18:07
        Ei oska hetkel kommenteerida, kuivõrd adekvaatne oli minu mõõtetulemus, kuid kõrva järgi parema soundiga kaablitel oli umbes 1/3 jagu väiksem mahtuvus.
        Mul on just vastupidi. See kõlarikaabel, mis hästi mängib on teisest, kehvemast, KAKS KORDA suurema mahtuvusega.

Minul on arusaam, et kui signaali allikas ja tarbija on tehniliselt õigesti tehtud ei ole väga olulisi vahesid signaali kaablite vahe. Tuleb meelde üks vanem Hi-FiLehti kaablite test, kus subjekiivse pimetesti järgi oli ~250 eurone VanDenHul kehvem kui see 50 kroonine suvakaabel. Kõlarikaablitega on seis natuke teine, sest kõlar juba põhimõtteliselt ei ole "tehniliselt õige" tarbija.

Comment

Üldiselt on nii et mina arvan et mõistuse piires on ikkagi mõtet investeerida kaablitesse, seda muidugi juhul kui on ka tehnika.
          Siis muidugi mitte kui omad y101 ja signaaliallikaks on jumal teab mis.

Comment

to:martinj
            noo sina oled see kindel vastaspool. <_< sellest pole midagi.aga äkki saax korraldada mingi kokkusaamise koos erinevate kaablitega. ja siis kohe hindax nagu kohapeal olukorda? ehk intz saax mingid kaablid tuua testimisex.see kõik on muidugi keeruline. aga siiski teostatav.

Comment

Mitte nii kindel vastaspool sellega ma nõustun, et kuni teatud piirini on asjast kasu, edasi on juba raha raiskamine.

Agamingi kuulamisüritus korraldada ? Miks ka siis mitte ?

Ma vahepeal mõtlesin veel ühe asja üle järgi ..
              Kuidas toimub testkuulamine. Kas vahetatakse kõik kaablid korraga ära (siis peab helipilt mällu jääma, mis pole eriti õige) või vahetatakse prooviks ainult ühes kanalis (siis on faasinihked tuntavad). Kas seadmestik lülitatakse vahepeal välja või mitte, kas keeratakse midagi ? jne...
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Eile sai tehtud väike kuulamisüritus (sellest siin foorumis millalgi hiljem täpsemalt), tõepoolest on kaablil ja kaablil vahe.

Comment

to martinj:selles nagu erilist vahet pole. võib nii ja naa. kuidas soovitaxe. tahax juu tulemust. kas vahe on või ei ole ja kui suur on vahe.ja siis muidugi see ka et kui palju tulex selle vahe eest maxta. mis nagu olex optimaalne.

Comment

Kuidagi raske uskuda, et 1...1,5m kaablil oluline kas hõbedast või vasest. Muidugi eeldusel, et konstruktsioon ka täiesti sarnane. Mahtuvuse erinevus oleks imeväike ja mõju helisagedustele...mnjah .

Samas...pole nii kvaliteetse helitehnika (*-mängija, võimendi, kõlarid) juurde pääsenud, et võiksin midagi kindlat väita. Ja arvatavasti ei pääsegi
                    to sebastian:noo kui sa mõtlesid seda väixe irvena minu üle siis ma ei pane seda sulle pahax.mul lihtsalt võtab täna kõik palju rohkem aega peale seda eilset testimist.aga ka sulle jääb mu pakkumine jõusse.

Comment

intrigeeriv teema.
                      ma ka hästi ei tahtnud seda kaablijuttu väga uskuda alguses. pärast seda kui sakus sai proovitud erinevaid signaalikaableid mu arvamus muutus täielikult. kõige markantsem asja juures on see, et muu tehnika oli tasemel, aga signaalallikana tuli olude sunnil kasutada odavad philipsi dvd mängijat.
                      esimene sats sai kuulatud 25 kroonise kelgunööriga, siis tigedama kaabliga. mul oli alguses kerge WTF? moment. pärast kelgunööri uuesti tagasi installides tekkis aga küsimus, et kuhu kurat kadusid kõrged, ruumilisus ja õhulisus. nende kaablite puhul mida me testisime kehtis küll võrdeline seos hinna ja soundi vahel. ka mulle jättis too Beldeni kaabel kõige parema mulje, peab endalegi midagi taolist kunagi hankima.

ja martinj, sinu jutt varjestusest ja muust teoreetilisest asjast... ma ei tea, kahtlane minu jaoks. ma kuulan võimalusel näiteks sellise kaabliga.
                      varjestust nihhuija eksole. ometigi eelistan ma seda kaablit igakell oma taskeri tubli varjega kaablile, mille pistikud ka ideepoolest just plastmassjunnid pole. just selle pärast mida ma enne mainisin. ruumilisuse vahe on sees, tasker justkui tapab lava avarust, teine aga laseb muusikal rohkem tuumi täita - muusika ei jää ainult kõlarite vahele vaid on ühtlasemalt jaotunud. sulle tõesti võib minu jutt mingi platseebona tunduda, aga palun, kui saaremaale juhtud olen ka mina nõus oma süsteemi demoma. nagu ka teett juba poole sõnaga mainis, sai korraldatud eile väikese seltskonnaga kuulamisüritus kus ka nn. kaablitesti tegime. Teet ma saan aru, et märkas vahet, teiste kohta ma ei oska öelda.
                      üks on aga kindel: et aru saada kaablite erinevusest nõuab keskendumist, aparatuuri ja muusika tundmist. vastasel juhul tõesti, võib ka kelgunööriga kuulata.

Comment

Originally posted by Zen@Oct 24 2005, 22:42
                        ma kuulan võimalusel näiteks sellise kaabliga.
                        varjestust nihhuija eksole. ometigi eelistan ma seda kaablit igakell oma taskeri tubli varjega kaablile, mille pistikud ka ideepoolest just plastmassjunnid pole.
                        Kaabli kohta ei võta sõna, aga küll nende pistikute... Kasutasin ka ise kunagi selliseid - pealtnäha täitsa kobedad, aga miinuseks on siiski see, et kui tarvis rohkem kui 1 kord neid plaadimängija tagant eemaldada, on tulemuseks mittetäielik ja parandamatu kontakt massiklemmide vahel

Comment

ma sülitan selle kohapealt kolm korda üle õla praegu.

Comment

Vaidlemata ei selgu tõde, tuletaks meelde ka varasemaid (kõlari)kaablite teemasid:
                            http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=15389
                            http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=12079
                            Elektroonika töötab suitsu baasil.
                            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

kui ma nüüd lugesin neid eelnevaid vaidlusi samal teemal,siis jäi selline mulje,et ka eelmistel kordadel pole testimiseni tegelikult jõutud tegelikult polegi vaja. niisama ka tore teravmeelitseda generaator toitest jne ma mõtlesin ümber, võtan oma pakkumised tagasi. kuulan om 50 eeguse traadijupiga edasi ja kui ei meeldi siis ostan teise traadijupi lihtne.

Comment

kui kellelgi on huvi katsetada, siis on pakkuda 2X1 m ilma pistikuteta sellist kaablit:
                                http://www.audiomania.ru/modules/Shop/pic/...4_qunex%202.jpg

Comment

Working...
                                X